Bezoek aan zuid Engeland met o.a. Isle of Wight: prachtige natuur en cultuur en …… knoflook!

Afgelopen week nam ik deel aan een trip georganiseerd door Visit Britain, voorafgaand aan de vakbeurs in Wembley (MaMa). De journalist van Travelution Gerdien Barnard vergezelde ons en schreef er een  mooi stuk over. Haar volledige artikel vindt u hier.

Wat waren nu de hoogtepunten?

???????????????????????????????SeaCity
Het nieuwe SeaCity Museum in Southampton is  een bezoek meer dan waard. In de Titanic musea in Belfast en Liverpool wordt  het verhaal verteld over de bouw en de passagiers van het schip maar hier zijn het de verhalen van de bemanning, die bijna allemaal uit Southampton kwamen, die belicht worden.

???????????????????????????????We kwamen ook in een heel bijzondere Pub: The White Star met posters op het toilet, die nogal wat hilariteit veroorzaakten. Iedereen moest opeens ogenblikkelijk plassen, waarom dan toch? Alle ruimtes van het schip waren bemenst door stellen in allerlei posities!

 

???????????????????????????????New Forest
Na onze lunch reden we naar het New Forest National Park. Vroeger een jachtgebied van William the Conqueror, nu een schitterend natuurgebied, waar de pony’s vrij rondlopen. Niet alleen de pony’s maken het tot een heerlijk vakantiegebied, maar ook de pittoreske dorpjes en laantjes, waar het lekker rijden, fietsen en  wandelen is.

Beaulieu???????????????????????????????
Het dorpje Beaulieu met een 13e-eeuwse abdij, Palace House & Gardens en het National Motor Museum. Je kijkt je ogen uit bij alle auto’s, motoren, de James Bond auto’s en de extravagante bouwsels van Top Gear.

 

Portsmouth met Spinnaker Tower kleinPortsmouth
Geboortestad van schrijver Charles Dickens en  een belangrijke marinehaven. De schitterende Historic Dockyard met o.a. HMS Victory,  HMS Warrior, The Royal Navy Submarine Museum en The Mary Rose Tentoonstelling, die dit voorjaar heropend wordt. Portsmouth was ook het centrum van de voorbereidingen voor operatie Overlord (D-day).

Spinnaker Tower uitzicht kleinSpinnaker Tower
We zoefden omhoog en hadden op 170 m. hoogte een prachtig uitzicht op de haven en de stad en zagen in de verte the Isle of Wight liggen, onze volgende bestemming. Wij kwamen er niet aan toe, maar voor de echte winkelaar is er het enorme designer outlet winkelgebied aan de Gunwharf Quays..

Wandeling in Isle of WightThe Isle of Wight
Een apart graafschap en beschouwd als ‘hidden gem’  en dat is het ook. Je kunt je heel goed voorstellen hoe het er is in hartje zomer: mooi weer, palmbomen, prachtige weggetjes, een overweldigende kust met de kalkrotsen The Needles, kleine dorpjes, mooie kroegen en met bijzondere bezienswaardigheden als Osborne House en The Garlic Farm.

Onze groep bij Garlick Farm Wight kleinGarlic Farm
Op de ‘Garlic Farm’ in New Church stond een tafel met heerlijke hapjes, bereid met knoflook, inclusief knoflookbier. De rondleiding ging vanwege het slechte weer niet door, maar we kregen wel een korte en zeer levendige kook demonstratie. In de Garlic shop kochten we handige apparaatjes en maar keken vooral onze ogen uit wat er allemaal te koop was.

???????????????????????????????Osborne House
Het zomerverblijf van Koningin Victoria en Prince Albert,  nauwelijks  veranderd, sinds het gezin met de 9 kinderen het regelmatig gebruikte.  Suisse Cottage, het speelhuis van de kinderen en het apparaat waarmee Koningin Victoria zich verkleedde en vervolgens in te water ging zijn ook heel interessant.

The Needles kleinNeedles
In het westen van Wight  zijn de beroemde ‘Needles’, drie 30 meter hoge kalkrotsen die vlak voor de kust in zee staan, met daarop de bekende vuurtoren. Bovenop de kliffen van Wight is het Needles Park, startpunt voor heerlijke wandelingen of een tripje met de kabelbaan vanuit Alum Bay.

LondenUitzicht vanaf Kapoor's Tower klein
Naar Londen, want ook daar stond nog het een en ander op het programma voor de vakbeurs op maandag zou beginnen. Met de bus door Londen is trouwens zelfs op zondag geen feestje. Het duurde 2 uur voor we in het  Queen Elizabeth II Park, het voormalige Olympisch park aankwamen. We mochten boven op The Orbit: vaak op tv gezien en nu er op! Geweldig!

London het reuzenradDungeon
Ook de nieuwe London Dungeon, tegenwoordig gevestigd naast London Eye, werd bezocht. Men zegt dat hij :  ‘bigger, better and scarier’  is, maar het kon mij niet echt bekoren en een toegangsprijs van 25 pond is wel heel erg veel.  Persoonlijk was ik liever in London Eye gegaan.

???????????????????????????????Maandag was het een drukte van belang in Wembley Stadium met eindeloos veel gesprekken met ‘sellers’ , waar soms hele verrassende aanbiedingen en contacten uitrolden. Afsluitend een diner met vooral Schotse muziek en danseressen en dinsdag weer terugvliegen naar Schiphol.

 

Een geweldig georganiseerde fam trip van Visit Britain, waarvoor ik alle medewerkers die daar eindeloos druk mee geweest zijn, hartelijk wil bedanken! Maar ook de deelnemers, die er voor zorgden dat het gezellig en vrolijk was, wil ik ontzettend bedanken. Ik heb nu al weer zin in de volgende trip naar ……..?

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Reisverslagen Engeland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s