Een kort wandelingetje naar de idyllisch gelegen ruïne van Kilchurn Castle

@travellingwell.nl

Kilchurn Castle is a prachtige ruïne op een nog mooiere plek aan Loch Awe.

@travellingwell.nl

Sir Colin Campbell, 1st Lord of Glenorchy, liet Kilchurn Castle bouwen rond 1440. Colin’s vader Duncan Campbell had hem het land aangeboden om er zeker van te zijn dat hij loyaal aan hem zou blijven, nadat zijn oudste broer plotseling overleden was. Colin’s afstammelingen, the Campbells of Glenorchy, waren de machtigste jongere tak van Clan
Campbell en zij gebruikten Kilchurn ong. 150 jaar als hun basis. Ze streden soms zelfs  tegen de chiefs van de Clan Campbell, die graven van Argyll waren.

Het kasteel bestond uit de binnenplaats en een torenhuis van 5 verdiepingen met een grote zaal, aparte kamers, een kelder en een gevangenis.
In de loop der eeuwen werden er torens en een great hall bijgebouwd. In 1583 verhuisde de clan naar hun nieuwe huis in Balloch.

@HistoricScotland

Kilchurn kreeg in 1689 een nieuwe rol en wel als garnizoensbolwerk. Het torenhuis werd accommodatie voor de officieren, terwijl er aan de noordkant barakken
gebouwd werden voor ong. 200 soldaten. Dit deel staat er nog en is nu het oudste nog bestaan barakkencomplex in het Verenigd Koninkrijk. Het complex
werd eigenlijk alleen maar gebruikt voor de soldaten van de regering tijdens de Jacobite opstanden in 1715 en 1745. Het kasteel werd later in de 18e eeuw verlaten.

U komt er via een korte wandeling en op een mooie dag is het de ideale plek voor een picknick.
Afstand: 2 km. Tijdsduur: 40 min. Hoogteverschil: 10 m.
U slaat van de A85 af tussen de afslag naar Inveraray A819 en de brug over de River Orchy. Er is voldoende parkeerplaats aan het begin van het spoor.
Het pad splitst onmiddellijk en u neem het bewegwijzerde pad naar rechts, gaat door een hek en komt bij de rivier. U steekt over onder de spoorbrug er naast.

@HistoricScotland

Volg het pad dat samenkomt met de oude weg. Houd rechts aan richting de ruïne, die nu duidelijk zichtbaar is. Blijf het uitstekende pad volgen tot u er bent.

U gaat het kasteel in door een poort uit 1693. Door een ruimte met gewelven komt u op de open binnenplaats.
U kunt op een van de torens klimmen aan de kant van Loch Awe, maar het mooiste uitzicht hebt u vanaf Keep. U komt er op door rechts door de binnenplaats te gaan en een aantal moderne houten trappen naar de top te nemen.
Het is er meestal lekker rustig en u kunt er helemaal omheen lopen. De zelfde weg terug.

Het kasteel is gratis te bezichtigen van april t/m oktober. Een klein deel is gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Schotland, Tips, Wandelingen in Schotland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.