Highland Titles: Wordt u ook Laird, Lord of Lady of Glencoe?

Wat bedenken mensen toch geniale, geestige manieren om fondsen te werven voor de zaken, die zij heel belangrijk vinden en waar ze druk mee zijn.

highland-titlesMijn oog viel een poosje geleden op een bericht op Facebook over Highland Titles en ik verwachtte eigenlijk een uitleg over welke titels er allemaal zijn en hoe die ontstaan zijn. Niets van dat alles, het ging over Highland Titles Lt, eigendom van The Highland Titles Charitable Trust for Scotland , die op dit moment 2 natuurparken in de Highlands of Scotland gekocht hebben en daar druk aan het werk zijn om het gebied weer in de gezonde, natuurlijke staat te krijgen en te houden.   Ze zijn de verplichting aangegaan om dit werk tot in de eeuwigheid voort te zetten.  Naast het in stand houden van deze gebieden, ondersteunen ze ook andere verenigingen, die zich bezig houden met het natuurbehoud in de Highlands of Scotland.  Dit zijn Bumblebee Trust, Trees for Life en Wildcat Haven.   Dat kost natuurlijk veel geld en zoals vaker voorkomt, ze hadden zelf bij lange na niet genoeg.
Ik weet niet welk genie deze oplossing bedacht, maar het idee dat opborrelde was:
Als we nu eens stukjes grond van 1 vierkante voet in het  Highland Titles Nature Reserve vlak bij Duror gaan verkopen als souvenir en de nieuwe ‘eigenaars’  ontvangen een Master Titel Deed,  waarin het recht bevestigd wordt dat zij hun hele leven lang een titel naar keus mogen dragen: Laird, Lord of Lady of Glencoe. En bij overlijden kan het land aan een nazaat geschonken worden en blijft dus in de familie. Highland Titles blijft de geregistreerde eigenaar en zorgt voor het land. De prijs moet niet te hoog zijn, want dan gaat het niet lukken, dus we doen het voor 38 euro per vierkante voet.

highland-nature-park-1-drurar

We bieden ook stukken aan van 10 vierkante voet voor 64.00 euro (in verhouding dus veel goedkoper) in het Mountain View Nature Reserve, dat ong. 15 km. ten westen van Invergarry ligt en deze eigenaren krijgen de titel Laird, Lord of Lady of Lochaber. Ze krijgen er het stukje van 1 vierkante voet gratis bij en  hebben dan automatisch ook de titel Laird, Lord of Lady of Glencoe. En om het nog aantrekkelijker te maken, mogen ze op bezoek komen, ontvangen ze een mooie CD met foto’s van het gebied en krijgen ze een Meet & Greet!

highland-nature-park-1-glencoe

 

Voor degenen, die nog meer land willen kopen, bieden we 100 vierkante voet aan en planten dan naast al het bovengenoemde een boom op hun naam en  ze mogen in Kell Hill kamperen. Prijs 154 euro.

En voor de mensen, die zeer ruim bij kas zitten en ons  met nog meer geld willen ondersteunen, is er de mogelijkheid om 1000 vierkante voet te kopen. Zij ontvangen dan ook een ingelijst certificaat, een prachtige wollen sjaal en een geprint 5 jaren plan. Prijs 640 euro.

i-am-a-ladyDit project begon in 2006 en op dit moment zijn er al meer dan 100.000 mensen lid van deze community.  Op het moment dat je de papieren hebt ontvangen, kun je je land registreren en  ook meebeslissen over het beheer van het land.

Omdat ik zelf een enorme Schotland enthousiast ben en eigenaar van TravellingWELL.nl, een reisbureau dat zich gespecialiseerd heeft in reizen naar Schotland en vele vele mensen (naast mijzelf)  van dit heerlijke land laat genieten, sprak dit idee mij enorm aan en ik heb dan ook meteen een stuk van 10 vierkante voet land gekocht en de titel: Lady of Lochaber en Glencoe gekozen.

Tot mijn grote verbazing had ik alle papieren wapen-van-glencoebinnen een week in de brievenbus en heb me daarna meteen geregistreerd als ‘groot’ grondbezitter in Schotland.
WOW, wat een gaaf gevoel!

Omdat we als reisorganisatie ons geld verdienen aan Schotland, willen we graag ons steentje bijdragen aan het natuurbehoud in Schotland en hebben meteen ook besloten om voor alle klanten, die op de Vakantiebeurs in Utrecht van 11 t/m 15 jan. een reis bij ons boeken naar Schotland met min. 10 nachten of dat vóór eind januari doen, een vierkante voet land te kopen bij Highland Titles. We staan in hal 11, stand D012 op het Groot-Brittannië eiland.

Kent u Schotland fans en bent u nog op zoek naar een prachtig Kerstcadeau? Koop een vierkante voet op hun naam en ‘make their day’ Als u het z.s.m. doet lukt dat nog voor kerst en hebt u misschien wel uw laatste goeie daad in 2016 gedaan en wat voor een!!

de-locaties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Schotland, Tips en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Highland Titles: Wordt u ook Laird, Lord of Lady of Glencoe?

  1. Pingback: TravellingWELL.nl verheft u tot de adelstand als u op de vakantiebeurs een Schotland reis boekt | Tina Somberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.