Wandeling door Puck’s Glen in Argyll west Schotland: sprookjesachtig, niet moeilijk en niet zo lang

Startpunt

Wandeling door Puck’s Glen en plantenliefhebbers kunnen meteen door naar Benmore Botanic Garden er vlakbij.

Een van de meest populaire korte wandelingen in dit gebied. Puck’s Glen is een donkere en sfeervolle plek. Een stroompje, heel veel bruggetjes, rotswanden vol mos en overschaduwd door dicht bij elkaar staande bomen.

Er zijn heel wat bewegwijzerde paden. Deze wandeling waarin u de glen(vallei) in gaat, heeft t veel rotsige trappen van steen en een

@WalkHighlands.co.uk

paar stukken waar je goed op moet letten omdat je er diep kunt vallen. Afstand: 2.5 km., Duur 1 – 1.5 uur, hoogteverschil 126 m. Parkeerplaats: Dunoon PA238QT. Coördinaten: 56.012200,-4.974300 of 56°00’43.9″N 4°58’27.5″W

Begin op de  Puck’s Glen parkeerplaats. Er staat een informatiebord met informatie over verscheidene bewegwijzerde wandelingen. U doet de Red route.

@WalkHighlands.co.uk

U volgt de oude weg naar het noorden en komt langs de achterkant van een groot complex houten chalets. Na ong. 500 m. slaat u rechts af het pad op dat Puck’s Glen ingaat naast een oude kilometer markeringspaal.

Het stijgende pad werd door de Youngers brouwersfamilie aangelegd maar werd op een gegeven moment niet meer onderhouden. In 1986 is het helemaal weer hersteld. U loopt eerst rechts van het stroompje, maar u gaat

@WalkHighlands.co.uk

vaak naar de overkant en weer terug over de vele bruggetjes. Er zijn regelmatig kleine watervalletjes en er is geen leuning/afrastering langs het pad , dus opgelet! U klimt omhoog via korte trapjes van steen en de rotswanden zijn helemaal bedekt met mos en varens en er staan heel veel bomen.

Later zijn er wel weer leuningen/afrasteringen op het steilste stuk. U komt bij een kruising

@WalkHighlands.co.uk

met een bord waar Lower Glen op staat (daar komt u net vandaan)  en Upper Glen en die kant gaat u uit. Ietsjes dalend en dan weer een aantal bruggetjes.

Het is hier iets minder steil en er zijn ook weer watervalletjes. Op een gegeven moment ziet u een stenen trap aan de rechterkant, die geblokkeerd is. Dit was vroeger het pad, voordat alles gerestaureerd werd. U gaat rechtdoor en komt dan op een  bosbouw pad

@WalkHighlands.co.uk

in het daglicht en een wegwijzerpaal waar u 4 kanten uit kunt. Voor deze wandeling volgt u het spoor naar rechts.  Al snel neemt u de afslag scherp rechts af. Dit brede pad geeft schitterend uitzicht  voor u weer tussen de hoge naaldbomen loopt. Nadat u een stukje bent afgedaald komt u bij een kruising met een bank. U slaat links af en blijft dalen en uiteindelijk gaat u weer over een bruggetje en komt dan weer bij de parkeerplaats.

Deze wandeling is een vertaling van de Engelstalige wandeling op https://www.walkhighlands.co.uk/argyll/pucks-glen.shtml

Benmore Botanical Garden

Benmore Botanical Garden

Voor de liefhebbers nog wat meer info over Benmore Botanic Garden 4 Uig, Benmore, Dunoon PA23 8QU. 

Het is een heel groot parkachtig gebied, met mooie inheemse planten, maar ook een heel stuk met uitheemse planten. Indrukwekkend.

The Giants of Benmore: u komt binnen door Redwood Avenue met o.a. enorme rode bomen, Schotse dennen en Apenbroodbomen.

Benmore Botanical Garden

In het voorjaar en de vroege zomer bloeien de rododendrons met hun prachtige rode, rose en witte bloemen

Er is prachtig uitzicht van de hoger gelegen punten en wat lager vindt u The Golden Gates uit 1878. 

The Victorian Fernery: het Victoriaanse bouwwerk met kronkelende paadjes staat vol  allerlei verschillende varens uit verre oorden. 

Benmore Botanical Garden

The observatie hut is een ideale plek om vogels en eekhoorns te bekijken.

Openingstijden: 1 maart t/m eind oktober van 10.00 – 17.00 ( maart en oktober) en de andere maanden tot 18.00. Entree: volw. 6.30 en 60+ 5.40, kinderen t/m 16 jaar gratis als er een betalende volw. bij is.  De plattegrond vindt u hier

Kijk voor een prachtige rondreis  op Argyll en Kintyre.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reis nieuws, Reizen Schotland, Schotland, Uncategorized, Wandelingen in Schotland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.