Wandeling: The Old Fort and Inverlochy Castle, Fort William

Nog maar eens een heerlijke wandeling. Niet moeilijk, niet te lang en niet te vermoeiend.

Deze rechttoe rechtaan wandeling gaat vanuit Fort William langs de rivier naar de romantische ruïne van Inverloch Castle. Op de terugweg loopt u langs de spoorlijn en door een buitenwijkje.

Er zijn goede paden en trottoirs.

Afstand 4.5 km., Tijdsduur: 1 – 1.5 uur en stijging 24 m.

Start:

U start bij the Old Fort waar Fort William haar naam aan te danken heeft. Het ligt aan de noordkant van de rotonde bij Morrisons, waar je de afslag naar het treinstation kunt nemen. U gaat rechtdoor en dan links. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Fort William ( bij het station, bij de Morrisons etc.)

Het fort werd in 1645 door Generaal George Monk gebouwd om de monding van de Rivier de Lochy te bewaken. Er is niet veel van het fort over, maar er zijn wel informatieborden.

Het langeafstandpad de Great Glen Way begint hier ook, dus u ziet in het begin van de wandeling steeds de bordjes met de distel. U volgt het vanaf het beginpunt naar links, steekt de eerste uitgang van de rotonde over en neemt het pad van de Great Glen Way dat dicht langs de McDonalds gaat. U komt al snel bij de plek waar Shinty gespeeld wordt. Fort William heeft een van de belangrijkste Shinty teams van Schotland. Het pad gaat heel scherp naar rechts en dan weer naar links aan het eind van het shinty veld en dan weer rechts en links tussen de huizen door (u volgt nog steeds de bordjes van de Great Glen Way).

Steek de brug over de Rivier de Nevis over en sla dan aan de overkant links af en volg nog steeds de bordjes voor de Great Glen Way langs de rivier de Lochy. Er staat een bankje en uiteindelijk loopt het pad door aantrekkelijk bosland.

Het pad gaat over diverse kleine voetgangersbruggetjes en u hebt er prachtig uitzicht op Ben Nevis. Dit is het mooiste gedeelte. Na een poos buigt het pad ietsjes van de rivier af als u bij een afvoerkanaal komt. U komt dan op een asfaltweggetje en slaat dat links op.

U gaat via het pad over een brug over het afvoerkanaal en komt dan bij Soldier’s Bridge. U gaat niet de houten trap op, maar verlaat de Great Glen Way en volgt het paadje dat rechts af afbuigt onder de spoorlijn door. U komt dan bij de indrukwekkende ruïne van het Inverlochy Castle uit de 13e eeuw. Volg de weg rond het kasteel om bij de ingang te komen. Er zijn een aantal informatieborden en er lekker rondkijken is zeer de moeite waard. In 1654 raakte het kasteel in verval, toen het vervangen was door een nieuw fort in Fort William (waar u gestart bent met deze wandeling).

Voor de terugweg gaat u eerst terug over het asfalt paadje, maar slaat niet rechts af naar het Great Glen Way pad, maar blijft het paadje volgens langs de spoorlijn. Als u geluk hebt of het goed timet en er tussen Pasen en eind oktober bent, ziet u misschien de Jacobite Steam Train wel voorbij komen. U loopt recht door door de buitenwijk Inverlochy.

Bij de winkels moet u scherp terug naar links en dan meteen weer rechts om in de goede richting te blijven lopen. Uiteindelijk komt u weer op het pad, dat u ook op de heenweg volgde bij de brug over de rivier de Nevis. Ga over de brug sla dan scherp rechtsaf en linksaf tussen de huizen door naar het shinty veld waar het pad weer rechtsaf gaat. Negeer het volgende pad naar links, maar loop gewoon rechtdoor tot het Underwater Centre, waar u links af gaat. U komt dan weer bij de rotonde bij Morrisons. Ga hier rechts af en dan bent u weer op het beginpunt.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelingen in Schotland en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.