Met TravellingWELL.nl naar Engeland, Wales of Schotland in een 9 pers. busje

ons busjeWilt u een keertje met vrienden, familie, collega’s naar Engeland, Wales of Schotland, maar u heeft geen zin om alles zelf uit te zoeken en te rijden, dan heeft TravellingWELL.nl een ideale oplossing voor u.Vertel ons waar u naar toe wilt, waar uw interesses liggen, hoe lang en wanneer u wilt en wij maken een voorstel van een programma  incl. accommodatie en vervoer in een 9 pers. busje. U kunt lekker onderuit zakken en genieten en wij doen het werk.
Dit sprak een oudere mevrouw zo aan, dat ze besloot om ons in te huren om haar nog eens naar haar favoriete plekken in Somerset, Devon en Cornwall te brengen en haar kinderen en echtgenoten  uit te nodigen om dat samen met haar te gaan doen.

Deze reis heeft een duidelijk thema: magie, mystieke krachten/machten,  mythes en legenden en de bezienswaardigheden, die we gaan bezoeken hebben daar dan ook allemaal mee te maken.
@WookeyholeWe beginnen met een bezoek aan Wookey Hole Caves, die zo’n 35000 jaar voor Christus al bewoond werden door mensen en dieren en waar een  rivier door stroomt die uit de onderwereld komt. Er zijn talloze legendes en mythes over deze geheimzinnige grotten, de Wookey Witch leefde er, en zelfs Coleridge een beroemde Engelse dichter van de Romantiek werd er door geïnspireerd: “Where Alph, the sacred river, ran. Through caverns measureless to man”.Foto: @wookeycaves

Vervolgens rijden we door naar Glastonbury, dat vroeger een eiland was omringd door moerasland. Het was een belangrijke plaats voor de Druiden, keltische wijze mannen, die hier het hele jaar door, 24 uur per dag hun liederen zongen om het land te betoveren. Er lopen paden over leylijnen, die gebruikt werden door de doden om de andere wereld te bereiken. Op de Tor, een hoge heuvel, leefde Gwyn ap Nudd, de Lord of the Underworld, met zijn elfenvolk.

@ChaliceWellTrustDe Chalice Well (foto:@ChaliceWell) is een heilige bron met helende kracht en is verbonden met Moeder Aarde. Anderen zeggen dat het water symbool staat voor het bloed van Christus dat ineens uit de aarde kwam toen Jozef van Arimatrea de heilige graal hier wilde begraven.  De tuin staat in het teken van verbondenheid en stilte, waar je de kans krijgt om tot je zelf te komen, rust te vinden, waarna je de hele wereld weer aan kunt.

@Telegraph.co.ukGlastonbury Abbey (foto: @Glastonburyabbey) werd al in de 7e eeuw gebouwd en was in de middeleeuwen de rijkste in heel Engeland. King Arthur bracht een bezoek aan Glastonbury na een visioen en hij bekeerde zich hier tot het christendom. Men zegt dat King Art
hur en Guinevere, hier begraven zijn in wat zij Avalon noemden.
Vanuit het mooie stadje Lynton in noord Devon, waar @St.Nectansglen.co.ukwe tijdens onze reis verblijven, maken we een mooie tocht naar het zuiden en bezoeken we St. Nectan’s Glen (foto @StNectan’sGlen) in Cornwall, waar de rivier de Trevillet als een waterval van 20 m.in de vallei stort. Het is de plek waar in de 6e eeuw de heilige Nectan leefde in een hutje boven de waterval en het is nu een echte bedevaartsoord waar mensen naar toe komen om deze plek zelf te zien en om het stiltecentrum te bezoeken.

@EnglishHeritageTintagel met Tintagel Castle (foto @EnglishHeritage)  ligt hier vlakbij en is ook al een plek die met King Arthur en Merlijn te maken heeft. Arthur zou hier geboren zijn (of spoelde er aan in een andere versie) en werd opgevoed door Merlijn. Toen hij koning werd omdat hij de enige was die het zwaard Excalibur uit een rots kon trekken,  betrok hij samen met Guinevere  dit kasteel dat Camelot genoemd werd en omringde zich met de  Ridders van de Ronde tafel, met wie hij op zoek ging naar de Heilige Graal en een felle strijd voerde met  Mordred en zijn halfzus Morgan Le Fay. Toen hij uiteindelijk door hen gedood werd, voer hij in zijn bootje naar Avalon. ( maar dat lag toch al in Glastonbury? )   Ik zeg altijd tegen mijn gasten: geloof de verhalen zolang u hier bent, want een bezoek wordt er veel romantischer door, maar keer erna terug met de voetjes in de klei, want onderzoeken hebben aangetoond, dat deze ruïne niet kasteel Camelot geweest kan zijn omdat het niet uit de tijd waarin Arthur leefde, komt. @MuseumofWitchcraftIn het naburige dorpje Boscastle staat een heel bijzonder klein museum: The Museum of Witchcraft ( foto @MuseumofWitchcraft) en dat past natuurlijk perfect bij het thema van deze reis. Hebben ze nu echt bestaan of bestaan ze nog steeds of is het allemaal fantasie? Misschien komen we er tijdens dit bezoek achter. Interessant is het in ieder geval, want er zijn voorwerpen uit de hele wereld met goede, uitgebreide uitleg.

Lee House just like a painting panorama

Valley of the Rocks kleinOp de een na laatste dag keren we het thema even de rug toe en maken een heerlijke wandeling door de Valley of Rocks vanuit Lynton, een schitterend stuk van het kustpad met uitzicht op zee en de grillig gevormde rotsen. Met een beetje geluk zien we ook de kuddes geiten, die hier altijd rondscharrelen.

Een Afternoon Tea met scones and cream in Periwinkle Tea Room in Selworthy kan natuurlijk niet ontbreken, waarna we de dag afsluiten met een bezoek aan het imposante Dunster Castle met enorme tuin. We rijden Dunster Castledoor het woeste Exmoor terug.

Onderweg naar Heathrow brengen we nog een bezoek aan het magische Stonehenge, dat 8500 voor Christus al bestond.  Wat nu de exacte functie van deze plek was, is nog steeds niet helemaal achterhaald, hoewel men er wel van uitgaat, dat hier ceremoniën plaatsvonden die te maken hadden met de zon en de maan. Heel belangrijk voor de bewoners, die landbouwers waren en zo wisten wanneer ze moesten zaaien en oogsten.  Op de langste dag van het jaar scheen de zon precies op de entree. De gemeenschap kwam bijeen om de terugkerende cyclus van de zon en het leven te vieren en dat gebeurt nog steeds op 21 juni Solstice of zonnewende.

Stonehenge panorama klein

Het belooft een heel boeiend reisje te worden met die bezoeken aan magische plekken met mystieke krachten en machten en de mythes en legendes.  Ik ben in ieder geval heel benieuwd of iedereen het op de zelfde manier zal ervaren of dat er juist hele grote verschillen zullen ontstaan. We zullen het zien!

Tina computert kleinHebt u ook een favoriet onderwerp of thema of wilt u graag een bepaalde streek bezoeken met een groepje van max. 7/8 personen en spreekt deze manier van reizen u aan?  Neem contact met ons op en wij gaan vervolgens bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Engeland, Groepsreizen Engeland, Reis nieuws, Reizen Engeland, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s