Nieuwe accommodatieadressen voor klanten bezoeken en goed – of afkeuren. Nu eens niet in Schotland maar in zuid Engeland!!

Op zaterdag 7 oktober a.s. is het weer zover: er moet weer een verkennende tocht gemaakt worden, maar nu eens niet door Schotland, maar door zuid Engeland, want dat is ook een heel populaire vakantiebestemming bij mijn klanten.

Omdat ik hier maar heel weinig adressen heb waar ik mee werk en al wel een aantal andere adressen gebruik, maar nog niet bezocht heb, is het hoog tijd om dat nu te doen, zodat we voor 2018 een gevarieerder aanbod hebben voor dit gebied.

Wat is het toch vreselijk om eigenaar van een reisbureau te zijn! Je bent zo vaak onderweg!! ( ha ha).

De eerste dag meteen een flinke tocht naar het gehuchtje Nether Stowey in het vriendelijke Somerset, waar een kleine B&B staat met 2 prachtige kamers en 2 vrijstaande vakantiewoningen en 1 grotere, die de hele bovenverdieping van de B&B beslaat.

Ik heb er al heel veel klanten ondergebracht, die unaniem van mening waren dat het er ontzettend fijn is en nu wil ik zelf wel eens ondervinden hoe mooi het er is en hoe aardig de eigenaren zijn.

Ze boden me een gratis verblijf van 3 nachten in een van de vakantiewoningen aan. Geweldig toch?

 

Vanuit deze plek ga ik zondag naar de Jurassic Coast, waar ik afgelopen zomer voor een hele grote familie van 11 personen een behoorlijk luxe klein hotel had gehuurd voor alleengebruik in het dorpje Charmouth, dat bekend is vanwege de fossielen.

Ze waren er enorm enthousiast over, de kok was o.a. gespecialiseerd in maaltijden voor mensen met gluten allergieën en 2 van de 5 kinderen waren daar heel blij mee, want ze kregen heerlijk eten waar ze gelukkig niet ziek van werden. De familie ging op zoek naar fossielen met een gids en kwamen een stuk ‘zwaarder’ terug. De geluksvogels!

 

Niet al te ver van Charmouth, ligt een prachtige subtropische tuin en de zwanenkolonie waar je het voeren van de honderden zwanen kunt meemaken. Wat een belevenis! Hier vond ik in North Allington  een boerderij met een kleine camping waar plaats is voor 5 caravans en er staan 2 vakantiewoningen. Dus lekker kleinschalig, maar er is wel een winkeltje en een restaurant bij en visvijvers. Best veel voor zo’n klein familiebedrijf. Ben heel benieuwd hoe dat er uitziet!

Maandags  blijf ik iets dichter in de buurt en breng een bezoek aan een boerderij net buiten het dorpje Moretonhampstead aan de rand van Dartmoor National Park, waar verspreid over alle gebouwen 7 vakantiewoningen gebouwd zijn. Kleine voor 2 personen en de

grootste is voor 5 personen. Met dit adres werk ik al jaren, maar omdat de oudste zoon het na het overlijden van zijn ouders overgenomen heeft en het allemaal iets gemoderniseerd heeft met meer faciliteiten ( je kunt bijv. de chef kok maaltijden laten bezorgen, je mag meehelpen op de boerderij, er zijn rondleidingen door de hoofd tuinman) wil ik er graag opnieuw gaan kijken.

Bij het gehuchtje Ponsworthy, ook Dartmoor National Park vond ik een boerderij met 2 vakantiewoningen, waar al een gezin heeft gezeten. Vooral met kinderen is het hier erg fijn, want er zijn ook lama’s en alpaca’s, die gevoerd mogen worden en geborsteld en  je kunt wandelen met de lama’s.

Er zitten nog een paar adressen met vakantiewoningen in de pen, maar de eigenaren hebben nog niet gereageerd helaas. Misschien denken ze wel dat ze met een grote organisatie te maken krijgen en moet ik die verkeerde veronderstelling even uit  de wereld helpen!!

Samen met de 4*B&B in Lynton, het  kleine familiehotel in Dunster, de eenvoudige B&B bij Stonehenge en de luxe 4*B&B in West Grafton, waar ik al langer mee werk, zou het aanbod in dit prachtige gebied Wiltshire, Somerset en Devon voor veel meer mensen aantrekkelijk zijn.

 

Op dinsdag gaat het verder naar het uiterst populaire Cornwall, waar ik slechts 1 Guest House in Boscastle gebruik, maar nog niet ken.

 

En  een voormalige boerderij met 4 vakantiewoningen, waarvan 1 geschikt voor minder validen,   in Minster omgeving van Boscastle, dus naar die 2 adressen moet ik in ieder geval en gelukkig heb ik nog een paar adressen gevonden, die ik graag wil bekijken.

Ik verblijf  3 nachten op een boerderij in  Bridge in de omgeving van Redruth, waar ze 7 vakantiewoningen hebben gebouwd, die er heel goed uit zien. De prijs is in het hoogseizoen behoorlijk hoog, maar dat kun je verwachten in zo’n populair vakantiegebied (bij buitenlandse toeristen, maar ook bij de Britten zelf). Buiten het seizoen zijn de prijzen heel redelijk. Vriendelijke mail, dus lijkt veelbelovend. De ligging is prachtig centraal, want je kunt zowel naar het noorden met Boscastle, Tintagel Castle, The St Nectan’s Glen als naar het zuiden met het schilderachtige dorpje St Ives, St Michael’s Mount (het kleine zusje van Mont St Michel) en de schitterende tuinen in dat gebied.

Ook op een boerderij maar dan even ten noorden van Boscastle in Crackington Haven, een B&B met 6 kamers en 3 vakantiewoningen en een hele luxe cabin voor 2 personen. Erg aardige reactie, dus ben benieuwd!

En weer een boerderij net buiten Boscastle maar dan met 5* B&B en 3 kamers en 2 vakantiewoningen. De eigenaren zijn zelf op vakantie, maar ze regelen voor mij dat ik toch kan komen kijken omdat zwager lief de honneurs waar gaat nemen. Wat een service!

Ook hier nog een paar  adressen in de pijpleiding, die ik hopelijk toch nog kan bezoeken, zodat dit reisje ook echt iets oplevert

Op de terugreis bezoek ik nog de eigenaars van 3 vakantiewoningen in Kent bij het mooie stadje Rye, voor ik de laatste nacht door breng in een gezellige Inn op een uurtje van Dover en van daar op zaterdag 14 oktober  weer oversteek naar Calais en terug naar Almelo rijd.

 

Nu nog even duimen dat ik helemaal blij  wordt van het aanbod en dat ik mijn klanten  (stellen maar ook gezinnen)  voor dit deel van Engeland vanaf nu veel beter kan bedienen met passende accommodatie!!

Nieuwsgierig hoe deze gebieden er uit zien? Kijk dan op http://travellingwell.nl/engeland/reizen-naar-zuidwest-engeland-met-eigen-vervoer/

en klik op de verschillende mogelijkheden.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Accommodatie adressen in zuid Engeland, Achtergrond verhalen, Engeland, Reis nieuws, Reizen Engeland, Reizen naar Engeland met kinderen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.