Grootgrondbezitter worden op het schilderachtige schiereiland Ardnamurchan?

Niet schrikken, ik ben geen makelaar geworden, maar  voor natuur- en stilteliefhebbers, die ook nog eens een behoorlijke som geld hebben, heb  ik hier wel een van de mooiste plekken in Schotland in de aanbieding. De eigenaren Lois en Richard hebben de grote woning waar ze zelf in wonen en waar ook nog eens 2 appartementen in verwerkt zitten  helemaal zelf verbouwd tot eigentijdse, zeer comfortabele vakantiewoningen, waar de authentieke onderdelen zo veel mogelijk bewaard zijn gebleven.  Op het terrein staat ook nog een vrijstaande vakantiewoning en aan de overkant van het smalle 1 baansweggetje, is nog een vakantiewoning ( met er vlak bij  een gebouwtje, dat je er bij kunt huren en  waar  ook nog 2 personen kunnen slapen) helemaal uit het zicht en je kijkt uit op Loch Sunart, fantastisch!!  We verbleven hier zelf en waren zogezegd ‘verkocht’ evenals klanten, die er ook verbleven.
Het is dan ook een treurige zaak, dat Richards gezondheid zo hard achteruit ging, dat hij opgenomen moest worden in een verpleeghuis, waar hij in het voor jaar is overleden. Hun ‘droomplek’  staat nu te  koop als een geheel of als  3 aparte onderdelen. Omdat ik erg op hen gesteld ben en het zo sneu vind, dat Lois nu  alles  wat haar lief is voortijdig op moet geven, heb ik besloten om dit stukje te schrijven. Je weet maar nooit waar het toe leidt en het is natuurlijk ook een unieke  gelegenheid voor diegenen, die er al serieus over dachten om Nederland in te ruilen voor Schotland en een goed gevulde portemonnee hebben. Je hebt ook meteen een volledige baan,  want om 4 vakantiewoningen, een enorme lap grond en je eigen huis te onderhouden en in perfecte conditie te houden en tegelijkertijd  er voor te zorgen dat je betalende gasten  genieten van een heerlijk verblijf, zul je je tijd echt hard nodig hebben.

Heb je het geld er niet voor of wil je daar helemaal niet wonen en wil je absoluut geen grootgrondbezitter zijn en er dan ook nog eens voor moet zorgen dat gasten het naar hun zin hebben, dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker foto’s kijken, want een mooie plek is het zeker!

Als ik zelf 10 jaar jonger was,  dan wist ik het wel…………

Zeg het voort en als je serieuze interesse hebt, mag je natuurlijk contact met me opnemen voor meer onpartijdige informatie. Ik zou het fantastisch vinden als ik er aan bij kan dragen, dat Lois haar kostbare bezit kan verkopen.

 

 

 

 

 

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere plekken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.