Op zoek naar stilte en whisky? Dan is het schiereiland Morvern de plek om naar toe te gaan

Het schiereiland Morvern is een van de stilste delen van Schotland en is zeer  aantrekkelijk voor mensen die geen haast hebben en lekker op hun gemakje willen rijden en of wandelen. Er zijn heel weinig wegen, ze zijn erg smal en je moet dus erg op je qui vive zijn of er toevallig een tegenligger aankomt. Wie het gemakkelijkste op een Passing Place kan gaan staan, doet dat dan en laat de andere auto eerst passeren.  Het klinkt misschien een beetje eng, maar iedereen rijdt heel rustig, dus dan sta je ook heel snel stil. Je moet alleen wel goed achteruit kunnen rijden en dat vind ik zelf het lastigst. (gelukkig rijd ik  bijna altijd met een 9 pers. busje en dan laten mensen je al snel voorgaan. Gemeen he?).  Om van Nc’Nean distillery  in Fort William te komen heb je een kleine 2 uur nodig terwijl het maar 82 km. is.

Aged Botanical @Drimnin Estate

De lijfspreuk van Nc’Nean Distillery is :  Gemaakt door de natuur en niet gebonden aan regels.
Het  is een nieuwe,  onafhankelijke, organische whisky distilleerderij die als doel heeft om experimentele drankjes te creëren en een voorloper in  duurzame productie wil zijn.

Duurzaamheid zit in hun bloed omdat zij vinden dat wij, als bewoners en gebruikers van de aarde, verantwoordelijk zijn voor de

Botanical Spirit @DrimninEstate

invloed die wij op de aarde hebben wat onze voetafdruk, vervuiling en biodiversiteit betreft. Ze gebruiken organische Schotse gerst, de distilleerderij draait op duurzame energie en er wordt 99.97% van het afval gerecycled. Het doel is om de whisky te bottelen in 100% gerecycled helder glas.

De manier waarop zij naar de wereld kijken, hun nieuwsgierigheid en bereidheid om te experimenteren naast hun filosofie van

Nc’Nean Distillery @DrimninEstate

duurzaamheid resulteerde in hun eerste 2 producten: de Botanical Spirit en de nog avontuurlijker Aged Botanical.

De inspiratie voor de naam was Neachneohain een Keltische godin in de oudheid. Zij stond bekend als de Queen of Spirits en zij bewaakte en beschermde de natuur met heel haar hart. Ze was sterk en onafhankelijk en bepaalde zelf wat ze deed. Dit sprak de oprichtster zo aan dat zij voor deze naam koos.

Alles draait hier om de spirit, de heldere, pure drank die rechtstreeks uit de destilleerketel komt. Het hele proces neemt veel meer tijd dan in de traditionele distilleerderijen en ze experimenteren er met allerlei verschillende gistsoorten.
Bijv. rum gist, resulteerde in whisky met een ananassmaak, rode

Nc’Nean Distillery @DrimninEstate

wijn gist resulteerde in een aroma van bramen en pruimen.
Met deze drankjes wordt in dit stadium nog steeds geëxperimenteerd.
In 2020 is het zo ver dat de eerste whisky verkocht kan worden. Er wordt met spanning op gewacht.

Ook deze distilleerderij is vanwege Covid19 gesloten geweest maar  vanaf half augustus  2020 worden er weer rondleidingen gegeven.

Nc’Nean Distillery @VisitScotland

Voorlopig in een gewijzigde vorm, omdat u nog niet in de distilleerderij mag, maar u krijgt natuurlijk wel de uitleg hoe de whisky gemaakt wordt, kunt rondsnuffelen in de winkel en proeven.
In augustus zijn de rondleidingen gratis. U betaalt alleen £5.00 als u ook wilt proeven. Omdat er maar een beperkt aantal mensen  mee kan op de rondleiding is het beter als u even contact opneemt. Nc’nean Distillery, Drimnin, PA80 5XZ. Tel: +44(0)1967 421698 email: hello@ncnean.com.

@DrimninEstate

De distilleerderij ligt op het prachtige wilde Drimnin Estate met een hele lange kustlijn waar u bewegwijzerde wandelingen kunt maken, wild kunt spotten (incl. arenden, de wilde kat, marters en otters) en er zijn ook aardig wat B&B’s, Guest Houses en vakantiehuisjes. Bovendien kunt u ook het prachtige schiereiland Ardnamurchan ontdekken, dat ten noorden van Morvern ligt en waar ook een vrij nieuwe distilleerderij is De Ardnamurchan Distillery. Er gaan op 2 plekken veerboten naar het schitterende eiland Mull, waar in Tobermory ook een distillery is. Kortom: genoeg om u minstens een week te vermaken en met een leeg hoofd en vol krat whisky? terug te komen.

Wilt u graag dat wij een reisje voor u boeken? Neem dan contact met ons op en voor volgend jaar regelen we het graag.

 

Vee @DrimninEstate

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere plekken, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Schotland, Schotland, Tips, Whisky reis Schotland, Whisky reizen Schotland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.