Wandelvakantie in Engeland, Schotland of Wales tot je er bij neervalt, maar wel zonder bagage!

???????????????????????????????Wandelen is in mijn beleving de nationale sport in Groot-Brittannië en hoe kan het ook anders in een land met zulk prachtig landschap, zo’n lange indrukwekkende kust en zo veel erfgoed om van te genieten.

Er zijn ong. 60.000 mijlen aan langeafstandspaden en je kunt dus inderdaad wandelen tot je er bij neervalt en het gevoel hebben dat je centimeters gekrompen bent doordat je voetzolen gesleten zijn.

Een flink aantal mensen wandelt ieder jaar 1 of meerdere van deze wandelroutes en is er eigenlijk aan verslaafd; een kleiner aantal loopt er 1 om de paar jaar en een nog kleiner aantal vindt dat ze het eigenlijk moeten doen, omdat het zo gezond voor je is, maar kan het nog niet opbrengen.

Wandelreizen Engeland met bagagevervoerIk zou zeggen: begin er niet aan als je er niet in gelooft dat je zult genieten ondanks de stijve benen, blaren en andere ellende, want dan wordt het een enorme teleurstellende ervaring en dat zou jammer zijn.

Spreekt zo’n wandelvakantie u wel aan, begin dan met een niet te lange en niet te zware om te zien hoe dat gaat en dan kun je later altijd nog een van de langere of moeilijkere langeafstandswandelingen nemen.

De grote attractie van een wandelvakantie op eigen gelegenheid is dat je iedere dag de baas over je eigen tijd bent, in je eigen tempo loopt, zo vaak kunt stoppen als je zelf wilt, lekker kan zitten mijmeren op een mooie plek, naar dieren of planten kunt kijken, een bezienswaardigheid kunt bezoeken of van het uitzicht kunt genieten. Je kiest ook zelf het aantal wandel- en rustdagen.  Kortom: je bent zo vrij als een ( roof?) vogeltje in de lucht.

Great GlenFoto: @absoluteescapes. Wij hebben onlangs een Schotse wandelorganisatie gevonden Absolute Escapes, die veel   wandelvakanties op eigen gelegenheid over langeafstandspaden in Schotland, Engeland, Wales en Ierland in haar portefeuille heeft en zorgt dat er een lekker bedje voor je is in een B&B of Guest House en dat je bagage er al staat als je moegestreden aankomt. Alleen al de gedachte dat het allemaal voor je geregeld is en dat je zelf alleen maar hoeft te wandelen voelt als een ‘walker’s paradise’!

Pembrokeshire Coast Path panoramaWij besloten om  hun wandelvakanties aan onze klanten aan te bieden, omdat zij echte specialisten zijn en hun opvatting: de klant moet waar voor zijn/haar geld krijgen, ook de onze is. Er wordt niet geadverteerd met “Boek bij ons uw goedkope wandelvakantie”, maar “Wij bezuinigen niet op compromissen in kwaliteit en vragen een prijs, die past bij de gekozen accommodatie” en dat sprak ons zeer aan.

Het zou te ver gaan als ik alle wandelvakanties die we nu aanbieden zou gaan beschrijven, omdat ze allemaal al op onze website staan en u daar de beschrijving, de routes, de kaartjes, de mogelijkheden en de prijs  kunt bekijken.

Ik volsta dan ook met de links naar de 19 wandelvakanties op eigen gelegenheid met bagagevervoer in Schotland, Engeland en Wales.

Pembrokeshire Coast Path panorama 2Misschien krijgt u bij het lezen van een van de wandelvakanties ook de wandelkriebels en besluit u om er in 2015 eens een te gaan proberen: we helpen u graag om die vakantie voor u te vinden, die het beste bij uw interesses en lichamelijke gesteldheid/fitheid past.

Als dat goed afgestemd is kunt u ten volste genieten van een ongecompliceerde vakantie in de buitenlucht en komt u na afloop helemaal fris in uw hoofd  en moe van lijf en leden in Nederland terug en kan de ratrace van “Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast” weer beginnen.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Foto: @absoluteescapes

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reizen, Reizen Engeland, Reizen Schotland, Reizen Wales, Wandelreizen, Wandelreizen in Engeland met bagagevervoer, Wandelreizen in Schotland met bagagevervoer, Wandelreizen in Wales met bagagevervoer, Wandelreizen met bagagevervoer, Wandelvakanties in Groot-Brittannië en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.