Varen over het Caledonian Canal in The Highlands of Scotland

Tijdens de laatste VisitScotland Expo in Aberdeen in april j.l. kwam ik in contact met een voor mij nieuwe organisatie Caledonian Discovery en ik was ogenblikkelijk verliefd op hun concept!

Een van de schepen

Zij bieden reizen aan over het Caledonian Canal en Loch Ness in hun 2 prachtige boten Ros Crana en Fingal of Caledonia met 6x 2 pers. hut met eigen badkamer en met vol pension. Er is een hele goede kok, die er iedere dag  voor zorgt, dat je als gast genoeg te kiezen hebt en het personeel is heel bekwaam, maar vooral erg enthousiast en gastvrij.

Caledonian Canal vanaf de B weg (4) aangepastAls dit echter het enige was, zou ik er niet voor gevallen zijn, want een vaarvakantie wordt door veel meer organisaties aangeboden.

Wat hen echter zo bijzonder maakt is dat je naast genieten van de omgeving vanaf de boot, ook iedere dag kunt kiezen voor een activiteit.

Ze hebben kano’s, mountainbikes en zeilbootjes aan boord, die je kunt gebruiken wanneerCaledonian Discovery (6) kleinje dat maar wilt. Heeft een aantal gasten  ’s morgens na het ontbijt zin om te gaan mountainbiken, dan kan dat en fiets je onder begeleiding van een gekwalificeerd lid van de bemanning over de Great Glen Way of een andere route  en stapt op de volgende aanlegplek weer aan boord.

Is er belangstelling voor  kanoën of zeilen: het zelfde recept en wil je een deel van de Great Glen Way wandelen dan kan dat ook.

Iedere gast kan op deze manier op allerlei verschillende manieren kennis  maken met dit prachtige deel van Schotland: lekker ‘lui’  vanaf het dek of de Caledonian Discovery (7) kleinzitkamer met grote ramen of actief te voet, op de fiets, in de kano of zeilboot.

Vrijheid blijheid en aan het eind van de middag en tijdens het gezamenlijke diner komen de verhalen los van alles wat iedereen  meegemaakt heeft die dag. Geweldig!

Begin mei was ik opnieuw in Schotland en verbleef in Banavie, waar de Ros Crana net aangemeerd was en het personeel afscheid nam van hun gasten. Ik kon dus met het personeel maar ook met de gasten praten en was totaal niet verbaasd, dat zowel de staf als de gasten  zonder uitzondering ontzettend enthousiast over deze manier van vakantie vieren waren.

Naast deze  ‘gGezamenlijk etenewone’ vakanties op het water, bieden ze ook regelmatig themareizen aan. Zo zijn er Wildlife weeks, Music weeks, Walking weeks, Canoe weeks en Biking weeks, allemaal onder begeleiding van een expert op dat gebied.

Caledonian Discovery (1) verkleind

Klik voor een uitgebreide beschrijving en data op Caledonian Discovery en bent u daarna ook enthousiast en zou u zelf willen ervaren hoe dit is? Neem contact met ons op en we boeken de reis van uw keus. We regelen dan ook meteen uw reis er naartoe en terug en evt. een vervolg van uw vakantie in Schotland.

Wilt u toch liever in uw eentje of met uw eigen gezelschap de Great Glen Way wandelen en aan het eind van de dag in een comfortabele B&B aankomen, waar uw bagage dan al bezorgd is? Kijk dan bij onze wandelreizen met bagagevervoer bij The Great Glen Way.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reizen Schotland, Schotland en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Varen over het Caledonian Canal in The Highlands of Scotland

  1. Pingback: Huwelijksreis naar of een huwelijksaanzoek doen in Schotland: een groots alternatief! | Tina Somberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.