Kamperen in een kerkje in Engeland, geen Glamping maar Champing!

St Cyriac & St JuliettaWat heb ik toch een bewondering voor al die vindingrijke mensen en organisaties, die steeds weer mooie nieuwe dingen bedenken waardoor hun bezittingen rendabel blijven en dus open kunnen blijven.

Zo stuitte ik gisteren op Champing:  een samensmeltsel van church en camping van Churches Conservation Trust in Engeland.

St Cyriac & St Julietta. interieur jpgOok in Engeland lopen veel kerken en kerkjes leeg en moeten er oplossingen bedacht worden om de gebouwen in stand te kunnen houden en daar is geld voor nodig, vaak veel geld!

Voor een drietal kerkjes in de wijde omgeving van de studentenstad Cambridge is een oplossing gevonden: de prachtige kerkjes kunnen gehuurd worden door Champingmainparticulieren, die er hun heil willen zoeken, tot rust willen komen of gewoon willen genieten in een hele bijzondere omgeving.

Er staan opgemaakt camping bedden voor max. 12 personen, er is een (chemisch) toilet, stromend koud water en u kunt een kopje koffie/thee maken op een gasbrander. NorthamptonshireAldwincleAllSaintsintmaiSlapen in de kerk’s Morgens wordt uw uitgebreide ontbijt met lokale producten bezorgd.

Klinkt toch helemaal te gek?

Je hoeft echter helemaal niet met 12 personen te zijn, ook als je alleen bent of met zijn tweeën is de kerk helemaal van jou/jullie alleen en komen er geen vreemden bij.

Je krijgt de sleutel van de kerk en kunt dus gaan en staan waar je wilt. ’s Avonds of overdag keer je weer terug naar je stille plek, steekt de kaarsjes aan, neemt desgewenst een glaasje wijn, dat je zelf hebt meegebracht en ik kan me zo voorstellen dat alle drukte in je lijf1407716899516_wps_3_Camping_nights_available_C2Aldwincle en leden of in je hoofd verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Als je ook nog lekker op je gemakje wilt wandelen en/of kanovaren, of wilt ervaren wat yoga met je doet of een verhalen vertellen sessie mee wilt maken, dan kan dat ook nog geregeld worden.

Voor de prijs hoef je het ook niet echt te laten: als je voor 1 juni boekt betaal je het bedrag dat je ook voor een gewone goede B&B betaalt. Na 1 juni is de prijs p.p. wel vrij hoog, maar je hebt natuurlijk ook iets bijzonders.

Dit is wat je Slow Tourism zou kunnen noemen: ga niet verder dan de horizon, kom in contact met de natuur, de cultuur en de eeuwenoude geschiedenis van de omgeving en misschien nog wel het meest met jezelf.

Spannend, bijzonder, spiritueel en in ieder geval rustgevend!

We regelen het graag voor u en kunnen een verblijf in een kerkje natuurlijk ook uitbreiden met een verblijf in andere accommodatie in een ander gebied! Kijk op TravellingWELL.nl om ideeën op te doen.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere plekken, Engeland, Reizen Engeland, Tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.