The Hermitage and Braan Walk bij Dunkeld

Een  mooie rondwandeling waarbij u Ossian’s Hall, The Hermitage, the  Cave en de waterval ziet, maar ook door een stuk open landschap loopt met goed uitzicht.

Afstand: 6.5 km, Tijdsduur : 2 uur, Hoogteverschil 140 m.

Start: Inver Car Park, net van de A9 af. Old Military Road Dunkeld PH8 0JR. Coördinaten  56.561115, -3.607955.  Er is een informatiebord met details van de route.

Verlaat de parkeerplaats over de lagere route, aangegeven met Braan Walk. Ga onder het spoor door en blijf langs de rivier lopen en op een gegeven moment komt er van rechts een pad bij. Als het pad splitst neemt u de linker afslag en komt al snel bij een brug met een tunnel eronder en kunt u de waterval zien.  

U komt bij een muur voor u waar u links af gaat Braan Path to Rumbling Bridge.

U gaat over een voetbrug en door een hek en volgt het spoor door open grasland.  Als u door het  kissing gate” (draaihekje) gaat,  slaat u links een klein weggetje op en daalt af naar Rumbling Bridge met prachtig uitzicht op een kloof en waterval. 

Nadat u over de brug gegaan bent, blijft u nog even op het weggetje en neemt dan de afslag links waar een bordje met een groene pijl staat.  U komt langs twee uitzichtpunten. Het pad gaat door plezierig bosgebied. Als het pad op een weg uitkomt, steekt u die over en vervolgt de wandeling aan de overkant. 

Als het pad een bosbouw pad bereikt, slaat u links af aangegeven met een groen teken. Blijf op het hoofdpad en negeer een pad naar rechts. U gaat door het bosbouwgebied en komt uiteindelijk bij een ander spoor, waar u scherp links af gaat en op de weg komt.

Steek de weg over en daal af door de bomen tot u bij een kleinere weg komt tegenover Inver  Car Park.  Ga dit weggetje rechts op en sla op de splitsing links af en volg de weg over de Inver Bridge. Aan het eind wordt het een voetpad dat het laatste stukje naast de A9 loopt en dan bij de parkeerplaats eindigt.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Schotland, Tips en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.