Geniet van een heerlijk zeebanket gerecht in Ierland

Kevin Dundon’s Seafood Chowder: smikkelen!

Dundon begon zijn loopbaan als kok in  Dublin’s Schoolhouse Restaurant en na een poos in Zwitserland en Canada kwam hij terug naar Dublin en werkte als Executive Head Chef of the Shelbourne Hotel. Vier jaar later verhuisden hij en zijn vrouw Catherine naar het zonnig zuidoosten en opende Dunbrody House, dat nu een pleisterplaats is voor foodies.

Dit recept van hem kan op diverse manieren gebruikt worden. Verdund met bouillon is het een heerlijke soep, maar als vulling van een fisherman’s pie, een hartige bladerdeeg taart of in een uitgeholde grote volkoren bol is het ook niet te versmaden.

Ingrediënten:

Sea food chowder in brood600 gr. verschillende soorten vis en schaaldieren.
2 glazen witte wijn
1 prei in dunne schijfjes gesneden
1 wortel in kleine stukjes gehakt

seafood-chowder-recipe(iedere groente die u lekker vindt kan in dit gerecht verwerkt worden, met pittige tomaatjes is het ook erg lekker)
25 gram boter
200 ml. schenkroom
2 takjes tijm
Quick Seafood Chowder for Falleen scheutje pernod/cognac/port
150 ml. visbouillon (facultatief)

Bereiding:
Het meer

1. Laat de boter smelten en doe de gesneden groenten in de pan samen met de tijm tot ze mooi glazig zijn maar niet bruin.
2. Voeg de wijn en de bouillon en de room toe en laat alles zachtjes even sudderen.
3. Laat het tot de gewenste consistentie indikken en doe dan pas Glenaloe-Riverde vissoorten er in
4. Voeg desgewenst kruiden toe en laat het zonder al te veel te roeren ong. 6 minuten sudderen.

Dien het onmiddellijk op met gebakken aardappelen en een frisse salade of verwerk het in een hartige taart of verdun het en eet het Derrymore House met meerals maaltijdsoep.

Eet smakelijk!

 

Glendalough

Wilt u het gerecht proeven in het land waar dit recept vandaan komt bijv. als u de hele dag gewandeld hebt in The Wicklow Mountains of langs de kust bij Bantry?

Lough Dan House - WicklowKijk dan bij de Ierland-reizen op eigen gelegenheid

Met dank aan http://www.thegatheringireland.com/I-Love-Ireland/I-Love-Ireland-Blog/December/Kevin-Dundon-s-Gathering-chowder

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Reizen Ierland, Tips, Wandelreizen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.