Een Keltische ‘handfasting’ ceremonie op prachtige plek in omgeving Loch Ness

Even iets  sprookjesachtig  tijdens   deze  ellendige  Corona   periode.   Voor  romantische  stelletjes   misschien  een  hele  mooie  gelegenheid  om elkaar   eeuwige  trouw  te  beloven  tijdens deze   Keltische   ‘ handfasting’   ceremonie.  Een bijzondere ceremonie, zonder officiële status, maar voor stellen, die gek op Schotland zijn en  die hun huwelijk iets speciaals mee willen geven, is dit het je van het.
Kacey, geboren en getogen in de Highlands en een gepassioneerde vertegenwoordiger van Schotland en de Keltische tradities, weet heel veel over de Schotse geschiedenis en allerlei ceremonies. Ze is al 17 jaar getrouwd, heeft 5 kinderen en is lid van de Cameron Clan. Ze  vindt het heerlijk om alle mooie Schotse tradities met anderen te delen, opdat die nooit verloren gaan. Ze zegt zelf: “ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en hen onder te dompelen in de Schotse cultuur en ik hoop dat ik hen iets mee kan geven dat ze zich heel lang zullen herinneren en dat ze Schotland een blijvend plekje in hun hart gaan geven”.

De ceremonie:
U kunt opgehaald worden van uw accommodatieadres, als die op een redelijke reisafstand ligt, bijv. Inverness, maar u kunt er ook zelf naar toe rijden.
De ceremonie begint om 14.30 op een mooie, rustige plek met Keltische bloemenringen en een altaar met kaarsen en Kacey, gekleed in een traditionele Schotse  jurk, legt het Keltische ritueel van ‘handfasting’ uit. Na de traditionele introductie in het Gaelic, is de rest van de ceremonie in het Engels. Ze maakt uw beider handen met linten aan elkaar vast en u herhaalt de oude geloftes van ‘handbinding’ zoals dat al zo lang gedaan wordt.
U krijgt ook een Keltische amulet, die u geluk moet brengen en een document met de tekst er op.

Als u daarna geloften in uw eigen woorden wilt uitspreken, dan is daar ook gelegenheid voor. En wilt u elkaar graag een ring omdoen, dan kan dat ook. Er zijn geen regels m.b.t. de kleding. U trekt aan wat u het fijnste of mooiste vindt, want het is uw ceremonie.
Kacey heeft de ‘handfasting ceremony’ gedaan bij stellen in korte broeken, in lange broeken, hemdjes,  rokken, jurken, maar ook in traditionele Schotse huwelijkskleding, dus zij zal u niet vreemd aankijken.  Er is altijd iemand aanwezig, die tijdens de ceremonie op uw eigen camera foto’s kan maken.

Na de ceremonie kunt u een paar uurtjes heerlijk relaxen met zijn tweetjes bij het vuur tijdens een romantische en heerlijke Schotse gourmet picknick met drankjes (u kunt aangeven dat u een dieet hebt en ze houden er rekening mee).  Er is serviesgoed, glazen en is het wat fris dan zijn er dekens. Na afloop wordt u weer naar uw accommodatieadres gebracht of u rijdt zelf terug. Prijs p.p. £ 75.00 en wij kunnen dit voor u boeken.

Neem contact met ons op en we kunnen een heerlijk reisje voor u samenstellen, waar u naast deze handfasting ceremonie ook nog een schitterend deel van de Highlands of Scotland kunt zien. Ga op zoek naar  papegaaiduikers,  maak een boottochtje op een snelle rubberboot om dolfijnen te zien dartelen en spelen, ga  eten in een romantisch restaurantje midden tussen de bergen in de omgeving van de hoogste berg van Schotland, bezoek prachtige kerkhofjes met ontzettend oude Keltische kruisen, probeer of u Nessie of het zusje van Nessie kunt vinden of ga wandelen tot u geen voetzolen meer over hebt.

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in Schotland, Bijzondere plekken, Handfasting ceremonie in Schotland, Huwelijksaanzoek doen in Schotland, Reis nieuws, Reizen Schotland, Schotland, Tips en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.