The magische Highlands of Scotland

De sfeer van mistige bergen, miljarden jaren oud, de mystieke meren met het homecoming-scotland-2014-logoonvermijdelijke Monster van Loch Ness (het ergste wat Schotland zou kunnen overkomen is dat Nessie ooit gevonden wordt), de kasteel ruïnes, verbrijzelde scherven van een bloederig verleden. De herinnering aan de meedogenloze gevechten tussen de clans, de haat tegen de Engelse bezetters, die nog steeds onderhuids leeft. De uitgestrekte kuddes schapen, gehard door het leven in de Highlands, de kilts uit stof gemaakt die een leven in de Noordpool mogelijk maakt. Haggis, goed klaargemaakt een Urquhart Castle buitenkantlekkernij, maar soms ook niet om te eten!

De eilanden en eilandjes, schijnbaar lukraak en kwistig in de zee geworpen, lange autoritten over golvende wegen, al uitkijkend naar de volgende nog mooiere vallei, wandelingen waarbij je je longen vol zuurstof pompt en de stress van alledag weg voelt vloeien. De traditionele muziek tijdens de Ceilids t/m de punk doedelzak muziek.

Genoeg dacht ik zo om een leven lang terug te keren naar dit schitterendMeisje met tartan barete gebied!

Omdat ik vind dat meer mensen zouden moeten genieten van dit fantastische land, organiseert TravellingWELL.nl ieder jaar minstens 1 reis voor een kleine groep (7 deelnemers) en ga ik zelf mee als reisleidster om verhalen te vertellen, bijzondere plekken te laten zien en alles op rolletjes te laten verlopen.

Ook dit jaar Balquhidder Church + graveyard verkleindvertrekken we weer op zondag 27 april voor een 7 daagse reis en ditmaal doorkruisen we de Highlands en Bonnie Loch Lomond en zullen vast niet de enigen zijn die dat doen in Homecoming Scotland 2014.

  • Varen met een pontje naar een heel stil stuk en rijden daar over single tracks langs het meer dat omzoomd is door indrukwekkende bergen. Lismore
  • Naar de top van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.
  • Vlak bij ons eerste B&B bewonderen we ‘krassen’ in de hellingen, die overgebleven zijn uit de laatste IJstijd.
  • Met het veerbootje naar het eilandje Lismore om een wandeling te maken zonder door anderen gestoord te worden.
  • We gaan natuurlijk ook naar Loch Ness om vanaf Urquhart Castle te spieden naar tekenen van Nessie en keren langs de oude weg aan de stille kant terug.
  • Een rit over de Road of the Isles met de magische Jacobite Steam Train.
  • Misschien knijpen sommigen even de ogen dicht als we naar het Bonnie Loch Lomond gebied rijden over de Rest and be Thankful Pass!nevisrangegondola
  • De rode bandiet Rob Roy, de tegenhanger van de Engelse Robin Hood, ligt begraven op een heel klein stil kerkhofje, dat we natuurlijk ook gaan bezoeken.
  • Aan het eind bezoeken we het nieuwe bezoekerscentrum in Bannockburn, waar Robert the Bruce, een zeer belangrijke Schotse koning,  gekroond werd.  Hij overwon de Engelsen en verdreef hen in de Battle of Bannockburn 800 jaar geleden. Het standbeeld van Robert is helemaal hersteld en opgepoetst en staat daar te stralen als een filmster!Hill House

Om ook kennis te maken met de bewoners, verblijven we in B & B’s, waar de eigenaars ons hartelijk zullen ontvangen en in eigen persoon onze uitgebreide Schotse ontbijten zullen klaar maken.

Na deze rondreis met zowel de toeristische trekpleisters en de onbekende stille plekken  kunnen we gerust zeggen, dat we grondig kennis hebben gemaakt met vele kanten van dit fascinerende gebied en er over een poos misschien wel weer naar toe willen, want oh wat is parallel-roads Glen Roydit land verslavend!

Er zijn nog 3 plaatsen vrij, dus wilt u mee, kijk dan op het uitgebreide programma: De Mysterieuze Highlands of Scotland en Bonnie Loch Lomond en neem contact op.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in 2014 Year of Homecoming, Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Groepsreizen Schotland, Homecoming Scotland 2014, Reizen Schotland, Schotland en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.