Loch Lomond: Queen of the Lakes!

Loch Lomond National ParkLoch Lomond wordt  al eeuwen lang door velen beschouwd als een van de mooiste lochs van Schotland en er is natuurlijk niet voor niets een prachtig lied over gemaakt: The Bonnie Banks of Loch Lomond.

Dit lied werd geschreven door een MacGregor van Glen Endrick, die gevangen zat samen met een vriend iBen Ledin het Engelse Carlisle in 1746. Hij had Bonnie Prince Charlie gesteund tijdens de 1745 opstand en was daarvoor ter dood veroordeeld, terwijl zijn vriend in vrijheid gesteld zou worden.

Het lied gaat over de Keltische mythe dat de ziel van een Schot die buiten Schotland sterft zijn weg terug zal vinden via de spirituele weg of te wel ‘the low road’.  De vCoo bij Loch Lomonderoordeelde man zegt in het lied dan ook tegen zijn vriend “You take the high road and I’ll take the low road, and I’ll be in Scotland afore ye. But me and my true love will never meet again
On the bonny, bonny banks of Loch Lomond”

Klik op The Bonnie Banks of Loch Lomond om het prachtige lied te horen.

Geilston GardenHet is een prachtig groot meer, omringd door bergen en  het ligt in  het Loch Lomond & Trossachs National Park, waar  je je te buiten kunt gaan aan allerlei activiteiten.

Er is gelukkig niet echt ruimte voor grote vakantieparken, er is geen overvloed aan grootschalige activiteiten centra, kortom de idylle wordt nieLoch Lomond @Karen Mathijssen kleint verstoord en je kunt er eindeloos genieten van de stilte, de natuur en het uitzicht.

Ga  aan het eind van een heldere zonnige dag lekker zitten en geniet van de prachtige zonsondergangen: de tranen zullen u in de ogen springen! Of wat is een beter begin van de dag dan ’s ochtends vroeg een mooie plek te zoeken en de zon op te zien komen?

Dat betekent natLuss aan Loch Lomond (4)uurlijk niet dat er niet veel te doen is in dit gebied,  verre van dat.

Je kunt er bootjes huren met of zonder paardenkracht, kanoën, kajakken, waterskiën, je kunt je laten rondvaren tijdens een van de cruises van Cruise Loch Lomond, die gewoon nog live vertellen wat jeloch-lomond-bird-of-prey allemaal ziet en wat hier in de afgelopen eeuwen allemaal gebeurd is, je kunt er eindeloos wandelen en fietsen, paardrijden en  ‘Go Apen’.

En bent u al het natuurgeweld even zat, dan zijn er dorpen en stadjes met leuke/ interessante musea, tuinen, kastelen/burchten, het prachtige The Hill House van Rennie Mackintosh, bezoekersceHill Housentra in bijv. Luss  en Balloch, Lomond Galleries in Alexandria en  Loch Lomond Shores in Balloch  voor de shopaholics en  iedere 1e zondag van de maand is er de Farmer’s Market, het Birds of Prey Centre, het Sealife Aquarium en de stoomboot The Maid of the Loch.

 

En bent u hongerig of dorstig geworden na al die Logo Year of Food & Drink Scotland 2015activiteiten, dan zijn er talloze restaurantjes en bars waar voor iedere smaak iets lekkers op het menu staat en zeker in 2015 Year of Food & Drink Scotland.

En wat dacht u van een rondritje over de Rest and be Thankful Pass en de Hell’s Glen? Veel spannender kLoch Lomond Arms Hotelan het toch niet worden?

 

Ik krijg er in ieder geval nooit genoeg van, hoe vaak ik er ook al geweest ben en verheug me er nu al op dat ik er in september a.s. weer naar toe ga voor een kort verblijf.

Tijdens de geRest and Be Thankful Passweldige Visit Scotland Expo, waar ik ieder jaar weer mensen ontmoet  met interessante reisproducten en met wie het klikt,   heb ik een verblijf voor 2 personen met  2 nachten ontbijt en diner in het Loch Lomond Arms Hotel  gewonnen  en mag ook nog eens een boottocht maken met Cruise Loch Lomond.

Samen met een hele  goede vriendin, die nog nooit in Schotland geweest is, wordt het  ontzettendLove Loch Lomond genieten.

Love Loch Lomond: dank dank dank daarvoor, jullie hadden me geen mooiere prijs kunnen geven!

 

 

 

 

 

 

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reizen naar Wales met kinderen, Reizen Schotland, Schotland en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.