Sketching Scotland: haal de kunstenaar in uzelf naar boven!!

Nu we al een aantal maanden alleen maar van Schotland kunnen dromen, heeft VisitScotland besloten, dat we wel wat extra inspiratie kunnen gebruiken en zij bedachten: Sketching Scotland.

Een flink aantal ‘bouwsels’  die heel kenmerkend zijn voor Schotland kun je nu zelf op papier zetten met wat hulp d.m.v. een filmpje. Er staan er nu in totaal 11 en er komen nog 9 bij in de komende weken. Wat te denken van het Crannog Centre bij Kenmore, The Italian Chapel op Orkney, het V&A Museum in Dundee, het Riverside Museum in Glasgow, Bow Fiddle Rock bij Portknockie, The Pineapple bij Stirling, The Old Man of Hoy op Orkney, Duff House in Moray  en Dark Skies Observatory in Airshiree

Het zijn er op dit moment 20 stuks

Ik werd zelf meteen enthousiast en hoewel ik echt nooit teken en het dus ook niet kan, begon ik met de schitterende Firth of Forth Bridge buiten Edinburgh. Een fascinerende brug uit de tijd dat de Eiffeltoren gebouwd werd, met veel ijzeren balken en constructies. Ziet er behoorlijk ingewikkeld uit.  En zal ik u wat zeggen? Hij lukte best wel aardig en ik ben apetrots.

Firth of Forth Bridge
#SKETCHINGSCOTLAND

Meteen weer verder met de Calanais Standing Stones op het eiland Lewis, herinneringen uit een heel heel ver verleden en soms doen ze sprookjesachtig aan , maar ze kunnen ook  bedreigend voelen, wat  afhangt van het weer en de tijd waarop je er bent. Ook deze stenen vond ik best goed gelukt.

Calanais Standing Stones
#SKETCHINGSCOTLAND

 

Ik heb alleen viltstiften en dat werkt niet echt fijn, dus nu moet ik eerst op pad om aquarelverf en penseeltjes te halen, zodat ik ook die manier van werken eens kan ondervinden.

“Het kan verkeren” zei Gerbrand Adriaenszoon Bredero ( 16e eeuw) al en nu blijkt dat iedereen, hoe ongeoefend ook, een ‘kunstwerkje’  kan maken, is  dat een waarheid als een koe, weet ik nu.

Mail  uw eigen ‘kunstwerk’   naar info@travellingwell.nl  en we  publiceren hem op deze pagina .

En volgend jaar gaat u natuurlijk 1 of meer van deze iconische bouwwerken met eigen ogen bekijken. We zullen het graag voor u regelen. Stuur een berichtje met uw wensen en wij maken een voorstel met prijsopgave voor u.

Dit is mijn nummer 3: The Pineapple ten oosten van Stirling

The Pineapple
#SKETCHINGSCOTLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit is mijn 4e ‘kunstwerk’: Bow Fiddle Rock aan de kust bij Portnockie

Bow Fiddle Rock bij Portknockie
#SKETCHINGSCOTLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het duurde even voor ik weer de geest kreeg, maar vandaag kwamen The Kelpies op papier. Ze moeten natuurlijk metaalkleurig zijn, maar omdat ik die kleur niet heb, werden ze een beetje lila/grijs. En ook nu vind ik weer dat ze aardig gelukt zijn.

The Kelpies
#SKETCHINGSCOTLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn er andere enthousiastelingen? Stuur je kunstwerk naar #SKETCHINGSCOTLAND

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Reizen Schotland, Schotland, Tips en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.