De East Highland Way: een langeafstandswandelpad tussen Fort William en Aviemore

Net als de afgelopen 2 jaren wilden we ook nu weer een langeafstandspad wandelen en het liefst eentje, die niet zo veel belopen is. Die vonden we in de East Highland Way: ruim 140 km. in 6 wandeldagen door een zeer gevarieerd landschap. Heel veel bospaden, dwars over de moors, langs rivieren en watervallen, het lieflijke Cille Choirille kerkje op een schitterende plek met uitzicht over de omringende bergen, de Ruthven Barracks, meertjes en vijvers, een beeldentuin, kleine gehuchtjes, heel veel schapen en nauwelijks mensen. Het grootste aantal wandelaars dat wij tegenkwamen was 3 per dag!!

Alleen de eerste dag van Fort William naar Spean Bridge viel ons zeer tegen. Het duurde best lang voor we echt buiten het plaatsje waren en vanaf dat moment raasde het verkeer over de drukke weg en konden we daar de hele dag van ‘meegenieten’.  Jammer, want we hoorden van andere wandelaars dat er hele mooie paden waren, waarbij je echt van de omringende natuur kon genieten i.p.v. het verkeer.

Vanaf Spean Bridge werd het aanzienlijk aantrekkelijker en eigenlijk werd het steeds beter. En voor het eerst waren we tevreden en meestal zelfs heel erg tevreden over de B&B’s. Mooie grote kamers, heerlijke badkamers met goede douches, vriendelijke eigenaren en een uitgebreid cooked breakfast, jummie!!

De route is nauwelijks bewegwijzerd, dus het is wel opletten geblazen, vooral omdat er de laatste jaren veel paden bijgebouwd zijn, bruggen van plaats zijn veranderd en van dit alles wordt in het boekje noch op de kaart melding gemaakt en je kunt het niemand vragen omdat je bijna niemand tegen komt. Zo heeft ieder voordeel ook zijn nadeel, zullen we maar zeggen.

Voor de uitgebreide beschrijving klik op East Highland Way en wilt u hem ook maken, laat het ons weten en we boeken hem voor u.  En voor wat meer foto’s klikt u op Google +.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelreizen in Schotland met bagagevervoer en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De East Highland Way: een langeafstandswandelpad tussen Fort William en Aviemore

  1. Pingback: Frank Bruce Sculpture Trail Feshiebridge op ong. 20min. rijden van Aviemore | Tina Somberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.