How do you take your gin? Seriously, very seriously. We take the gin seriously. But not ourselves

Hier houd ik van, lekker droge humor en stoeien met de taal. Wie bij Persie Distillery de teksten voor de website  schrijft heeft er verstand van en doordat de taal zo vermakelijk gebruikt wordt, lees je al maar verder en laat dat nou precies de bedoeling zijn !

In 2013 richtten Chrissie en Simon Fairclough de Gin Club Scotland op en reden kriskras door Schotland om zo veel mogelijk mensen te vragen welke smaak zij het lekkerste vonden in een glas gin. Toen ze genoeg informatie ingewonnen hadden na een jaar, gingen ze er eens goed voor zitten en kwamen tot de conclusie dat er 3 smaken  absoluut favoriet waren: fruity (fruitig) , savoury (pittig)  and sweet (zoet) en met die smaken als basis creëerden zij in Phil the Still, de koperen distilleerketel van 230 liter  Zesty Citrus GinHerby & Aromatic Gin en  Sweet & Nutty Old Tom Gin. In 2016 ging de distilleerderij open in Auchenflower,  Old Military Road (A93) Bridge of Cally  PH10 7LQ en vanaf dat moment kun je er gewoon binnenvallen voor een slokje of twee, maar als je een echte rondleiding of proeverij wilt maak je een afspraak.

Zoals zoveel andere bedrijven in Schotland kozen zij ook een liefdadigheidsinstelling uit en wel PADS (Perthshire Abandoned Dogs Society) en creëerden 3 verschillende drankjes gebaseerd op de karakters van  de labrador (traditionele en zachte Labrador Gin ) , de tekkel ( zoete, scherpe  Dachshund Gin liqueur) en de spaniel ( levendige en kruidige Spaniel Gin ) . Er is ook een speciale editie: Dog Days, dat een ‘vuilnisbakkenras gin’  is om in hondentermen te blijven, dus een mix van de 3 rassen!

Van iedere verkochte fles gaat er £1.00 naar PADS, zodat er steeds meer zwerfhonden een onderdak kunnen krijgen.

Bent u onderweg en komt u min of meer toevallig langs de distilleerderij, dan kunt u gerust naar binnen gaan en een glaasje proeven.

Wilt u echt een volledige rondleiding en gin proeverij dan moet u wel boeken. Het liefst per mail : snifter@persiedistillery.com en niet telefonisch. Ze zijn maar met een paar mensen en zijn overdag vaak heel druk met werk in de distilleerderij of met een rondleiding of proeverij.

Een rondleiding duurt ong.1.5 uur, de prijs is £15,00 en is inclusief een aantal Persie expressions in de tasting room, die gevolgd worden door gins van speciale edities. U hoort het hele verhaal over het ontstaan, de planten en kruiden die gebruikt worden, het proces en het merk.

Wilt u   een privé rondleiding/proeverij met kleine of grote groep, dan kan dat natuurlijk ook en hij wordt op maat samengesteld.

Verblijft u in de buurt, dan is het mogelijk dat u opgepikt en weer teruggebracht wordt, zodat niemand de BOB hoeft te zijn. Uw hond mag ook mee naar binnen. Wel in de Tasting Room, niet in de distilleerderij.

Een bezoek aan deze moderne, frisse Gin Distillery is een echte aanrader! En ze zijn al ver gevorderd met het creëren van Wodka en Whisky, dus houd hen in de gaten: https://www.persiedistillery.com/

Alle foto’s zijn van @persiedistillery.com

 

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Gin Distilleerderijen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.