Highland Wildlife Park bij Kingussie

Soms duurt het even voor het kwartje valt en in dit geval duurde het vele jaren voor ik Highland Wildlife Park,  Kincraig, Kingussie PH21 1NL ontdekte, maar  hoe het ook zij, ik merkte het deze zomer op en we zijn er geweest.  Zou het  er mee te maken hebben, dat je onderbewustzijn zegt: “dierentuinen zijn er ook wel in Nederland! Je kunt je tijd in Schotland wel beter gebruiken? ”   Highland Wildlife Park is onderdeel van  the Royal Zoological Society of Scotland (RZSS): a conservation charity.  Ze hebben Edinburgh Zoo en dit Wildlife Park en worden financieel gesteund door de regering met Gift Aid.  Op iedere extra bijdrage van 10%  van UK belastingbetalers ontvangen zij 25% bovenop dit bedrag, waar mee zij een groot deel van hun werk kunnen betalen. Je kunt aangeven dat je dit niet wilt betalen als je een kaartje koopt, maar de Britten en de Schotten dus ook,  zijn zo gewend aan dit systeem en bovendien zo gek op de  natuur, flora en fauna, dat eigenlijk nooit iemand weigert om deze extra 10% te betalen. Geweldig toch?
De prijs van de kaartjes (incl. die 10% dus) is net als in Nederland vrij hoog, maar je kunt er de hele dag doorbrengen en dan valt het weer mee. Volw. £17.00, 60+, studenten en personen met een beperking £14.50 en kinderen van 3 t/m 15 jaar £9.95. Het park is het hele jaar iedere dag open vanaf 10.00 en altijd tot 16.00 en in het late voorjaar tot 17.00 en in het hoogseizoen tot 18.00. Uw hond mag niet mee (ook niet als hij in de auto blijft). U kunt een rolstoel lenen bij het bezoekerscentrum en het grootste deel van het park is toegankelijk.
Er wordt iedere dag korte uitleg gegeven bij allerlei dieren en het terrein is best groot, dus een blik op de plattegrond en welke toelichtingen waar gehouden worden is handig. Je weet dan wanneer je waar wilt zijn.
Een greep uit de dieren, die je er kunt vinden: tijgers, herten, ijsberen, ijsbeer moeder met jong, kraanvogels, allerlei soorten apen, kamelen, uilen, bizons, elanden, rendieren, wilde katten, wolven, muskus ossen, Przewalski paarden, panda beren, luipaarden en jaks.
In een deel van het park kun je met je auto rondrijden in je eigen tempo en heb je geen vervoer dan kun je een plaats boeken in de  Landrover, die iedere dag rijdt voor de prijs van £1.00.
We begonnen met het deel waar je rondloopt. Heerlijk ruim opgezet en de dieren kunnen zich allemaal, zonder uitzondering, vrijelijk bewegen en je hebt nergens het gevoel, dat ze opgesloten zitten. De lezingen waren heel boeiend en vooral de wilde katten vond ik als kattenliefhebber pur sang, heel erg leuk. Wat een kanjers en mooi getekend! De apen zaten bij elkaar op de rug, of in een hele rij achterelkaar om de buurman/vrouw voor zich te vlooien. Schitterend gezicht. De herten waren druk met stapels takken, die ze kaal vraten en de ijsbeer moeder paste goed op haar jong (de eerste ijsbeer baby in een dierentuin in Schotland). Er was personeel in de buurt, maar moeder week niet van de zijde van haar jong.  Geluncht en in de winkel gekeken en toen met de auto door het andere deel met de Przewalski paarden, herten, bizons en elanden. De dieren waren lekker actief, dus veel te zien!

Wil je iets bijzonders en daar veel geld voor uitgeven, dan kun je ‘Keeper for a Day’  worden en de hele dag met een personeelslid meelopen. Prijs £250.00 p.p. vanaf 18 jaar en er kunnen er max. 2  personen per dag inschrijven. Inclusief is de entreeprijs, lunch, een t-shirt en korting op aankopen.
Houdt u van wilde dieren, bent u niet bang voor wat beweging in de buitenlucht? Ga naar dit prachtige Wildlife Park en geniet!

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reis nieuws, Reisverslagen Schotland, Reizen naar Schotland met kinderen, Reizen Schotland, Schotland, Tips, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.