Visit Scotland Expo 2018 en daarna nog het langeafstandspad The Cowal Way. Deel 1

Het is altijd weer een heerlijk vooruitzicht om naar Schotland te gaan en te gaan bekijken of de accommodatieadressen die je online gevonden hebt, echt zo mooi zijn als ze leken en of de eigenaars hartelijk en enthousiast zijn.

Ook deze keer ga ik weer naar een flink aantal plekken, verblijf zelf in 4 nieuwe adressen in Edinburgh en Glasgow in Schotland  en Carlisle  zo’n beetje op de grens op de terugweg naar de boot. Ben weer heel benieuwd en heb er veel zin in.

Visit Scotland Expo is altijd een feestje, want de hal staat vol met kraampjes van instellingen, organisaties, lokale VVV’s en  grote en veelal kleinere bedrijven, die hun product en streek met veel charme en enthousiasme aan ons proberen te verkopen. Je hebt afspraken gemaakt en rent van de ene naar de andere gang en soms gaat dat mis, maar dan probeer je het op een ander moment gewoon weer. Geen problemen maken, waar ze niet zijn is het motto.

Er zijn ook altijd prachtig aangeklede en uitgedoste dames en heren, artiesten, clownachtige optredens, beregezellig!!

Ook dit jaar vond ik weer een aantal nieuwe bedrijven, die me interessant leken en even bijpraten met de mensen, waarmee je al werkt is natuurlijk altijd leuk.

Dan komt Barry, mijn man, met het vliegtuig aan in Glasgow, waarna we doorrijden naar Portavadie in het stille deel van Argyll, waar we dan zaterdags beginnen met de langeafstandswandeling The Cowal Way. Onze bagage wordt vervoerd en wij lopen dus  lekker licht bepakt  en ik verwacht dat na een halve dag onze drukke, volle hoofden al aardig leeg beginnen te raken met al die rust en het prachtige landschap om ons heen.

 

Wordt vervolgd!

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Reis nieuws, Reisverslagen Schotland, Schotland, Wandelreizen in Schotland met bagagevervoer en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Visit Scotland Expo 2018 en daarna nog het langeafstandspad The Cowal Way. Deel 1

  1. Pingback: Visit Scotland Expo 2018 en het langeafstandspad The Cowal Way. Deel 3 | Tina Somberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.