Reizen in Groot-Brittannië met verblijf in YHA of SYHA Hostels

gold-pound-symbolGroot-Brittannië is een heerlijk vakantieland, maar door het sterke  Britse pond of misschien is het beter om te zeggen door de zwakke euro, best wel duur. Het hoeft echter geen reden te zijn om niet te gaan, want een rondreis met verblijf in hostels is een prima alternatief.

 

 

jeugdherberg 1940

Als er bij het woord hostel alleen maar herinneringen boven komen aan de jeugdherbergen waar je gezellig met De Jeugdherberg – “ouders”  in de kring zat om spelletjes te doen of te volksdansen en ’s avonds om 22.00 muisstil moest zijn om de anderen in de slaapzaal niet te storen, dan moet ik u even bijpraten.

YHA Eden Project slaapkamerDe naam is veranderd en dat is niet voor niets, want de hostels zijn nu gewoon hotels geworden ( van heel eenvoudig tot vrij luxe), die volop gebruikt worden door gezinnen met kinderen en jongeren en ouderen, die niet in grote luxe hoeven te verkeren om een fijne vakantie te hebben. De activiteiten die georganiseerd worden zijn behoorlijk divers en aan de  moderne tijd aangepast. Er zijn nog YHA hostel Land's End slaapkamersteeds slaapzalen, omdat dat het goedkoopst is, maar er zijn tegenwoordig ook gewone slaapkamers vaak zelfs met eigen badkamer, dus privacy genoeg!

Verder kun je er altijd je eigen ontbijt of warme maaltijd klaarmaken in de uitstekend geoutilleerde keukens en is er vaak een restaurant, als je jezelf een keer wilt YHA hostel Wooler de keukenverwennen!

Je komt er nog steeds in contact met heel veel verschillende mensen uit diverse landen en streken en kunt als je daar behoefte aan hebt ervaringen uitwisselen, elkaar tips geven over mooie plekken of alleen maar een drankje met elkaar drinken, maar ook gewoon lekker je eigen gang gaan. Vrijheid blijheid!

YHA Eden Project restaurantEn ik noem het als laatste, maar het is zeker een van de grote pluspunten van hostels: ze liggen vaak op de mooiste plekken: van midden in een bruisende stad, zodat je geen dure kaartjes voor het openbaar vervoer hoeft te kopen tot aan het  ‘einde van de wereld’, waar bijna geen huizen meer staan.  U bedenkt een plek en er is vast wel een hostel.

Met een lidmaatscSYHA Ratagan aan Loch Duichhapskaart van de Nederlandse Stay Okay (de vroegere jeugdherbergcentrale) kun je ook met korting in de YHA hostels in Engeland en de SYHA hostels in Schotland verblijven en krijg je op allerlei toeristische activiteiten korting, die flink op kan lopen.

Probeer het eens al is het maar voor 1 nachtje SYHA hostel Edinburghen u zult merken, dat een verblijf in een hostel zeker bij kan dragen aan een heerlijke vakantie, zonder dat er een te groot gat in uw begroting geslagen wordt.

Ik ga in april zelf een paar nachtjes naar SYHA hostels in Schotland en zal mijn ervaringen in een later stadium aan u doorgeven via dit blog.

Klik voor een reis met SYHA hostels op Island Hopping in Schotland en op een rondreis in Zuid Engeland met YHA hostels:  unieke  en betaalbare ervaringen!

U kunt natuurlijk zelf een reis met hostels samenstellen, maar wij willen het ook graag voor u doen en hebben de nodige ervaring met de SYHA en YHA. Neem contact met ons op en wij stellen een mooie rondreis samen met de door u gekozen hostels.

Syha Hostel Port Charlotte omgeving

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reizen, Reizen Engeland, Reizen naar Engeland met hostels, Reizen naar Engeland met kinderen, Reizen naar Schotland met hostels, Reizen naar Schotland met kinderen, Reizen Schotland en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.