Sledehonden races in Aviemore Schotland op 27 en 27 januari 2013

De beroemde Arden Grange  Siberian Husky club organiseert  op 26 en 27 januari voor de 30e keer de jaarlijkse spectaculaire Sled Dog Rally, waar publiek gratis van mag genieten.

Altijd al eens willen zien hoe zo’n wedstrijd en de voorbereidingen verlopen, dan is dit uw kans!

De honden en hun baas/trainer rennen zo hard als ze kunnen over  bospaden rond het mooie Loch Morlich, dat in de schaduw ligt van de Cairngorms.

Een team kan uit 2 tot 8 honden bestaan die een slede met daarop hun eigenaar/trainer gedurende 6 – 10 km. naar de finish moeten trekken.

Aan de races doen  Siberische Huskies,    Malamoeten uit Alaska, Samoyeden, Groendlandse Honden en Canadese Eskimo honden mee.

Ook als er geen sneeuw ligt gaan de races toch door, want dan zitten de eigenaars/trainers op een soort fiets met drie wielen, maar zonder zadel.

De eerste keren  dat deze race  georganiseerd werd waren er slechts zo’n 12 deelnemers. Nu zijn er meer dan 1000 sledehonden en 250 mannen/vrouwen/kinderen die de teams leiden in 8 verschillende categorieën.

 

Het is een feest om de honden zo enthousiast te zien rennen. Eigenlijk willen ze er nooit meer mee ophouden!

Meer informatie vindt u hier en op een later tijdstip wordt hier nog meer gedetailleerde info geplaatst.

Wilt u  graag een paar dagen of langer naar dit heerlijke gebied, neem dan zo spoedig mogelijk contact op. In het schilderachtige dorpje Blair Atholl met het prachtige Blair Castle, dat op een klein uurtje van Aviemore ligt, heeft TravellingWELL.nl contacten met twee 4**** Bed & Breakfast adressen en een 3*** hotel, waar ik een heerlijk verblijf voor u kan regelen en ook voor de overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle kunt u bij TravellingWELL.nl terecht.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reis nieuws, Tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s