De prachtige serie Outlander gevolgd? Er is nu een gratis online cursus over Bonnie Prince Charlie & the Jacobites

De gratis online cursus beslaat 3 weken en vindt plaats tussen 18 september 15 oktober en u bent er ong. 5 uur per week mee bezig.  Hij behandelt de campagnes die de Jacobites voerden  vanaf de verbanning van James VII in 1688 tot Bonnie Prince Charlie en de Battle of Culloden in 1746.

De inspiratie komt van de tentoonstelling Bonnie Prince Charlie & the Jacobites , die van 23 juni tot 13 november in het National Museum of Scotland in Edinburgh is en er worden voorwerpen en schilderijen gebruikt die iets te maken hebben met koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen uit deze turbulente periode in de Britse, maar ook in de Europese geschiedenis.

De cursus staat online en u kunt hem overal ter wereld volgen. Al doende zult u gaan begrijpen waarom de ‘romantic Jacobite’   mensen nu nog steeds zo ontzettend aanspreekt.
Ga naar Open Online Studies: Bonnie Prince Charlie and the Jacobites om te zien hoe u zich aan kunt melden en wat u te wachten staat.

Bent u na de cursus helemaal nieuwsgierig naar de tentoonstelling in Edinburgh, Culloden Battlefield en vele vele andere plekken die ook allemaal bij Outlander te zien waren, kijk dan eens bij de  Outlander reis die we speciaal voor fans samengesteld hebben en boek hem.

 

 

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Schotland, Tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.