The North Islay Whisky Tour per taxi

Wat is er heerlijker voor de whiskyholic dan vervoerd te worden per taxi vanaf de accommodatie naar 2 distilleerderijen op Islay en te genieten van speciale rondleidingen, whisky’s en een lunch en aan het eind van de middag per taxi weer terug naar het accommodatieadres?

U wordt door Islay Taxis opgepikt en naar Bunnahabhain Distillery gebracht.
Bunnahabhain (spreek uit Boenaheven) ligt behoorlijk afgelegen aan het eind van een slingerende single track. Een prachtige rit. De distilleerderij  is in 1881 gesticht en men adverteert met “The Gentle taste of Islay”, omdat hun whisky de zachtste is en niet erg rokerig smaakt. Ze maakten een moeilijke tijd door maar vanaf 1981 gaat het wat beter omdat ze met veel succes een hele bijzondere 35 jaar oude whisky uitbrachten in een sherry vat. In 2002 kwam er weer een bijzondere 35 jaar oude whisky uit en de succesvolle Auld Acquaintance. Ze produceren 1.000.000 liter per jaar.

 

Onderweg er naar toe geniet u van het uitzicht en na aankomst begint u met de standaard Production Tour: een rondleiding waarin u ziet welke stappen er genomen moeten worden om de whisky te maken. Na de rondleiding proeft u een slokje Bunnahabhain in de tasting room

Na de standaard rondleiding is het tijd voor de eerste proeverij: de Bunnahabhain Warehouse 9 Tasting.
Lekker afgesloten van de ‘boze’ buitenwereld gaat u naar de verbouwde ruimte waar vroeger het mout gedroogd werd. Hier liggen de eiken vaten uit Amerika en Europa
waarin de whisky rijpt. U proeft hier rechtstreeks uit het vat whisky met en zonder turfsmaak en tegen een extra betaling van £35.00 kunt u ook een eigen flesje van 20cl. vullen en voorzien van een etiket.
Na deze proeverij volgt er een lekkere lunch.

De tweede distilleerderij die u vandaag bezoek is de nieuwe Ardnahoe Distillery, die in 2018 geopend is. Hij ligt tussen Caol Ila en Bunnahabhain in.

Dit was een droom van de Schotse familie Laing, die al 3 generaties in de whisky industrie zit. Ze stelden blends samen en bottelden whisky, maar nu zijn ze dan ook distillers!
Ze gaan 500.000 liter alcohol per jaar produceren, dus vallen onder de kleine distilleerderijen, en hun whisky wordt de klassiek rokerige waardoor Islay bekend is. Ze hebben een zeer ervaren Master Distiller aangesteld en hun doel is om een ‘betoverende’ whisky te maken.
De winkel was in 2018 al dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 en heel glad, modern en mooi ingericht en de distilleerderij ziet er ook strak uit. Zoals het een hedendaags gebouw
betaamt, is het volledig toegankelijk voor rolstoelen.

U begint met de standaard rondleiding: The Spirit of Ardnahoe van 45 minuten. U verkent met de gids de distilleerderij waar in moderne en strakke distilleerderij wel met traditionele technieken en apparatuur gewerkt wordt.
Hoor het verhaal tot nu toe en geniet van het schitterend uitzicht. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar de speciale proefruimte voor een glaasje en u mag een whiskyglas meenemen.

Na deze standaard rondleiding volgt de Regional Heritage Tasting: een proeverij onder leiding van een expert, waarin u virtueel door de whiskygebieden van Schotland reist terwijl u proeft.
U proeft een Old & Rare selectie van single malts uit de warehouses van Hunter Laing.

Afsluitend nog even genieten van het uitzicht, een kijkje in de winkel of nog een glaasje whisky of een kopje koffie en dan in de taxi terug naar uw accommodatie adres.

U zult vast zeer tevreden terugkijken op deze heerlijk ontspannen dag met uw eigen privé Bob. Prijs: £180.00 p.p.

Klik  ook op ons  reisje naar Islay.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in Schotland, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Schotland, Schotland, Whisky reis Schotland, Whisky reizen Schotland, Whiskyreizen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.