Groepsreis: de prachtige Highlands of Scotland en Isle of Skye. Vertrek 12 juni 2016

Scotland Welcomes you“It giet oan!” zeggen de Friezen  als het om de Elfstedentocht gaat. Wij houden het op:  “Off we go!” omdat het in ons geval om een groepsreis naar het Verenigd Koninkrijk en wel het prachtige Schotland gaat.

De afgelopen  jaren  hebben we ons voornamelijk op groepsreizen door de Highlands of  Scotland gericht, omdat veel mensen er door documentaires, fEilean Donanilms, muziek en boeken een bepaalde voorstelling van hebben en het gebied graag met eigen ogen willen zien.

Het spreekt natuurlijk ook ontzettend tot de verbeelding :  de vaak in nevel gehulde bergen, eindeloos diepe lochs, Nessie, de verhalen over en de plekken van bloedige oorlogen tussen de clans, spoken en geesten en wat dies meer Old man of storrzij.

Er is echter nog een ander gebied, dat Schotland heel bijzonder maakt: het Misty Isle of te wel Isle of Skye en dat zit bij maar heel weinig reisorganisaties met groepsreizen in het programma.

Wij hebben daarom besloten om u tijdens deze combinatiereis ‘Kilt Rock Skyede prachtige Highlands en Isle of Skye’  ook  volop te laten genieten van al het moois, dat dit stukje Schotland in overvloed te bieden heeft.

Wij proberen u niet te overtuigen dat dit een bijzondere reis gaat worden door spannende verhalen toe te voegen over kleine meisjes als Alice in Wonderland, die in een konijnenhol tuimelen, toveAlice-in-Wonderland @organikseo.comnaars, die bergen kunnen splijten of monsters, die zich al eeuwenlang verstoppen.

We laten het landschap, de natuur, de geschiedenis  en de cultuur  gewoon hun werk doen en zij zullen  u betoveren met hun schoonheid, ongereptheid, heftigheid en veelzijdigheid. Voegen we daar dan ook nog eens de Schotten aan toe, die zo hartelijk en zo trots  op hun land zijn, dan zult u zeker in de ban van het sprookjesachtige Schotland komen.

Ik ga hier ook niet vertellen wat we allemaal gaan doen en zien tijdens deze 7 daagse groepsreis met vertrek op 12 juni 2016, want dat staat al zeer uiSkye kleurige huisjestgebreid beschreven op de website onder: De prachtige Highlands en Isle of Skye

Liever houd ik het bij mijn Lofzang  op Schotland, omdat die haarfijn aangeeft, waarom Schotland zo bijzonder is en het verdient om bezocht te worden.

Mijmerend over het prachtige gedicht ‘Denkend aan HoI love Scotland in kruissteeklland’ van Hendrik Marsman, werd ik me er ineens van bewust, dat Schotland ook zo’n lofzang verdient en dat ik degene was die dat wel eens zou doen.

Mijn hoogmoed komt zeer waarschijnlijk voor de val, maar ik begon onvervaard en schreef een lofzang op het land waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Lofzang op SchotlandGlenfinnan Loch Shiel (3) klein

Denkend aan Schotland
zie ik stoere bewoners
die trots op ’t geliefde
vaderland zijn
Bergen omlijsten
de diepblauwe meren
in de verte verschijnt
de pluim van eenSkye museum trein

En in dit haast magische
landschap verscholen
de crofts, vaak verlaten
in de bittere strijd
stille getuigen
van armoede, onrecht
heren ePapegaaiduikern knechten
in de feodale tijd

Het land van de haggis
en Uisge Beatha
schurken en helden
liefde en smart
kronkelende wegen
maagdelijk landschap
stilte en rui???????????????????????????????mte
Een land naar mijn hart!

Er kunnen slechts 6 personen mee en er hebben zich al 2 aangemeld, dus wilt u mee, neem dan zo snel mogelijk contact op.

En misschien sluit u dit heerlijke land na deze groepsreis ook wel voorgoed in uw hart!

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Groepsreis de Highlands of Scotland en Isle of Skye, Groepsreizen Schotland, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Schotland en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.