Groepsreizen: niet in touringcar maar in 9 pers. busje naar Engeland en Schotland

Inchmahome PrioryTijdens onze groepsreizen naar Engeland en Schotland komen wij regelmatig grote touringcars tegen op de snelwegen of  2 baans wegen. Zij razen door het land, bestrijken vaak een heel groot gebied, de stops zijn kort, de groepen groot en ’s avonds wordt er gestopt voor de nacht in een groot toeristen hotel.

Bus op snelwegNiets mis mee, maar of het een ontspannende reis is en of je het land en de bewoners goed leert kennen, dat is natuurlijk wel de vraag.

Ik heb een aantal jaren als reisleidster van groepsreizen in Engeland en Schotland gewerkt en probeerde er  ondanks alle flits bezoeken, het beste van te maken, door veel te vertellen, boeken/platen te laten zien of extra mooie plekjes/bezoeken in te plannen, maar nam me voor als ik mijn eigen reisorganisatie zou hebben om het totaal anders te doen.

Belofte m???????????????????????????????aakt schuld, dus toen TravellingWELL.nl bijna 6 jaar geleden opgericht werd, begonnen  we dan ook al vrij snel te denken aan groepsreizen voor max. 7 personen, waarin we zelf een 9 pers. busje zouden huren en zelf ook voor de chauffeur/reisleider zouden zorgen. We wilden de overnachtingen niet in een anoniem toeristen hotel maar in kleine, kwalitatief uitstekende B&B’s  van eigenaars, die ons hartelijk zouden ontvangen.

Zo gezegd zo gedaan en inmiddels hebben we een aantal groepsreizen op deze manier georganiseerd met:

  • Tijd om te genieten van het gebied vanuit de bus, maar vooral door zelf met de voeten ???????????????????????????????in de klei/heide/zand/stenen te staan
  • Ritten over de gewone 2 baans wegen maar ook over de single track roads, waar het zo heerlijk rustig is en je de stilte kunt horen
  • Eens even lekker zitten mijmeren over al het moois om je heen
  • Maaltijden in een gezellige omgeving, waar tijd niet belangrijk is en je niet weg wordt gekekenDistant Hills klein
  • Bezoeken aan de  grote, bekende bezienswaardigheden, maar ook aan de kleine maar fijne bezienswaardigheden
  • Niet de stress en drukte die een grote groep met zich mee brengt, maar de relaxte sfeer in een klein groepje

En waar we op hoopten gebeurde, onze klanten ware meer dan tevreden over:

Bij Wooler klein

Het kleine groepje, de mogelijkheden om heel flexibel met het programma om te gaan, destille en vaak zo overdonderend mooie plekken die wij kunnen bereiken in ons kleine busje, de tijd om ook lekker een wandelingetje te maken, de maaltijden in kleine, gezellige restaurantjes en het ontspannen verblijf in de goede B&B’s met de heerlijke ontbijtjes, die door de eigenaars zelf voor ons klaar gemaakt worden.

Deze positieve reacties hebben ons overtuigd dat we een goede weg ingeslagen zijn met onze groepsreizen en we kunnen u nu  verheugd en trots meedelen, dat er intussen 3 groepsreizen voor max. 7 deelnemers op het programma staan voor 2015!

  • Het Geheime Koninkrijk Northumberland bij de Schotse grens op 26 april. Naast het ???????????????????????????????ontdekken van deze prachtige en nog vrij stille streek tijdens dagtochten in ons busje, maken we op 4 dagen ook een wandeling met wandelspecialist  Footsteps waarin u het land en de geheimen ervan nog beter leert kennen. We verblijven in een B&B, die in 2014 gekozen is als de beste van heel Engeland.
  • Sprookjesachtig Exmoor en noord Devon op periwinkle-tea-room11 juni. Een prachtige tijd qua natuur waarin alles nog fris is en ons naar buiten lokt. Wandelingetjes langs de indrukwekkende kust, een safari tocht naar plekken, waar gewone auto’s  niet mogen komen, een boottochtje op zee en ook hier verblijven we in een B&B, die zeer positieve reacties van haar klanten krijgt.
  • De mysterieuze Highlands of Scotland en Bonnie Loch Lomond op 26 juni. Deze reis???????????????????????????????
  • hebben we al 2 x eerder georganiseerd. Hij werd zo positief beoordeeld en we doen hem zelf zo graag, dat we besloten hebben om nog meer mensen de kans te geven om dit prachtige stuk van Schotland te bezoeken. We verblijven 2 x 3 nachten in een hele goede B&B.

 

Wilt u eens ervaren dat een groepsreis  heel ontspannen kan zijn, terwijl je toch zo veel doet en ziet, bekijk dan bovenstaande uitgebreide beschrijvingen van onze TravellingWELL.nl groepsreizen en neem contact op.

Wij garanderen u een heerlijke reis waar u met veel genoegen op terug zult kijken!

Burrelend hert 2 klein

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Engeland, Groepsreizen Engeland, Groepsreizen Schotland, Nieuwe reizen in het aanbod, Reizen Engeland, Reizen Schotland, Schotland en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.