Uitzicht vanuit de lucht op Londen: een belevenis!

London from above

Er zijn een aantal mogelijkheden om Londen vanuit de hoogte te zien, wat natuurlijk een fantastische ervaring is. Ze worden beschreven vanaf de goedkoopste (zelfs gratis) manier t/m de duurste.

  • Tate Modern

From Tate ModernHet aparte gebouw aan de Thames met de wisselende tentoonstellingen heeft op de 4e verdieping een balcon met uitzicht op de Millennium Brug en St. Paul’s Cathedral.
Toegang tot The Tate is gratis, so there you go. Op de 6e verdieping is een restaurant en bar en daar kunt u vanaf uw stoel door de grote ramen van het uitzicht genieten.
Voor meer informatie: www.tate.org.uk/visit/tate-modern

  • The Monument

From Top The MonumentSir Cristopher Wren, die  St. Paul’s Cathedral bouwde, is ook verantwoordelijk voor The Monument, dat tussen 1671 en 1677 verrees. Het was bedoeld als symbool voor hoop na de Grote Brand in 1666, waarbij zo veel gebouwen in de as gelegd werden.
Het is een Dorische Zuil, die 61 meter hoog is. Er is geen lift, dus u moet over de wenteltrap naar het uitzicht plateau zonder pauze de 311 treden op.(puf!)
Boven op is een vergulde boog, maar het uitzicht wordt er niet door belemmerd. Je staat als het ware in een kooi, zodat u geen vreemde neigingen kunt krijgen. Nou ja krijgen wel, maar het gaat niet lukken.
De 61 meter is precies de afstand tussen The Monument en de plek in Pudding Lane waar de brand begon.
Als u weer beneden bent krijgt u een certificaat omdat u dat toch maar mooi gered hebt.
Entreeprijs: volwassenen £3.00, 60+ £2.00 en kinderen £1.50.
Voor meer informatie: www.themonument.info

  • Emirates Air Line

Kabelbaan LondonDit is de eerste kabelbaan in Londen en ook de eerste in welke stad in UK dan ook.Hij hoort bij het Openbaar Vervoer, maar zal weinig gebruikt worden door mensen, die naar hun werk moeten of terug naar huis. Je maakt een ritje voor het plezier vanaf North Greenwich naar de O2, Royal Docks en over de Thames. het ritje duurt slechts 5 – 10 minuten en de lengte van de route is 1.1 km.
Meteen beginnen met uitkijken dus (o.a. The Thames Barrier en O2), anders is het al weer voorbij. U koopt gewoon een openbaar vervoer kaartje.
Voor meer informatie: www.tfl.gov.uk

  • St Paul’s Cathedral

Golden Gallery St Paul'sU kunt uren doorbrengen in St.Paul’s zonder ook maar een trap te beklimmen en in de crypte is de Oculus Film Experience waar u uitzicht krijgt vanuit de hoogte, maar bent u fit dan is een klim van slechts 257 treden naar de Whispering Gallery wel een aanrader!
Natuurlijk is het daar prachtig, maar u wilt vast nog hoger en naar buiten, dus volgen er nog eens 119 treden naar de Stone Gallery, waar u rond kunt lopen en fantastisch uitzicht hebt op de stad.
Als zelfs dat nog niet spannend genoeg is, kunt u ook nog naar de Golden Gallery over een smalle trap met 152 treden. U staat dan 85 meter boven de vloer van de kathedraal.
Entreeprijs: volwassenen £13.00, 60+ £12.00, kinderen £5.00. The Stone and Golden Gallery zijn wegens reparatie werkzaamheden gesloten tussen 7 januari – 29 maart 2013. Zondags is St. Paul’s gesloten voor bezoekers en kunt u alleen een dienst bijwonen.
Voor meer informatie: http://www.stpauls.co.uk/Visits-Events

  • The London Eye

London EyeThe London Eye is een reuzenrad van 135 m. hoog op de zuid oever van The Thames tegenover de Houses of Parliament.
Hij beweegt heel langzaam, zodat je nauwelijks het gevoel hebt dat je so wie so rondgaat. Een rondje duurt 30 minuten, dus genoeg tijd om naar alle kanten te kijken en
foto’s te maken. Als het heel helder is kun je zelfs Windsor Castle zien liggen, maar de tuin van Buckingham Palace zie je altijd. ’s Avonds is de verlichting aan wat weer
een heel ander gevoel geeft. Inclusief in de prijs van het kaartje is de toegang tot de 4D bioscoop. En wilt u eens buiten uw boekje gaan? Koop dan een kaartje waarbij u
een glas champagne mee krijgt, zodat u al bubbelend neer kunt kijken op de prachtige stad Londen of zelfs een hele proeverij mee kunt maken. Houdt u niet van champagne, dan is The Hotel Chocolat Experience misschien wel iets voor u.
De prijs voor een half uur in The Eye is vanaf £17.01.
Voor meer informatie: www.londoneye.com

  • Boven op de O2

O2De O2 is sinds hij geopend werd steeds wel populair geweest, maar toen het 5 jaar bestond is er een nieuwe attractie bij gekomen.
U kunt nu over The Skywalk een wandeling maken over het dak, gehuld in klimmerspak en gezegeld en na een veiligheid training. U klimt dan over een pad naar een platform 53 meter boven de grond. Het is er vaak winderig, maar het uitzicht op Canary Wharf en richting Tower Bridge is fenomenaal. Op de top mag ook uw pak uit en wordt u losgekoppeld zodat u vrij rond kunt lopen. Op het moment dat u weer naar beneden wilt moet alles weer aan en wordt u weer vastgegespt. Deze ervaring duurt 90 minuten en de prijs begint bij £22.00 voor volwassenen en kinderen.
Voor meer informatie: www.theo2.co.uk/upattheo2

  • ArcelorMittal Orbit

large84ArcelorMittalOrbitcompletedDit is de uitkijktoren die Anish Kapoor voor de Olympische Spelen in Londen dit jaar  ontwierp. Het is het hoogste beeld van Londen en het geeft uitzicht op het Olympische Stadion en opgeknapt Oost Londen. Op dit moment is hij nog niet toegankelijk voor het publiek. Dat zal in de loop van 2013 gebeuren. Prijs van de kaartjes is nog onbekend.
Voor meer informatie: http://www.visitlondon.com/things-to-do/place/25477436-arcelormittal-orbit

  • The Shard

The ShardOok deze toren is nog niet open,  maar er worden al wel kaartjes verkocht, waarna de eerste bezoekers in februari 2013 naar boven mogen.Boven is 244 meter boven de grond waar je met een supersnelle lift naar boven racet. bij helder weer kun je ong. 60 km. ver kijken. Er zijn 3 verschillende platforms: 68e, 69e en 72e verdieping.
De kaartjes kosten £24.95 voor volwassenen en £18.95 voor kinderen.
Voor meer informatie: http://www.theviewfromtheshard.com/

Met dank aan Laura Porter die schrijft voor About.com London Travel Site.Twitter @AboutLondon.

Nieuwsgierig geworden? Boek de 5 daagse stedentrip London here we come en zie het met eigen ogen. In januari is het ook uitverkoop en er zijn prachtige tentoonstellingen.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Reizen Engeland, Tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s