Nu eens niet een whisky tour maar een bier tour tijdens een bezoek aan Edinburgh of Glasgow

Het eerste waar de meeste mensen aan denken als je Schotland noemt is WHISKY (eigenlijk een leugentje om bestwil, want het goede antwoord is natuurlijk: het regent er altijd). Wist u echter dat er ook heel veel bierbrouwerijen in Schotland zijn en dat ‘a pint’  ongelooflijk populair is?

We hebben vorige maand contact gelegd met de kleine organisatie: Scotbeer, die met een zeer enthousiast team wandelingen en rondleidingen organiseren in Glasgow en Edinburgh, waar bier een hoofdrol in speelt.

Tijdens de wandeling in Glasgow gaat u met de gids door de nieuwe stad en ontdekt het verhaal over de stad d.m.v. het bier. De gids vertelt over de mensen die de grootste stad van Schotland ontwierpen en bouwden en het voorbereidende werk deden waardoor Glasgow de stad werd van waar de meeste blikjes bier ter wereld werden geëxporteerd.

Tijdens deze wandeling van 2 uur bezoekt u 2 unieke pubs en proeft u Schots bier o.l.v. lokale experts. Prijs: €36.00  Hij vindt dagelijks plaats.

De wandeling door de oude stad Edinburgh is de populairste wandeling bij ScotBeer. U verkent de oude stad van Edinburgh,  die beter bekend staat bij bierbrouwers als, the Charmed Circle. Ook hier ontdekt u de geschiedenis van de stad door het bier vanaf 1100 tot het heden waarin speciaal biertjes zo populair zijn.

De wandeling duurt 2.5 uur, u bezoekt 3 pubs en u proeft 8 Schotse biertjes o.l.v. lokale experts. De prijs is €36.00 p.p.  Hij vindt iedere dag plaats.

Southside Edinburgh Brewery Tour:  Een rondleiding door de microbrouwerij van Barney’s Beer in Summerhall, de voormalige opleidingsschool voor dierenartsen en u proeft de verste ales uit het vat in de bar ter plaatse.  Als u terugloopt naar de oude stad stopt u nog 2 x om bijzondere biertjes te proeven.

De gids vertelt over de geschiedenis van het bier en hoe de whisky de plek van bier in nam als beste export product. De tour duurt 2 uur. Prijs €36.00.  Hij vindt op werkdagen plaats.

Leith Taproom Tour:  ontsnap aan de mensenmassa tijdens deze wandeling waarin u het  wilde verleden van Leith, de havenstad, leert kennen. U zult zien hoe dit stadsdeel zich ontwikkeld heeft tot een hippe plek met mooie, frisse eetgelegenheden en pubs. U  geniet in drie verschillende tentjes van  8 net ontwikkelde biertjes. Als u niet van bier houdt, dan zijn er ook non-alcoholische drankjes beschikbaar. U kunt deze tour op vrijdag en op zaterdag doen. De tour duurt 2 uur. Prijs €36.00.

Hebt u een reis bij ons geboekt, dan kunnen wij deze activiteiten voor deze prijzen voor u boeken. Wilt u  geen reis maar alleen een wandeling of tour boeken, dan rekenen we €10.00 extra per boeking (dus niet p.p.).

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Activiteiten in Schotland, Bijzondere plekken, Reis nieuws, Schotland, Stadswandelingen in Edinburgh en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.