The Great Tapestry of Scotland Gallery

The Great Tapestry of Scotland Visitor Centre in Galashiels

The Great Tapestry of Scotland Visitor Centre staat in Galashiels in het hart van de Scottish Borders en is speciaal gebouwd voor The Great Tapestry of Scotland, die door duizenden mensen geborduurd is. Het Visitor Centre is in augustus 2021 geopend.
The tapestry is bijna 143 m. lang en beeldt de geschiedenis, het erfgoed en belangrijke gebeurtenissen in Schotland uit vanaf ong. 12.000 jaar geleden. Ieder paneel werd in een ander deel van Schotland gemaakt door groepjes, die bijeenkwamen en dan gingen borduren.

Het was de visie van de geliefde schrijver Alexander McCall-Smith, ontworpen door Andrew Crummy en teams van bordurende mensen en gebaseerd op een verhaal van schrijver en historicus Alistair Moffat. Er zit ong. 300 mijl wol in ( hiermee zou je de hele lengte van Schotland vanaf the borders t/m het noordelijke puntje van Shetland kunnen bedekken)

De schitterende panelen hebben een rondreis door heel Schotland gemaakt, zodat zo veel mogelijk bewoners en bezoekers van Schotland de tentoonstelling konden bezoeken. Er werd in de tussentijd naarstig gezocht naar de definitieve plek voor deze panelen en uiteindelijk werd dat Galashiels, dat in het voormalige textielgebied van Schotland ligt: een passende plek!!

De panelen in stervorm geplaatst

Men hoopt dat deze nieuwe gallery heel veel mensen aan gaat trekken, zodat het centrum van Galashiels weer net zo levendig zal worden als toen het nog een belangrijke textielstad was.

Het indrukwekkende dak is geïnspireerd op de vorm van de torens, gevels, kortom de daken van Galashiels. Het al bestaande Post Office uit 1895, dat symbool stond voor de welvaart die de textiel in de 19e eeuw bracht, staat ook in dit oude stuk van het centrum. De wijze waarop de details op de bouwstenen zijn aangebracht, komen terug in de voorkant van het Visitor Centre. Het Post Office is door middel van een glazen gang met het Visitor Centre verbonden.

The Post Office

Op de begane grond vindt u een ruimte voor tentoonstellingen, de winkel, het restaurant en een ruimte voor cursussen en workshops. The Tapestry is op de eerste verdieping in een grote ruimte die door vouwwanden helemaal aangepast kon worden aan de panelen van the tapestry, die in stralen vanuit het midden naar de buitenkant gaat. Op de 4 hoeken is een raam, waaruit je uitkijkt op 1 van de 4 heuvels, die rondom Galashiels liggen.

Een van de panelen, die door een groepje geborduurd is

Openingstijden: van donderdag t/m maandag van 9.30 – 17.00. De tijden veranderen per seizoen. De laatste toegang is 1 uur voor sluitingstijd.

Toegangsprijs: volw. £10.50, 65+ en studenten £9.50 en kinderen vanaf 5 t/m 16 £4.50.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Activiteiten in Schotland, Bijzondere plekken, Reizen Schotland, Schotland, Tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.