Twee nieuwe partners in Schotland, zodat ik mijn klanten weer nieuwe activiteiten aan kan bieden

Scottish Quads is gevestigd bij het mooie  Killiecrankie Visitor Centre van de National Trust for Scotland  een paar kilometer buiten Pitlochry, maar ze voeren een deel van hun activiteiten ook op andere plaatsen in de regio uit.

Ecoventures is gevestigd in Cromarty aan de Moray Firth en zij bieden boottochtjes aan op hun supersnelle rubberboot, waarbij u de dolfijnenkolonie van dicht bij kunt zien, soms ook zeehonden en kleine haaien.

Ik kende beide bedrijfjes niet, maar klanten kwamen hen tegen, boekten een uur Quad rijden en maakten het boottochtje en waren ontzettend enthousiast en gaven mij de tip om eens te kijken wat ze allemaal aanbieden. Alles bekeken, contact opgenomen  en binnen een dag hadden we geregeld, dat ik hen kan bellen of mailen om een boeking voor klanten te maken. Ik betaal hen rechtstreeks en de klanten betalen mij gewoon in euro’s. Een stuk gemakkelijker en onze klant weet ook zeker dat de activiteit geboekt is, dus hoeft er alleen maar op de afgesproken tijd te zijn.

Wat bieden Scottish Quads en EcoVentures precies aan?

Rijden op een Quad

Vanuit Aberfeldy en Kenmare  kunt u een uur op een Quad rondrijden. In Aberfeldy mogen kinderen vanaf 12 – 16 ook op een eigen quad met een 90 cc motor. Vanaf 16 jaar heb je een quad met een 125 cc motor. Je krijgt instructies, oefent wat en maakt dan een mooi tochtje en er is een instructeur bij. Prijs: 16+ Euro 55.00 en 12 – 16 jaar Euro 50.00

Vanuit Kenmare moet je 16+ zijn en heeft de quad een motor van 250 cc. Je krijgt instructie, oefent tot je de quad onder controle hebt en maakt een tocht en er is een instructeur bij. Prijs:  Euro 61.00.  Zorg dat je schone kleren bij je hebt, want je wordt gegarandeerd vuil!

White Water Rafting

Bent u met een groepje waar jonge kinderen bij zijn, dan is de tocht van Aberfeldy naar Grandtully ( ong. 10 km.) over de river Tay ideaal. Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee. Het kan het hele jaar van woensdag t/m zondag.  Prijs: volw. Euro 50.00 en kinderen – 16 jaar Euro 44.00.

Wilt u het net iets woester en spannender en is de jongste deelnemer minstens 16 jaar, dan kunt u ook het stuk van 6 km. over de River Tummel doen,  die eindigt met een val van 7 meter in Loch Faskally. Dit kan van juni t/m september op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Prijs:  Euro 55.00.

Voor beide tochten geldt dat u een complete uitrusting krijgt en dat er een ervaren instructeur bij is. U trekt zwemkleding aan onder het wetsuit, oude schoenen die nat mogen worden, een handdoek en als u bang bent dat u het koud krijgt: handschoenen en muts.

Kleiduif schieten

Of u nog nooit een geweer in de handen gehad hebt of juist heel ervaren bent, een kleiduif sessie is gegarandeerd enerverend!  De instructeur geeft u eerst veiligheidsinstructies en dan hoe u moet staan, richten en schieten. Er zijn verschillende geweren voor kinderen, dames en heren.

Je kunt er een heerlijk wedstrijdelement in brengen en de instructeur is bereid om de puntentelling te verzorgen. Wie weet wint u wel de Scottish Quads Hot Shot Whisky!  Het kan het hele jaar. Min. leeftijd is 12 j. U krijgt de benodigde uitrusting en uitleg.

Het vindt buiten plaats, dus trek kleding aan die lekker zit en past bij het weer. Prijs: Euro 61.00 p.p.

Op het terrein van het Killiecrankie Visitor Centre vinden ook 2 activiteiten bij die door hun partner Highland Fling Bungee georganiseerd worden.

Bungee jumping:  een vrije val van 40 m. boven de rivier vanaf een platform onder de Garry brug. Je vliegt een paar seconden met 50 mijl per uur naar beneden, voordat je met een Bungee jump kabel weer rechtop getrokken wordt.

Het geheel duurt ong p.p. 1.5 uur en vindt het hele jaar door plaats. Trek comfortabele kleding aan, die past bij het weer. De min. leeftijd is 14 jaar en het max. gewicht is 145 kg. Prijs: Euro 88.00 p.p.

Highland Fling Bridge Swinging:  er is een speciaal ontworpen platform gemaakt dat op 40 m. hoogte boven de River Garry onder de Garry brug is. U krijgt een harnas aan (heel ingewikkeld veiligheidshesje) en wordt heel snel losgelaten en maakt een vrije val van ong. 15 m. voor de kabel slap gaat hangen en je door een boog onder het platform gaat. Sta je stil dan wordt je weer omhoog getrokken naar de startplek.

Het duurt al met al ong. een uurtje. Doe gemakkelijk zittende kleding aan, die past bij het weer. Prijs: Euro 77.00. Kinderen vanaf 10 jaar mogen dit doen. Je mag niet zwaarder wegen dan 120 kg.

EcoVentures in het dorpje Cromarty  heeft een RIB, een hele stevige rubberboot met 12 zitplaatsen, die heel snel vaart. U kunt van april tot eind oktober dagelijks een tochtje van 2 uur maken.

Gratis parkeren bij het bezoekerscentrum, waar u ook rond kunt kijken.  Tijdens de tocht krijgt u heel veel uitleg over de zee, de dieren en de natuur en u krijgt een drankje.  Er is een kolonie dolfijnen in de Moray Firth, er zijn zeehonden en bruinvissen en soms een kleine walvis. Genoemde klanten stuurden me  foto’s en je kon de dolfijnen bijna aaien, zo dichtbij!

Kinderen vanaf 5 jaar mogen mee. Je krijgt beschermende kleding, een zwemvest en je zit in de gordel. Hebt u het snel koud, dan is het wel handig om een muts en handschoenen mee te nemen, want de boot heeft een hoge snelheid en er is altijd wind.  Prijs: volw. Euro 37.00 en kinderen tot 12 jaar  Euro 28.00.

TravellingWELL nl  boekt deze activiteiten graag voor u en  we rekenen daar niets extra’s voor,  maar  we doen het alleen voor diegenen, die een reis bij ons geboekt hebben. U kunt als u de reis boekt aangeven welke activiteit (en) u graag bij uw reis wilt bijboeken.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Activiteiten in Schotland, Bijzondere plekken, Reis nieuws, Tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.