Een aantal niet algemeen bekende plekken en activiteiten in Edinburgh

Wist u dat:

 • er ook een tegenvoeter van hondje Bobby is in Edinburgh? Hij ligt heerlijk te luieren in Princes Garden bij de King’s Stables Road . Hij zwierf aan het eind van de 19e eeuw in de straten van San Diego, waarmee Edinburgh gelieerd is.  Hij werd zo bekend dat hij de mascotte van San Diego werd en zijn foto prijkte op de hondenvergunningen.  Hij heette Bum en kinderen mochten op zijn rug rijden en hij kreeg eten van de beste restaurants, die trots schreven: “Bum eats here”
 • er in het trottoir bij de ingang van St. Giles’  het Heart of Midlothian ligt?  Het wordt niet aangegeven, dus als je het niet weet, loop je er waarschijnlijk gewoon over heen. Dit was de plek waar The Old Tolbooth stond. Eens het administratieve centrum van de stad, gevangenis en de plek waar openbare executies plaatsvonden. Het hart ligt op de plek waar de ingang van de gevangenis was. Heden ten dage spugen mensen vaak op het hart, misschien omdat de gevangenen dat ook deden als ze vrijkwamen. Misschien deden ze dit om hun haat te uiten over de gevangenis, maar het kan ook zijn dat het beschouwd werd als een teken van geluk.
 •  je naar Murrayfield Stadium  Roseburn Street Edinburgh EH12 5PJ kunt om een rondleiding te doen? Sinds de eerste wedstrijd in 1871 zijn er al heel wat belangrijke rugby wedstrijden gespeeld in Murrayfield Stadium. Tijdens de rondleiding hoort u de geschiedenis, gaat u achter de schermen, ziet u hoe het stadion er uitziet, hoe internationale wedstrijden voorbereid worden en misschien ziet u zelfs een training. Hoogtepunten zijn:
  Een aantal Scottish Rugby’s memorabilia incl. de Calcutta Cup
  U komt in de TV studio
  U voelt de sfeer in de kleedkamer en tunnel  Klik op  http://www.scottishrugby.org/sites/default/files/editor/docs/files/BTM_Tours/btm_tours_leaflet.pdf  voor alle informatie en prijzen etc.
 • Bike & Go is een hele handige organisatie om een fiets te huren. Je meldt je aan en betaalt £10.00 lidmaatschap en kunt dan op 70 plekken in de UK fietsen huren en inleveren. Prijs. £3.80 per 24 uur.  Het zijn goede, stevige fietsen met 7 versnellingen, licht, helm, fietstassen en goede sloten.   https://www.bikeandgo.co.uk/how-it-works/what-is-bike-go 
 • Straatmarkten: Stockbridge: Iedere zondag, Grasmarket en Leith: Iedere zaterdag,  Potterow: bepaalde woensdagen en Fountainbridge is nog gesloten, maar gaat binnenkort weer open.
 • Edinburgh Beer Tours: de populairste wandeltocht met gids begint op de Royal Mile. U bezoekt 3 bijzondere ‘bier bars’  en proeft 8 Schotse biertjes onder leiding van experts. Al het bier en de Edinburgh Beer Map is inclusief. Hij duurt 2.5 uur. Kost £30.00 p.p. + £1.80 boekingskosten. Het kan met een klein groepje maar ook met grote groep. Of geef een bon cadeau! https://www.scot.beer/edinburgh.html
 • Nu eens niet naar een whisky distillery maar naar een Gin Distillery? Geen probleem, want in hartje Edinburgh is  de Edinburgh Gin Distillery. Rond 1700 werd er in Edinburgh via de haven in Leith al gin geïmporteerd en geëxporteerd. Nederlandse jenever kwam binnen, evenals luxe specerijen en andere ingrediënten, en het zal u niet verbazen dat de Edinburgers al snel in de ban van dit drankje gebaseerd op jeneverbessen raakten. De Edinburgh Gin Distillery, die in 2010 haar eerste locatie opende,  heeft  nu 2 locaties: de distilleerderij en het bezoekerscentrum  op 1A Rutland Place, Edinburgh EH12AD, waar bezoekers deel kunnen nemen aan een rondleiding. Dat kan 7 dagen per week van 9.45 – 16.45, maar er moet vooraf geboekt worden. https://theedinburghgindisti.checkfront.co.uk/reserve/      In de voormalige Biscuit Factory in Leith werd in 2016 de tweede distilleerderij gevestigd, zodat er sneller en meer geproduceerd kan worden. Hier zijn bezoekers niet welkom. Ze hebben een samenwerkingsverband met de Heriot – Watt University in Edinburgh, die studenten opleidt tot Master of Science in Brewing and Distilling.  Een unieke samenwerking, omdat hierdoor het personeel in de gelegenheid is om van alle faciliteiten en laboratoria gebruik te maken.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reizen Schotland, Schotland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.