Uw vakantie naar Schotland, Wales en Engeland met kinderen wordt nu nog leuker!

In de afgelopen 5 jaar hebben we talloze reizen op eigen gelegenheid naar Schotland, Wales en Engeland  samengesteld, die precies bij de wensen van mijn klanten pasten. Als ze veel wilden wandelen, kwamen er veel mooie wandelingen met Nederlandse beschrijvingen + kaart in het programma en het zelfde gold voor fietstochten. Wilden ze alleen maar kastelen, landhuizen en tuinen: we vonden voor iedere dag genoeg mogelijkheden. Bezienswaardigheden niet zo belangrijk, maar prachtige tochten wel? Zo langzamerhand kennen we er zo veel, dat ook dat geen enkel probleem was.

???????????????????????????????

De aanvragen kwamen voor 95%  van duo’s in de leeftijdsklasse 50+ en hun belangrijkste reden om bij ons te boeken was, dat wij gespecialiseerd zijn in deze gebieden, er zelf ook ontzettend veel komen omdat we er zo enthousiast over zijn, heel veel bezienswaardigheden kennen met cultuur, geschiedenis en folklore en plekken met overweldigend landschap en de kleine B&B’s of vakantiewoningen van particulieren, waar ze altijd zo vriendelijk ontvangen worden.  En zeer waarschijnlijk werken mijn leeftijd en interesses ook in ons voordeel omdat die zo veel overeenkomsten  vertonen met die van deze doelgroep.
Ik had dan ook verwacht dat ik tot het einde der dagen vooral prachtige programma’s zou gaan maken voor deze leeftijdsgroep.  Kat in het bakkie, zou je denken toch?

Once Brewed wandeling18

Toen  totaal onverwacht, kreeg ik ineens een berichtje van de tekstschrijver van de  Wat & Hoe -reisgids serie Jippie naar Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, dat ze nu de Jippie naar Groot-Brittannië gids uit wilden brengen. Ze had de website van TravellingWELL.nl gevonden en vroeg zich af of ik misschien interesse had om de reistips voor kinderen tussen ong. 7 en 13 jaar wat betreft Schotland te verzorgen, omdat ik zo veel wist over Schotland en het enthousiasme over deze streek van de website af sprong.

Visit Scotland Expo 2014 Tina met slang kleinThe Jacobite op Viaduct 2 600

Mijn adrenaline peil schoot omhoog door deze nieuwe uitdaging en de radertjes begonnen ogenblikkelijk te draaien.

Wist ik wel genoeg  dingen en plekken waar kinderen uit die leeftijdsgroep ‘spontaan van uit hun broek springen’? (deze uitdrukking heb ik 2 weken geleden geleerd tijdens een groepsreis in Schotland en ik vind hem wel heel mooi in deze context). Ik had nog maar 3 reizen voor gezinnen met kinderen in die leeftijdsgroep georganiseerd en die waren wel heel enthousiast, maar toch……., zou het me lukken?

Ondanks deze twijfel en onzekerheid reageerde ik  meteen positief en bood zelfs spontaan aan om ook alle tips voor Engeland en Wales aan te reiken, want alleen Schotland leek me zo magertjes en als je je toch ergens in stort dan ook maar meteen voor 100% en meer!

Na rijp beraad  besloot ik om Schotland in 10 verschillende regio’s in te delen en voor al die delen een flink aantal tips te produceren. Een heidense klus, die heel veel tijd zou gaan kosten, maar gelukkig kwam ik er al doende achter dat ik er eigenlijk heel veel zo uit mijn mouw kon schudden: een meevaller dus.

Bo'ness Motor MuseumEn ik kreeg mooie tips van een aantal eigenaars van de B&B’s en vakantiewoningen waar ik mee werk over activiteiten en bezienswaardigheden waarover gezinnen met kinderen die bij hen verbleven hadden enthousiast waren of die ze zelf met hun kinderen en kleinkinderen vaak bezocht hadden. En ook Maggie Anderson van Visit Scotland had weer tips die helemaal nieuw voor mij waren. Mijn dank is groot en ik Bike-Park-Wales 1ben degenen die het betreft dan ook zeer erkentelijk!

Het aantal groeide en groeide en liep eigenlijk een beetje uit de hand omdat  er zo veel moois was, ik ook wilde vermelden of iets gratis was of niet en de link wilde vermelden, zodat de gezinnen, die Jippie naar Groot-Brittannië aan gaan schaffen,  voor hun Alnwick met Harry Pottervakantie rustig uit kunnen zoeken welke tips zij in ‘hun’ gebied leuk vinden en willen gebruiken.

In de vorige reisgidsen was dat allemaal niet vermeld en ook nu kon dat eigenlijk niet, want afspraken zijn afspraken en daar kun je als schrijver niet zo maar van afwijken. We vonden er een prachtige oplLyme Regisossing voor:  de tips worden op de zelfde manier gepubliceerd als in de andere gidsen, maar er komt een verwijzing in het boekje naar http://www.travellingwell.nl waar liefhebbers dan de uitgebreide versie kunnen vinden en  kunnen downloaden. Iedereen tevreden!

We zijn nu 6 weken verder en vanmiddag zijn al mijn tips voor zowel SchotMeisje met tartan baretland als ook Wales en Engeland (in totaal 23 gebieden en 466 uitgewerkte tips) verzonden en durf ik me nu naast TravellingWELL.nl de Groot-Brittannië specialist in reizen ook wel TravellingWELL.nl de Groot-Brittannië specialist in reizen met kinderen te noemen.
Door Jippie naar Groot-Brittannië is er een wereld vol nieuweDolfijnen mogelijkheden open gegaan voor TravellingWELL.nl en haar klanten! Jippie!!!

Bent u van plan om naar Engeland, Wales of Schotland op vakantie te gaan en het moet zowel voor u als volwassenen en voor uw kinderen een super vakantie worden, waar iedereen van geniet?

Stuur een maiHistoric Festival 3ltje of bel 0546820459 en vertel naar welk gebied u het liefste zou gaan en ik zorg er dan voor dat er voor jullie allemaal zo veel  te zien en te doen is, dat je eigenlijk aan het einde van de vakantie niet meer terug naar huis wilt.

Ik verheug me er op, u ook?

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Engeland, Reizen Engeland, Reizen naar Engeland met kinderen, Reizen naar Schotland met kinderen, Reizen naar Wales met kinderen, Reizen Schotland, Reizen Wales, Schotland, Wales met eigen vervoer en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.