Prachtige stranden en wandelingen langs de North Coast 500 in Schotland

 

De meeste mensen zullen niet verwachten dat er in Schotland ( waar het immers altijd regent?) prachtige zandstranden zijn met azuurblauw water, duinen en zonnebadende mensen en zeker niet in het verre noorden, maar ze zijn er wel en hoe!
We hebben de afgelopen zomer de North Coast 500 gereden en er een aantal met eigen ogen gezien en er meestal een heerlijke wandeling gemaakt van WalkHighlands  of gewoon lekker rondgekeken en gezeten en  we laten u meegenieten. Op alle stranden zijn ook altijd afgesloten ondiepe plassen, waardoor kleine kinderen heerlijk in het water kunnen spelen, zonder dat ze gevaar lopen. Een heerlijk gevoel.
Brora Beach bij het vissersplaatsje Golspie, is  een van de schoonste stranden aan de oostkust net als Dornoch Beach. Je kunt de Brora to Golspie Coast walk volgen en komt dan langs kleine haventjes, kunt naar de Strathsteven Broch uit de ijzertijd en kunt Dunrobin Castle bezoeken.  Een prachtig

U komt op Melvich Beach via een ruig, smal weggetje, dus het duurt even voor je er bent, maar dat is het allemaal waard. Vanaf de parkeerplaats loop je door de duinen naar de zee. Melvich Beach is een van de mooiste stranden in het noorden van Schotland: een vrij klein, nooit  echt druk,  dus nog niet verpest wit zandstrand met turquoise water en grasachtige duinen. Bovendien worden er ook regelmatig otters,  zeehonden en heel veel vogels gespot.

Balnakeil Beach dat we, het zal u niet verwonderen, weer tijdens een heerlijke wandeling bezochten. Een eindeloze zandvlakte, prachtig blauw water, mooie duinen en een pad dat soms eigenlijk onzichtbaar was omdat het helemaal bedekt was met zand.  De wandeling: Faraid Head

Het strand in Sandwood Bay bij het gehuchtje Blairmore vonden we misschien nog wel het allermooiste: het pad loopt door de duinen (heel ver, dus heel rustig!!) en opeens zie je dan het witte zandstrand, de blauwe zee en de grote rotspilaar staan. Indrukwekkend!  En het leuke is dat je ook niet over het zelfde pad terug hoeft. Je kunt de duinen beklimmen en dan langs het binnenmeertje terug lopen en komt uiteindelijk weer op het zelfde pad. Sandwood Bay Walk.

Red Point Beach bij Badachro komt aan zijn naam doordat er ijzer in de heuvels zit en het zand daardoor rood-bruin geworden is. Een heel apart gezicht.  Er zijn hele hoge duinen vanwaar je uitzicht hebt op de Buiten Hebriden, Skye en Loch Torridon, mits het helder weer is.

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reis nieuws, Reisverslagen Schotland, Reizen naar Schotland met kinderen, Tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.