De paden op de lanen in : Schotland per fiets, maar wel met bagagevervoer bij TravellingWELL.nl

Scottish Cycling Holidays aangepaste  header

De fietsenI want to ride my bicycle
I want to ride my bike
I want to ride my bicycle
I want to ride it where I like

De mannen van Queen wisten wel waar je een   vakantiegevoel  van krijgt en wij weten het nu ook en geven het weer door aan u!

We zijn net een samenwerkingsverband begonnen met de eigenaren van een kleinschalige organisatie in Perthshire Schotland, die gespecialiseerd zijn in fietsvakanties.  Net als wij vinden ze persoonlijke aandacht en kwaliteit het belangrijkste en dat was dan ook de reden voor ons om hen te vragen of wij, als enige reisorganisatie in Nederland, hun fietsvakanties mochten verkopen.

Zij zijn de eigenaars van het hele fietsenpark en zorgen ervoor als waren het hun kindjes! De hybride sportfietsen  hebben allemaal 24 versnellingen en zijn heel volledig uitgerust met een tas achterop,  een bandenplaksetje, kaarthouder, beker en houder, slot en een fietscomputer en ze worden voor iedere nieuwe gebruiker weer helemaal nagekeken. U krijgt ook een helm en een reflecterend hesje.  Een lid van het team komt de fietsen zelf afleveren en wilt u bijv. graag uw eigen trappers of zadel op de fiets, dan doet hij dat ter plekke en beantwoordt meteen vragen en geeft uitleg. In het informatiepakket zitten alle gegevens die u nodig hebt, de boekingen voor de B&B’s,  een kaart van het gebied met de ingetekende route, tips and tricks en folders van bezienswaardigheden en ze zijn altijd telefonisch bereikbaar.

e-bikeWilt u wel graag een fietsvakantie maken, maar uw conditie laat dat niet helemaal toe of u hebt niet zo veel zin om u te zeer in te spannen, dan zijn er bij een aantal routes tegen bijbetaling ook e-bikes te huur.

Gemak dient tenslotte de mens en het is ook nog eens vakantie toch?

Onze bijdrage aan uw fietsvakantie bestaat er uit, dat wij de contacten leggen, uw vragen en wensen doorspelen, de betaling doen en u betaalt ons gewoon in euro’s en wij sturen het  hele fietsvakantie pakket naar uw huisadres. We zorgen er ook voor dat u een mooie route voor de heen- en terugreis hebt als u met uw eigen auto komt en zoeken voor u uit hoe u met het openbaar vervoer op de gunstigste manier terugkomt bij uw auto aan het einde van de fietsvakantie als het geen rondrit is. Komt u met de boot of het vliegtuig, dan zoeken we helemaal uit hoe u met het openbaar vervoer  van het vliegveld of de boot bij de startplek komt en natuurlijk ook weer terug. En alsof het nog niet genoeg is, kunnen we ook de overtocht of de vlucht voor u regelen, zodat u helemaal niets meer hoeft te regelen en ontspannen kan genieten van uw fietsvakantie.

Dat noem ik nog eens ontzorgen!

Schotland in begin juni panorama 600 x 200

We zijn gestart met 5 fietsvakanties op het vaste land van Schotland en bekijken na de zomer van 2017 hoe het allemaal gegaan is, hoe de 5 vakanties  bevallen en besluiten dan of we deze 5 gewoon aan blijven bieden of ons aanbod uitbreiden met meer fietsvakanties.

Great__GlenThe Great Glen Cycle Tour:  7 nachten, 5 dagen fietsen en 1 rustdag in Fort William.
Een spectaculaire rit vanuit Inverness, de hoofdstad van de Highlands, langs de oevers van Loch Ness naar Fort William. U fietst over speciale paden en rustige bospaden en zult ongelooflijk veel dieren zien onderweg. Een rust dag in Fort William en helemaal niets doen dan slenteren in het dorpje of zitten aan Loch Linnhe of hier lekker wandelen, Ben Nevis beklimmen of een ritje met de “Harry Potter’ Express?. Vanuit Fort William rijdt u met de trein door het uitgestrekte, kale en woeste Rannoch Moor en fietst vanaf Loch Rannoch langs de oever en langs de rivier de Tummel naar het victoriaanse, toeristische stadje/dorpje Pitlochry. Vanuit hier kunt u naar Blair Atholl om een bezoek te brengen aan het sprookjesachtige Blair Castle, genieten van een heerlijke Cream Tea met scones, kijken bij de vistrap of een bezoek brengen aan de kleinste distilleerderij Edradour of de grotere broer Blair Atholl Distillery.

Caledonian Canal panorama 600

Kingdom-Of-FifeCycle the Kingdom of Fife: 7 nachten en 6 dagen fietsen.
Dit deel van de oostkust van Schotland wordt vaak The Kingdom of Fife genoemd. Het was een van de 7 Keltische koninkrijken en is de enige die de naam behouden heeft. De dorpjes waren welvarend door de handel in steenkool, hout, textiel en zout. Nu zijn het nog steeds gezellige dorpjes met haventjes en gouden zandstranden. Dunfermline was de oude hoofdstad van Schotland en Falkland Palace was het jachtslot van de koningen. En dan St. Andrews met de wereldberoemde golfbaan, de ruïne van het Bisschoppelijke Paleis en de Kathedraal. Deze rit gebruikt recent samengestelde fietsroutes door het groene landschap en de glinsterende zee.

St Monans Anstruther Walk (14) 600 x 200

Rob_Roy_CountryRob Roy Country: 7 nachten en 6 dagen fietsen.
Tijdens deze populaire tour ontdekt u het mooie gebied tussen de Highlands en Lowlands. U fietst van het stadje Perth aan de rivier  door de ruige Grampian Mountains en komt dan in een wereld van heuvels en valleien in de omgeving van Loch Katrine. Vanaf Lochearnhead geniet u van het prachtige uitzicht op de lochs en bergen in de Trossachs. U kunt onderweg een boottochtje op een stoomschip maken, bij het graf van Rob Roy kijken op een schitterende plek, extra tochtjes maken over speciale fietsroutes in het Queen Elizabeth Forest Park, de oudste distilleerderij van Schotland bezoeken en dan doemt het indrukwekkende Stirling Castle op en bent u op uw eindbestemming.

Balquhidder Church + graveyard 600x200

Highland-Glens kaartjeHighland Glens and Lowland Hills: 7 nachten en 6 dagen fietsen.
Het landschap dat u doorkruist gaat van de afgelegen valleien in de Highlands in Perthshire, door het prachtige Trossachs National Park, dat vaak “The Highlands in Miniature” wordt genoemd. Van Pitlochry rijdt u naar Aberfeldy, langs Loch Tay naar Killin met de grote stroomversnelling midden in het dorpje en vanaf daar op het pad alleen voor fietsen door Glen Ogle naar Lochearnhead. U kunt het graf van ‘rooie rakker’ Rob Roy bezoeken, een tochtje met de stoomboot op Loch Katrine maken en u eindigt in de historische stad Stirling met het machtige kasteel, dat zo’n grote rol in de geschiedenis van Schotland speelde. U kunt iedere dag kiezen voor een langere of kortere route.

Killin Falls of Dochart (2) panorama

 

Een rondje Loch Ness kaartjeLoch Ness Trail: 4 nachten en 4 dagen fietsen
Een heerlijk tochtje door een van de meest populaire stukjes van de Highlands of Scotland. U volgt de Great Glen Cycle route naar Drumnadrochit met het Nessie Centre en er vlakbij de ruïne van Urquhart Castle. Dan verder naar Fort Augustus met de serie sluisjes achter elkaar. De terugreis gaat langs de stille kant van Loch Ness en biedt schitterende uitzichten op Urquhart Castle en er zijn kansen te over om Nessie te spotten. In Foyers stort een hoge waterval naar beneden. Vooral in dit laatste stuk heeft u heel veel kans om herten en roofvogels te zien.

Onderweg naar Mallaig (2) 600 x 200

We zullen de fietsvakantie in Schotland graag voor u organiseren! Neem contact op en vertel ons uw wensen. Wij overleggen met de Schotse partners en komen bij u terug met een voorstel en bijbehorende prijs.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsvakanties met bagagevervoer in Engeland, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Schotland en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s