Een bezoek aan Beirhope Alpaca Farm in the Borders of Scotland

Beirhope Farm, dat in de omgeving van Kelso en Jedburgh ligt, is een boerderij waar 13 mannetjes en 6 vrouwtjes Alpaca leven. U kunt een bezoekje brengen en alle dieren bekijken, op de foto zetten en wat lekkers voeren, maar u kunt ook een wandeling met 1 alpaca maken van 1, 2 of 3 uur.

Heerlijk relaxed in de prachtige landelijke en heuvelige omgeving.

‘Meet-A-Paca’

Tijdens dit bezoek van 30 minuten ontmoet u de alpacas, kunt prachtige foto’s maken en u hoort allerlei weetjes over alpacas terwijl u hen ook lekkernijen, die u krijgt, kunt voeren. Deze activiteit is heel geschikt voor kinderen onder 7 jaar, want die kunnen nog niet mee op de langere, zwaardere wandelingen met een alpaca. Prijs: volwassenen £10.00 en kinderen vanaf 3 jaar £5.00. Kinderen moeten altijd begeleid worden door 1 betalende volwassene.

Bezoek van 1 uur met Alpaca Stroll van ong. 30 minuten

Als u een fijn kort wandelingetje wilt maken met uw eigen alpaca aan de riem, dan is deze Alpaca Stroll perfect voor u. U ontmoet en voert uw alpaca, krijgt instructies en gaat dan onder begeleiding aan de wandel. Heuvel op met uitzicht op de boerderij en na een half uurtje bent u weer terug. U wordt vast goede vrienden met uw alpaca, want u krijgt lekkernijen mee, waar ze gek op zijn. Er is voldoende gelegenheid om foto’s te maken. Voor en na de wandeling kunt u bij alle alpaca’s kijken.  Kinderen vanaf 7 jaar mogen, mits begeleid door een betalende volwassene, mee. Zij delen de alpaca met hem/haar. Prijs: £20.00 per persoon, per alpaca. £7.50 voor de 2e persoon met wie u de alpaca deelt. Er mogen max. 2 pers. per alpaca mee.  

Bezoek van 2 uur met Alpaca Trek van 2 uur.

Dit is de populairste activiteit.
Bij aankomst maakt u kennis met uw alpaca en krijgt instructies en hoort allerlei weetjes over alpacas. Tijdens de wandeling van ong 75 min. loopt u in de heuvels met schitterend uitzicht op de heuvels van The Cheviots en Eildons en geniet u volop van uw alpaca. Er worden onderweg verhalen verteld over o.a. het Roman Fort en de veerovers. Tijdens de stops kunt u de mooiste foto’s maken en wat drinken (dat u zelf meeneemt). Bij terugkomst kunt u lekker lunchen (eigen lunchpakket meenemen) terwijl u de andere alpacas ziet en nog meer foto’s kunt maken. Kinderen vanaf 13 jaar mogen mee op deze zwaardere wandeling. Prijs: £30.00 per persoon, per alpaca. £10.00 voor de 2e persoon met wie u de alpaca deelt. Er mogen max. 2 pers. per alpaca mee.  

Bezoek van 3 uur met Alpaca Hike van ong. 2.5 uur

Tijdens de wandeling in de heuvels met uitzicht op de Cheviots Hills en de Eildons, hoort u weer interessante en spannende verhalen over de Romeinen, het Romeinse fort, de veedieven en over de alpacas zelf.

Er zijn weer voldoende stops voor foto’s en om even wat te drinken (zelf meenemen). En ook nu hebt u weer lekkernijen in uw zak, waarvoor uw alpaca u heel dankbaar zal zijn.

Bij terugkomst kunt u de andere alpacas bekijken en voeren. Verder kunt u heerlijk lunchen (eigen lunchpakket) bij de picknick tafels met uitzicht op de alpacas.

Deze wandeling is behoorlijk lang en pittig, dus u moet wel over een goede conditie beschikken. Kinderen vanaf 13 jaar mogen mee op deze wandeling mits ze begeleid worden door een betalende volwassene. Prijs: £45.00 per persoon, per alpaca. £20.00 voor de 2e persoon met wie u de alpaca deelt. Er mogen max. 2 pers. per alpaca mee.  

Dit zijn wandelingen, die vast staan op een bepaalde tijd en zijn dus niet alleen voor uw groepje. Iedereen dus ook ‘vreemde ‘ mensen kan zich inschrijven. Soms is het ook mogelijk om een privé wandeling voor uw groepje/familie te boeken. Dat moet van te voren geregeld worden.

Lijkt dit u een mooi begin van een Schotland vakantie of juist een heerlijke afsluiting, dan kunnen we dat natuurlijk voor u regelen als u een reis naar Schotland bij ons boekt. De boerderij ligt mooi op de route van en naar Newcastle. Neem contact met ons op en vertel ons wanneer en wat u precies wilt doen op Beirhope Alpaca Farm.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Activiteiten in Schotland, Bijzondere plekken, Reizen Schotland, Schotland, Tips, Wandelen in Schotland met alpacas en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.