De TravellingWELL.nl Groepsreis 2017: The Cateran Trail vanuit een 4*B&B met vertrek 27 mei 2017

Dag 5 van Alyth naar Blairgowrie (16) klein

Afgelopen zomer liepen wij The Cateran Trail in Schotland en kwamen erg enthousiast terug. Wat een mooi gebied, lekker rustig, geen gestress, gewoon heerlijk wandelen, niet zo zwaar en volop genieten! Na 1 dag lopen hadden we al het gevoel dat onze ‘koppies’  lekker opgeschoond waren en onze grijze cellen geen overuren meer maakten en daar waren we wel even aan toe.

Dag 3 Spittal of Glenshee naar Kirkisla (6) kleinMisschien viel het me alleen op omdat we zelf zo genoten  hadden van onze wandelvakantie, maar ik kreeg deze zomer opvallend veel aanvragen voor wandelvakanties en heel veel gingen er door en die klanten kwamen ook steevast enthousiast terug. Een afsluitende zin van een van de reacties:  ” We hebben een onbezorgde goed geregelde wandelvakantie gehad waardoor we 100% hebben kunnen genieten”Mooi Cateran Trail paaltje kleiner

Een aantal ging echter ook niet door, omdat er toch wat twijfels waren of het allemaal wel zou lukken, alleen met de kaart en het boekje op stap zonder enige ervaring en deze mensen zouden liever een wandelvakantie met een groepje gedaan hebben.
Dit bracht mij ertoe om voor 2017 een alternatieve groepsreis Schotland aan te bieden: The Cateran Trail in 5 wandeldagen en dan niet van B&B naar B&B, maar vanuit een vast adres en wel  een  4* B &B in het stadje Alyth. Heel ontspannend, want je laat alles lekker liggen in  ons busjeje kamer, neemt je rugzakje mee en komt er aan het eind van de wandeldag gewoon weer terug.

We huren een 9 pers. busje, zoals bij iedere TravellingWELL.nl groepsreis, halen het meteen op als we aankomen op Edinburgh Airport en hoeven niet te zeulen met onze bagage tijdens een rit met het openbaar vervoer, maar Fife @Alberinkladen onze tassen/koffers in ons busje en gaan direct op pad.

We rijden naar de kust van het Kingdom of Fife. Stops in kleine vissersplaatsjes, onze eerste afternoon tea met scones? en ’s middags kunnen we in Alyth het Art & Crafts Festival bijwonen, dat in dat weekend plaatsvindt. Een heerlijk begin van onze groepsreis!

’s Morgens komt onze Schotse chauffeur in de B&B en hij brengt ons in ons eigen busje naar de startplek en haalt ons ’s middags op het eindpunt van de dag weer op en rijdt ons terug naar de B&B. Gemakkelijker dan dit kunnen we het niet maken!

En het grote voordeel van een vast accommodatieadres is dat u ook een dagje ‘vrij’ kunt nemen omdat u een beetje vermoeid bent, de afstand van die dag een beetje te ver vindt of gewoon lekker op uw gemakje in het stadje rond wilt kijken. Aan het eind van de middag komen de wandelaars weer terug en is het groepje weer compleet. Alles kan en niets moet, want het is tenslotte vakantie!

cateran-trail-dag-2-krkmichael-naar-spittal-of-glenshee-16-500

Misschien is er zelfs nog tijd om een bezoek te brengen aan het prachtige Glamis Castle dat heel dicht bij Alyth ligt of nog een extra rit te maken in de prachtige omgeving, als we op een van de wandeldagen niet zo ver  hoeven te lopen en op tijd opgepikt worden. We hebben tenslotte ons eigen busje, dus zijn heel mobiel.

Glamis Castle @HYlstra

falkland-en-palace-6-detail-kleinOp de laatste dag vertrekken we na het ontbijt en rijden naar het mooie dorpje Falkland en bezoeken als afsluiter het Falkland Palace en de mooie tuinen voor we in de loop van de middag terugvliegen naar Schiphol.

Spreekt deze wandelgroepsreis The Cateran Trail vanuit een 4* B&B u aan, meld u dan aan, want er kunnen maar max. 7 mensen mee!

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in groepsreis Schotland, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Schotland, Schotland, Wandelreizen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s