Het prachtige eiland Arran en deze keer niet de Arran Coastal Way: deel 5

Vandaag ook wel wandelen maar niet over de Arran Coastal Way. We wilden eigenlijk naar Holy Island, dat eigendom is van een Tibetaanse  gemeenschap en daar een grote wandeling maken, maar de mensen bij de boot waren zo sloom, dat ze niet eens konden zeggen hoe laat de boot ging. Na veel gevraag moesten we er om 10.00 zijn, maar het bootje lag nog steeds op dezelfde plek te dobberen en was dus nog niet opgehaald. Het zou wel een uur of half 11 worden, verwachten ze. We hadden er schoon genoeg van, want je moet ook terug en hoe gaat dat dan?

Besloten om naar Brodick Castle te gaan, dat net weer open is na een grondige restauratie. Zo gezegd zo gedaan, geparkeerd en eerst naar het kasteel. Je mag nu zelf rondlopen en in sommige ruimtes is een gids ,die je vragen mag stellen.  Er werd een prachtig overzicht gegeven over de familie Hamilton, die er generaties lang gewoond hebben.  De 11e Duke en zijn vrouw uit Bavaria, bouwden er een heel groot stuk aan (het deel met de toren) en ontvingen daar hun vrienden en zakenrelaties met de bedoeling hen enorm te imponeren.

Er werd ook heel veel kunst gekocht en de tuinen werden in de geest van de Romantiek aangelegd. Soms waren ze heel rijk en soms werd er te roekeloos uitgegeven en waren er enorme schulden.

Heel leuk gedaan, want je kon steeds allerlei dingen opendoen, apparaatjes bedienen etc. Heel afwisselend. Voor kinderen was er een opdracht door het hele kasteel: vind de zilveren dodo. Zo ontzettend leuk!

In de prachtige tuinen rondgelopen, en toen geprobeerd een wandeling buiten de tuinen te maken, maar dat mislukte want we zagen de bordjes met paarse aanduiding al heel snel niet meer.

Toen verder zelf maar wat geprutst en ineens liepen we via een weiland, over hekken zo weer het terrein van het kasteel op. Gek!

We dachten dat we alles gezien hadden, maar zagen op bordjes toen we weer naar de auto liepen, dat we toch nog stukken gemist hadden. Nou ja dat moet dan een volgende keer maar.

Op naar de Machrie Stone Circle en standing stones aan de westkust. Het is zeker 20 min. lopen vanaf de parkeerplaats en dat wordt niet aangegeven, dus mensen, die niet zo heel goed ter been zijn, zullen daar een behoorlijke klus aan hebben. We waren er al eerder geweest, maar het blijft toch indrukwekkend dat die grafheuvels en standing stones er 4050 jaar geleden al stonden en nu deels nog steeds. Ze liggen ook in een schitterend landschap: in de moors en op de achtergrond hoge, donkere bergtoppen. Prachtig.

Helemaal rond de noord gereden en weer terug naar onze vakantiewoning in Lamlash met de Goatfell op de achtergrond.

Een lekker dagje.

Zie ook dag 1, 2, 3, 4 en 5

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reis nieuws, Reisverslagen Schotland, Schotland, Wandelreizen, Wandelreizen in Schotland met bagagevervoer en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.