Mind the Gap Tours in Londen

Mind the Gap metroToen ik de naam Mind the Gap Tours voor het eerst zag, moest ik meteen weer denken aan de mechanische vrouwenstem, die je altijd hoort in de Londense Underground: “Mind the Gap” als de trein stopt en je over het gat (the gap) op het perron moet stappen. In mijn jonge jaren had ik zelfs een t-shirt met die tekst ter hoogte van mijn niet zulke uitbundige borsten, maar ja dat vond ik eigenlijkMind the Gap Tours 4 nog extra grappig. Ik heb wel eindeloos vaak moeten uitleggen wat ik nou precies met die tekst op mijn shirt bedoelde!

Maar goed na deze omweg terug naar Mind the Gap Tours: 2 jonge mannen John en Alex zijn de eigenaars van dit bedrijf en ik moet Mind the Gap Windsorzeggen dat ze ‘out of the box” (bah wat een populaire uitdrukking) denken en  2 mooie fietstochten en 2 (bijna 3) bijzondere wandelingen in hun portfolio hebben.

Laten we beginnen met de fietstochten naar Hampton Court of naar Windsor Castle.

Mind the Gap HamptonDe fietstochten vinden tussen maart en eind oktober plaats. Vertrek ’s morgens om 9.15. Hampton Court: iedere zo, ma en di en Windsor Castle iedere  do, vrij en za. De fietstochten zijn geschikt voor iedereen die normaal kan fietsen en voor kinderen vanaf 12 jaar.

Het groeOLYMPUS DIGITAL CAMERApje van max. 12 personen verzamelt ’s morgens bij het treinstation en legt een stukje af met de trein. Net buiten de drukte van de stad staan de fietsen te wachten. Laat de pedalen maar rondgaan, terwijl de wind je haar uit of juist in je gezicht blaast en je de heerlijke buitenlucht opsnuift! De route gaat over rustige, meestal verkeersarme weggetjes, waar je gewoon geen idee heWindsor Castle aflossing van de wachtbt dat je zo dicht bij de wereldstad Londen zit. Er wordt in een rustig tempo gefietst, er zijn regelmatig fotostops, tijd voor een kopje koffie/thee op een mooie plek en na zo’n 2 uur ben je op de eindplek Windsor of Hampton. Een wandelingetje door het plaatsje, eerst even lekker lunchen en dan is er ruim tijd voor een bezoek aan de Tudor bezienswaardigheden. U mag er tot sluitingstijdrichmond blijven of eerder vertrekken naar het treinstation, want u hebt een kaartje voor de trein, maar u kunt ook met de gids terug naar Londen.

Prijs van deze dagtrip: 83.00 incl. treinreisje naar de startplek waar de fietsen staan, de fietsen, een begeleider/gids tijdens de keep calm and cycle on.aspxhele dag, entreekaartje voor Hampton Court of Windsor Castle en een treinkaartje voor de terugreis naar Londen. Een geweldige manier om van de omgeving van Londen te ontdekken en ook nog zo’n schitterend paleis te bekijken.

 

De wandelingen Drink London en Eat London zijn al net zo bijzonder.

Mind the Gap Tours DrinkDrink London: vanaf maart t/m eind oktober: iedere woensdag en zaterdag middag vanaf 14.00 en van 1 november t/m eind februari iedere zaterdag vanaf 14.00. Duur ong. 4 uur.

De wandeling van ong. 3.2 km. wordt in een rustig tempo gedaan. Er is veel uitleg over de geschiedenis, maar ook heel veel ‘sterke’ en ‘spannende of hilarische’ George Innverhalen. U gaat door smalle straatjes, romantische pleintjes, onbekende en bekende plekken. Tijdens de wandeling bezoekt u minimaal 4 pubs, die of heel oud of heel bijzonder zijn, of een gek verhaal hebben, of  beroemde stamgasten hadden/hebben. En in iedere pub is er natuurlijk ‘half a pint of ale’  of een glaasje fris als u dat liever hebt. Het eindpunt is in de buurt van Covent Garden, Mind the Gap Tours 1waar talloze eethuisjes of juist dure restaurants zijn. De heren hebben als uitgangspunt dat u uw geld terug krijgt als het niet was wat u ervan verwacht had!
De prijs van deze Drink London wandeling is: 30.00 inclusief 4 uur verhalen en begeleiding van de gids en een drankje in de pubs.

Mind the Gap Tours BrixtonDe Eat London wandeling brengt u op twee totaal verschillende markten: Brixton Market, een mix van de Cariben,  experimentele restaurants, muziek en yuppen. Tijdens de wandeling krijgt u diverse keren iets te proeven. Vervolgens maakt u een kort busritje en belandt dan op Borough Market, vlak bij de Thames en Tower Bridge, waar de creme de la creme van restaurants maar Mind the Gap Tours 2ook gewone mensen, die van goed voedsel houden, hun groentes, fruit en andere etenswaar kopen. De wandeling eindigt met een overheerlijke sandwich. Ook voor deze wandeling geldt: niet goed, geld terug!

De prijs van de Eat London is: 48.00 inclusief 4 uur begeleiding en vermaak van de gids en diMind the Gap Tours gourmetverse hapjes en een gourmet sandwich. U moet wel zelf voor een buskaartje zorgen tussen de twee markten.

Wij kunnen u deze fietstochten/wandelingen zeer aanraden en kunnen ze ook voor u boeken en sturen u dan het voucher en alle Old Bank of Englandbenodigde info per mail toe, maar u kunt natuurlijk ook zelf boeken. Doet u dat, wilt u dan vermelden dat u via ons op Mind the Gap Tours gekomen bent? Dat vinden wij maar vooral de heren leuk om te horen.

Wilt u deze fietstochten of wandelingen combineren met een Visit Britain You're invitedverblijf in Londen? We hebben een mooi reisje Londen  in ons aanbod, maar kunnen ook een reisje voor u samenstellen dat precies bij uw wensen past. We hebben bijv. net voor klanten een reisje met  als thema Tudor koning en vrouwenversierder Hendrik VIII samengesteld.

Bent u met een groepje, dan kunnen de fietstochten of wandelingen ook op een voor u geschikte datum geboekt worden.

Klik op Mind the Gap Tours om op hun website te komen.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere plekken, Reis nieuws, Tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.