Een huwelijksaanzoek bij Castle Tioram in The Highlands of Scotland

Rode roosHet  leven van een eigenaar van een reisbureau gespecialiseerd in Groot-Brittannië  reizen gaat niet altijd over rozen (hoe Brits die ook zijn), want wat kunnen zogenaamd geïnteresseerde klanten voor een reis je verwonden met hun doorns en dan net zo lang  zuigen tot ze alle benodigde informatie verzameld hebben en met al die gegevens zelf hun reis gaan boeken. Hoe hard ik het ook probeer, het went nooit!

????????Maar dan ineens zit er  een berichtje in mijn mailbox  van een jonge man, die zijn vriendin wil verrassen met een huwelijksaanzoek bij een kasteel in Schotland en hij vraagt mij of ik kan helpen om deze droom te verwezenlijken. Wijs geworden door eerdere ervaringen vraag ik hem om een voorschot dat hij terug krijgt als alles doorgaat, maar niet als hij er vanaf ziet en ik er  vele vele uren ingestoken heb.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????En ….. binnen een uur staat het bedrag op mijn bankrekening! Ik val bijna van mijn stoel en de adrenaline scheurt door mijn lijf! Nu kan ik mijn bron (TravellingWELL) aan boren,  alle ideeën op laten borrelen en daarna een reis voor hen samenstellen, waarin de dag van het aanzoek een echte  D-Day wordt.

 

???????????????????????????????Ik  ben  dan net een paar dagen terug van een  fantastische reis door de Highlands of Scotland met een kleine groep, waarin ik mijn gasten een ruïne van een kasteeltje  op het mooie schiereiland Ardnamurchan heb laten zien. Ze lachten besmuikt toen ik uitriep:  “Als ik weer zou moeten trouwen, dan zou ik het hier willen, wat een goddelijke plek!”

En dan komt die mail:  toeval of voorbestemming?
Meteen foto’s gestuurd van Castle Tioram en van andere kasteeltjes in Schotland waar het aanzoek plaats zou kunnen vinden, maar ook hij gaat meteen voor de bijl en Castle Tioram it’s going to be.Castle Tioram panoramaPiper Ed ArnoldOp het wensenlijstje staat ook een doedelzakspeler, die moet spelen als ze over het strand aan komen lopen en gelukkig ken ik Ed Arnold, een Engelsman met Schotse roots. Hoewel het een ontzettend eind van zijn woonplaats is, wordt hij ook gegrepen door dit mooie plan en besluit om een paar dagen vrij te nemen en naar Schotland te komen om voor hen te spelen. Lang leve Ed the piper!

???????????????????????????????

Natuurlijk moet er ook geslapen en ontbeten worden en ook daar is het lot ons goed gezind. We verbleven tijdens de groepsreis in Distant Hills Guest House in Spean Bridge en hadden Peter en Lesley al de hemel in geprezen om de warme sfeer maar vooral de ‘grootse’ ontbijten, dus dat zou ook een heerlijke plek voor dit paar zijn. Er is nog een mooie kamer vrij en ze zijn blij verrast dat ze mee kunnen helpen om deze droom te verwezenlijken.

Visit Scotland certificateAlles geregeld zou je zo zeggen: prima B&B, een schitterende plek voor het aanzoek, een doedelzakspeler,  voorstellen voor activiteiten, bezoeken aan bezienswaardigheden en prachtige ritten in de auto: het kan niet meer stuk.

 

 

????????Toch ontbreekt er nog iets naar mijn gevoel en gisteren viel het kwartje en wist ik wat dat was: de fotograaf! Het zou toch een gemiste kans en eeuwig zonde zijn als er geen tastbare herinneringen zouden zijn aan deze belangrijke dag?

 

Op 1 knieDe verbazing van de vriendin als ze  door krijgt dat er iets bijzonders gaat gebeuren terwijl ze dichter bij het kasteeltje komen.
Het moment dat de piper opeens opduikt en gaat spelen.
De man die op zijn knieën gaat.
Hoe zegt ze ja?
Straalt het geluk van het stel af?
En u kunt zelf vast ook nog wel een paar momenten bedenken, die vastgelegd moeten worden.

Op zoek dus naar een fotograaf, die de tocht wil maken naar dit afgelegen schiereiland en dan merk je hoe fijn het is dat je de eigenaren van de kleinschalige accommodatie adressen Foto Kenny Fergusonpersoonlijk kent.

Peter komt meteen met de naam van de jonge fotograaf Kenny Ferguson uit Fort William, een enthousiaste freelancer, die originele en verrassende foto’s maakt.

Ook hij reageert zeer positief als ik hem benader en zegt meteen toe om er een mooie fotoserie van te maken.

 

???????????????????????????????Wat zou ik het graag vanaf een afstandje mee willen maken, maar ja dan wordt het wel een heel prijzig geheel voor de bruidegom in spe, dus helaas zal ik het met de verhalen moeten doen en krijg ik hopelijk wat foto’s van deze gedenkwaardige reis en vooral  van 25 juni, de dag die ze vast niet gauw zullen vergeten.
rose bril
28 juni 2014
Het huwelijksaanzoek heeft inmiddels plaats gevonden. Helaas kon Piper Ed uiteindelijk niet wegens dringende verplichtingen elders, maar hij zorgde voor een prima vervanger  Iain Chisholm van IC Piping. En met de reactie van het paar “het was een sprookje” voel ik me ondanks het stekelige begin een gelukkig mens en bekijk het leven van een reisorganisator weer met een roze bril!

Zegt ze ja?                              Natuurlijk!                             Met Piper  Iain op de foto

Het aanzoek kleinZe zegt ja kleinSamen met de Piper klein

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van de middag bijkomen van de schrik in de prachtig gelegen Ben Nevis Inn en daarna alle foto’s ophalen bij Kenny Ferguson, de fotograaf. Spannend!

Ben Nevis Inn 3 panorama klein

 

 

 

Ook een droom verwezenlijken? Neem contact op en ik help u graag!

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere plekken, Homecoming Scotland 2014, Reizen Schotland, Schotland, Trouwen in Schotland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een huwelijksaanzoek bij Castle Tioram in The Highlands of Scotland

  1. Hans Beijer zegt:

    Leuk verhaal! Maar ik was daar en bedacht dat het getij een show stopper kan worden

    • Dank voor je reactie en het getij gaat geen show stopper worden hoor. Ik heb natuurlijk eerst uitgezocht wanneer het op die belangrijke dag eb is en op dat moment gaan ze naar het eiland, waar de piper en de fotograaf op hen wachten.

  2. Hans Beijer zegt:

    Ik had eigenlijk niet anders verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s