Vakantieland Ierland en een fietsvakantie in overweldigend Donegal in het bijzonder

Er zijn honderden redenen om naar Ierland, het Eiland van Smaragd, op vakantie te gaan.

Ik noem er slechts een tiental:

 • Het is een prachtig groen eiland met meren, rivieren, stroompjes en een schitterende kust.
 • Een heel afwisselend landschap van redelijk vlak tot flink bergachtig. Soms zo kaal dat het een soort ‘maanlandschap’ lijkt.
 • De Ierse kost met een heerlijk Iers biertje of een lokaal gestookt vaak sterker brouwsel.
 • De verhalen over de Kelten: geheimzinnig, spannend en vaak verteld in een soort ‘visserslatijn!’
 • Het Gaelic, de taal die er nog veel gesproken wordt.
 • De live muziek in de pubs, die vaak spontaan ontstaat.
 • De talloze eilandjes met eeuwenoude overblijfselen en vogel kolonies.
 • Tentoonstellingen over oude en hedendaagse kunst, de geschiedenis en het leven van de ‘lower class’.
 • De kastelen en landhuizen met soms subtropische tuinen. Tijdens de rondleiding komt u meer te weten over het luxe leven van de ‘upper class’.
 • Dublin ‘fair city where the girls are so pretty’
 • De Ierse whiskey.

Fietsen in DonegalAls u door het bovenstaande al niet enthousiast bent geworden, dan wordt u het vast van de fietsverhuur en fietsvakanties in het prachtige Donegal met de overweldigende natuur, de woeste kust, de kleine dorpjes en ……. de spannende plekken van lang vervlogen tijden!

Het bestuur van An Craoibhin, een gemeenschapscentrum in het dorpje Termon Glenveagh National Park 5ten noorden van Letterkenny, wilde de lokale bevolking meer bij het centrum betrekken  met als doel om meer arbeidsplaatsen te creëren.

Er kwamen kleine bedrijfjes in het gemeenschapscentrum, maar er moest toch ook een manier zijn om meer toeristen naar het schitterende Donegal te trekken.  Er werd gebrainstormd over de mogelijkheden en in het Fietsen in Donegaleerste deel van 2013 werd er een klein  groen bedrijfje opgericht: Grassroutes.

Ze schaften gewone hybride fietsen en E-bikes met helmen en felgekleurde hesjes aan, maakten prachtige fietsroutes en kaarten, benaderden kleinschalige accommodatie adressen en kochten een busje om de fietsen en de fietsers te kunnen vervoeren.
launch2

Op het eerste gezicht niet zo heel bijzonder, maar hun service is dat wel.

Als u een fiets huurt, brengen zij de fietsen naar uw accommodatieadres of een andere plek waar u zou willen starten en pikken u en uw fiets ook weer op op de vooraf afgesproken plek. Zelfs als upicnic met Grassroutes belt en zegt dat u niet verder kunt of wilt, komen ze naar u toe.

Hebt u uw keuze gemaakt uit het aanbod van lunchpakketten, dan bezorgen zij die op een aantal prachtige plekken, waar u dan kunt genieten van een verser dan verse lunch. Een geweldige service!

Boekt u de fietsvakantie met 6 nachten accommodatie, dan hFietsen in Donegalalen ze u ook van het vliegveld en brengen u na afloop weer terug. U kunt de auto dus rustig thuislaten, want zij brengen u iedere dag op de juiste plek.

Ik ontmoette Dermot, de oprichter van Grassroutes op de bijeenkomst op dinsdag 3 september j.l. in Amsterdam Arena van Tourism Ireland, waar bedrijven/organisaties uit Ierland zich presefietsen in Donegalnteerden aan Nederlandse reisorganisaties met Ierland in hun pakket,  en was verkocht!

De samenwerking kwam snel tot stand en  ik  kan vol trots melden, dat TravellingWELL.nl als eerste Nederlandse reisorganisatie de fietsverhuur en fietsvakanties van Grassroutes op de website promoot en aan kan bieden.

Kijk op Fietsen huren en/of Fietsvakantie in fietsen in DonegalDonegal om te zien wat wij u in samenwerking met dit kleine bedrijfje als fietsende toerist kunnen bieden.

Enthousiast over een fietsvakantie in dat mooie gebied?  Neem contact op met TravellingWELL.nl en steun deze dappere ondernemer in zijn streven om een bloeiend bedrijf te worden wild-atlantic-way-launched1dat dan meer arbeidsplaatsen kan bieden aan de lokale bevolking!

In 2014 komt er een fietsvakantie langs The Wild Atlantic Way van noord tot zuid bij!

Bekijk een kort filmpje van The Wild Atlantic Way.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Ierland, Tips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s