Het prachtige eiland Arran en de Arran Coastal Way: deel 3

Toen we vanmorgen de gordijnen opendeden: zon!!!! Wat ziet de wereld er dan een stuk mooier uit. Na het ontbijt alle kledingstukken, rugzakken etc. etc. die nu weer droog waren opgeruimd en /of ingepakt en om 9.30 op stap voor het Lamlash- Brodick Circuit van 14 km.

De heenweg ging over een mooi beschaduwd voetpad evenwijdig aan de gewone weg naar Brodick en soms iets verder er van af. Via twee uitkijkpunten met schitterend uitzicht op Goatfell en omringende toppen. Een heerlijk pad, niet te vermoeiend, geen keien en plassen, gewoon lekker ontspannen wandelen in het zonnetje. Wat een leven hebben  we toch! Om ong. 12.00 waren we in Brodick en dronken we een lekker bakkie koffie aan het water. De eigenaar kwam een praatje maken en woonde hier nog maar 3 maanden. Hij was van origine een Schot, had heel lang in Londen gewoond, toen in Zuid Afrika en had nu net met zijn vrouw dit Guest House met 6 kamers en de tearoom gekocht. Met zijn ontzettend aardige vrouw de kamers bekeken en afgesproken dat ik zal bekijken of ik hen ga gebruiken voor mijn klanten.

Bij de Coöp sandwiches gekocht en verder voor het 2e deel van de wandeling over het Arran Coastal Path. Al heel snel sloegen we het pad in en liepen helemaal langs de kust, dwars door weilanden, over hekjes/trapjes en een heel stuk over keien en stenen omdat de ondergrond ontzettend nat was. Vermoeiend maar wat een fijne wandeling. We zagen nog een paar otters spelen, maar ik kreeg ze maar niet goed op de foto. Als ik klikte waren ze net weer verdwenen. Jammer.  Het werd steeds  meer bewolkt en we eindigden dan ook met de regenjacks aan in een zacht regentje. Niets ernstigs. In totaal ong. 4.20 min. gelopen.

Zie ook deel 2 en deel 1

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reis nieuws, Reisverslagen Schotland, Wandelreizen in Schotland met bagagevervoer en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.