Een Schotse kilt maken van shortbread voor St. Andrew’s Day

Kilt van shortbread

30 november is de dag van St. Andrew, de beschermheilige van Schotland. In het verleden raakte hij een beetje op de achtergrond door de veel spectaculairdere vieringen van Robert Burn’s Night in januari. Nu het echter sinds 2006 een nationale feestdag is wordt ook op hem weer getoast, gedanst, gehost en gegeten. Om er op Facebook nog wat meer aandacht aan te besteden, kreeg Claire alias Foodie Quine ( Foodie /foodie: een voedsel gek en Quine: een meisje /vrouw uit Aberdeen)  het verzoek om iets leuks te bedenken.  Zij maakte een recept van een heel grappig kiltje van shortbread.

Lees haar verhaal over St. Andrew’s Day en ga de uitdaging aan om een nog mooiere kilt van shortbread te maken. Met dank aan foodiequine blog.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Schotland, Tips, Tradities en gebruiken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.