“A wee dram of whisky ” en uw eigen blended whisky samenstellen in Glengoyne Distillery

Hoewel ik zelf helemaal niets met de Schotse whisky of de Ierse whiskey heb, is diezelfde whisky wel voor heel veel whisky fans de belangrijkste reden om naar Schotland te gaan.

Dus vooruit met de geit of misschien kan ik beter zeggen: ““Whisky, like a beautiful woman, demands appreciation. You gaze first, then it’s time to drink.”
Haruki Murakami

Glengoyne DistilleryIk kwam op het spoor van de Glengoyne Distillery die tussen Stirling en Glasgow in ligt en ook dicht bij Loch Lomond.

Hun verhaal sprak me aan omdat het zo goed past bij een ontspannen vakantie.  Niks snel snel snel, maar:

“We distil more slowly than anyone. We spend 6 years preparing the finest oak casks. We think you will find it is WORTH THE WAIT”.

Ook de website is heel interessant en interactief. Dit korte filmpje is heel aardig en geeft een goed beeld over de whisky productie. Je krijgt meteen zin om alles te zien en te lezen en er vervolgens naar toe te gaan.

Er zijn verschillende bezoeken mogelijk: een rondleiding, een rondleiding met “a wee dram” en hele uitgebreide rondleidingen.

Wat mij echter het meeste aansprak, was dat je zelf ook je blended whisky samen kunt stellen tijdens een Master Blender Session van 1 uur en 45 minuten voor £40.00, wat me alleszins redelijk lijkt.

Na de rondleiding en het proeven van de 12 jaar oude whisky  gaat u naar de unieke Sample Room om de ‘donkere kunst’ van het blenden te leren. U proeft eerst Langs Select blended whisky en de 18 jaar oude Glengoyne Single Highland Malt en gaat dan beginnen met het mixen, tot u uw favoriete blended whisky samengesteld  hebt.  Die wordt vervolgens in een 100ml. flesje gegoten, dat u samen met een certificaat mee naar huis mag nemen.

Een schitterende ervaring voor de echte liefhebber, lijkt me zo.

Vindt u dit toch een beetje magertjes? Dan is er de 5 uur durende Masterclass. Kosten:  £ 125.00.

Dit is een zeer diepgaande en uitgebreide rondleiding, waarbij u ook in de opslagruimtes komt, die normaliter niet toegankelijk zijn voor bezoekers.
Verder is de proeverij zeer uitgebreid: u proeft The Glengoyne Highland Singe Malt van 12 en 18 jaar oud, drie  Single Malts uit het vat en 6 verschillende  sherry samples.
Daarna gaat u uw eigen blend samenstellen en krijgt u nog een lichte lunch.
Aan het einde van The Master Class ontvangt  u uw eigen whisky  in een 200 ml flesje,  plus het Master Certificate en een Glengoyne Herinnerings boek.

Wilt u meer weten? Klik op Glengoyne en u komt op hun  website.

Ik zou tegen de whisky fans willen zeggen: Slainte of te wel Proost!

Wilt u een bezoek of bijzondere sessie combineren met een kort verblijf in Schotland? Dan is dit 5 daagse reisje Schotland een hele goede optie. U verblijft in het oudste hotel van Schotland in het dorpje Drymen dat dicht bij Glengoyne Distillery ligt.

Wilt u nog meer horen over wat Schotland bijzonder maakt?

TravellingWELL.nl staat op de Amsterdamse Vakantiebeurs op 5 en 6 januari en op de Vakantiebeurs in Utrecht van 9 t/m 13 januari, waar we u graag ontvangen en meer vertellen over dit bijzondere land.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond verhalen, Bijzondere plekken, Tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op “A wee dram of whisky ” en uw eigen blended whisky samenstellen in Glengoyne Distillery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s