Reizen naar Schotland met het openbaar vervoer

 

Je zult maar graag naar Schotland willen maar wilt of kunt niet met eigen vervoer of met het vliegtuig en een huurauto.  Dan heb je een probleempje om maar eens een understatement te gebruiken.

public-transport @zoomtra.comGelukkig is het ook heel goed mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, al vereist het een heleboel voorbereiding om precies uit te zoeken of je met de trein of met de bus op je gekozen bestemming kunt komen, of je op de plekken kunt komen, die je als tussenstop wilt bezoeken,  hoe de dienstregeling in elkaar zit, hoe lang de reis gaat duren en ook niet onbelangrijk, wat de kosten zijn.

 

TravellingWELL.nl bood tot nu toe ook nog geen reizen met het openbaar vervoer aan en we vonden het hoog tijd om diegenen, die hier de voorkeur aan geven, ook van dienst te kunnen zijn met een mooie reis.

Nu we toch druk bezig zijn met ons reisaanbod voor 2016, leek het ons een goed idee om voorbeeldreizen samen te stellen, zodat potentiële  klanten kunnen kijken of dit voor hen dé kans is om ook naar Schotland te gaan en van dit heerlijke land te genieten.

West Highland Line

We hebben 1 rondreis samengesteld met de  Freedom of Scotland Travel Pass waarmee je op 4 van 8 aaneensluitende dagen of 8 van 15 aaneensluitende dagen gratis mag reizen met sommige busmaatschappijen en alle treinen en de veerboten van CalMac. Ideaal en voordelig als je grote afstanden wilt afleggen, maar je bent natuurlijk wel gebonden aan die periode van 8 of 15 dagen.

Caledonian veerboot 500

Daarom hebben we ook 1 rondreis samengesteld met gewone kaartjes voor een enkele reis voor de bus/trein/boot, waardoor je veel meer vrijheid hebt en helemaal zelf kunt bepalen met welke bus/trein maatschappijen je wilt reizen en hoeveel dagen je onderweg wilt zijn.

Arriva_Scotland_West

En we hebben 1 reis samengesteld naar het eiland Arran waar je met het openbaar vervoer en de boot naar toe reist en daar met een weekkaart voor de bus het hele eiland kunt verkennen.

Al doende merkten we hoe ingewikkeld het soms is om de juiste informatie te vinden, welke busmaatschappijen waar rijden, waar ze hun dienstregelingen verstopt hebben, wat de prijzen zijn, maar we zijn er uitgekomen!

Kyle Line

Visit Scotland CounselorNu wij weten hoe het moet, kunnen wij u al die zaken uit handen nemen en hoeft u alleen nog maar te vertellen waar u wilt overnachten, welke plekken u als tussenstops wilt en hoeveel dagen uw reis moet gaan duren. Wij stellen uw reis helemaal naar wens samen en zetten alle gegevens, die u nodig hebt in de TravellingWELL.nl Reisgids.

In de TravellingWELL.nl Reisgids, die bij de reizen met het openbaar vervoer al in de prijs verrekend is, staat dan voor iedere reisdag:Ticket-RightBus300

 • Vertrektijd, plaats, naam van de busmaatschappij en het nummer van de buslijn of de eindbestemming van de trein
 • Aankomsttijd en plaats
 • Bij overstappen ook weer vertrektijd, plaats, naam van de busmaatschappij en het nummer van de buslijn of de eindbestemming van de treinGreat Scenic Rail Journeys
 • Prijs van de bus/trein/bootkaartjes en als het mogelijk is om een combinatie kaartje voor trein en boot te kopen hoe dat werkt en waar u die kunt halen
 • Aanwijzingen hoe u op uw accommodatieadres komt en hoe u op de volgende reisdag weer bij de juiste bushalte of het juiste station komt

In de TravellingWELL.nl Reisgids  staat voor iedere reisvrije  dag:

 • Voorstellen wat u zou kunnen bezoeken met openingstijden en prijs entreekaartjes
 • Voorstellen wat u zou kunnen gaan doen: fietshuur, fietstochtjeMeigle Sculpture Museums met routebeschrijving, wandelingen met routebeschrijving, boottochtjes en allerlei andere activiteiten, die in uw vakantiegebied aangeboden worden
 • Of er passen zijn waarmee u  op uw bestemming een hele dag of langer kunt reizen

Iedere TravellingWELL.nl Reisgids bevat ook:

 • Een goede kaart van SchotlandMelrose Abbey
 • Tips voor restaurants en bijzondere evenementen etc.
 • Een plattegrond als u in een wat grotere plaats zit

Neem een kijkje bij de 3 reizen met openbaar vervoer om te zien of dit is waar u naar op zoek was.  Neem contact met ons op, vertel ons uw wensen en we stellen een op maat reis voor u samen waarin uw wensen worden verwerkt.

Travelling is fun

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen naar Schotland met het openbaar vervoer, Reizen Schotland, Schotland, Schotlandreizen met het openbaar vervoer en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.