Gouden tips van TravellingWELL.nl om uw vakantie uitgaven binnen de perken te houden

Hoe kunt u uw reis naar en verblijf in Groot-Brittannië wel helemaal laten regelen door TravellingWELL.nl, maar tegelijkertijd toch de uitgaven binnen de perken houden?

Hier zijn de 5 Top TravellingWELL.nl tips.

A. Hoe kunnen wij u helpen om uw vakantie uitgaven te beperken? Vertel ons zeer gedetailleerd wat uw wensen zijn m.b.t. punt 1 vóór we voor u aan de slag gaan.

1. Het pension, het Bed & Breakfast adres, de vakantiewoning of het hotel.

 • Hebt u een eigen vervoermiddel of reist u met het openbaar vervoer? In het laatste geval zoeken we naar accommodatie die dichtbij een bushalte of station ligt, zodat u niet met dure taxi ritjes geconfronteerd wordt.
 • Wilt u in contact blijven met de buitenwereld, maar niet een torenhoge telefoon rekening gepresenteerd krijgen na  terugkeer, dan vinden we accommodatie met gratis Wifi of breedband.
 • Wilt u ’s morgens lekker genieten van een uitgebreid buffet of een British cooked breakfast? Dan zoeken we accommodatie waar dat inclusief in de prijs zit, zodat u urenlang met een lekker gevulde maag op stap kunt.
 • Gaat u naar een grotere stad? Dan is het handig dat uw onderkomen niet te ver weg ligt van alle bezienswaardigheden. Het is misschien iets duurder, maar bespaart u wel heel veel tijd en geld voor het openbaar vervoer. U zult zich waarschijnlijk ook behaaglijker voelen als u niet door  stille, afgelegen straten hoeft te dwalen.

B. Wat kunt u ter plekke zelf doen om volop te  genieten, maar toch flink wat te besparen en met het geld dat overblijft weer heel veel extra andere dingen te doen?

2.  Eten en drinken.

 • Cafetaria’s in warenhuizen zijn een goede optie, want de locale bevolking gaat er ook naar toe en er zijn vaak prima aanbiedingen/specials. Ze zitten bovendien ook nog heel vaak op een plek in het gebouw waar het uitzicht fantastisch is en dat krijgt u er dan gewoon gratis bij!
 • De cafetaria’s /restaurants bij museums en galerietjes hebben vaak prima aanbiedingen en je hoeft in veel gevallen niet een kaartje voor het museum te  kopen. De aankleding is meestal heel smaakvol en de museumwinkels  er vlak bij zijn ook echte aanraders, dus 2 vliegen in één klap.
 • De cafetaria’s in de grotere boekenwinkels hebben  prima  koffie (wordt trouwens steeds beter overal met de espresso apparaten) en goed  belegde broodjes en soep voor een gunstige prijs. De sfeer is er relaxed en wat is er nu ontspannender dan genieten van een lunch met allemaal boeken en tijdschriften om u heen?

In bovenstaande locaties is tegenwoordig ook bijna altijd gratis WiFi.

 • Ga naar een supermarkt en koop daar lekkere sandwiches of broodjes, beleg, wat fruit en drinken en zoek een mooi plekje en verorber daar uw lunch. Tesco, Morrison, Spar, Coop en vele vele andere supermarkten hebben altijd hele goede aanbiedingen of hebben de lekkerste gerechten in de aanbieding, die op die dag uit de schappen moeten en dus tegen een bodemprijs aangeboden worden.
 • In grote steden zijn ook vaak “cookery schools”  te vinden. De maaltijden zijn natuurlijk niet super goedkoop, maar zijn wel van grote klasse en de locaties zijn in het algemeen prachtig.
 • Bij ketens als  Subway stelt u helemaal zelf uw broodje samen. Wilt u ook een drankje en een zakje chips of een  koek, dan is een maaltijd deal veel goedkoper. Er is altijd een dagspecial voor weinig geld en als u lid wordt worden er bij iedere aankoop punten op uw  pasje gezet. Al vrij snel kunt u dan een gratis broodje uitkiezen.

3.  Vervoer.

 • Bent u met 2 of meer personen dan zijn er vrijwel altijd kortingsmogelijkheden op trein- en busreizen. Check wel van te voren of er beperkingen gelden.
 • Weet u zeker dat u veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, dan zijn de dagpassen of meerdaagse passen aan te bevelen. Ze zijn echter wel vrij duur, dus alleen aanschaffen als u  echt veel reist. In alle andere gevallen zijn gewone kaartjes  goedkoper.
 • Voor de treinen zijn er kaartjes voor peak hours en kaartjes voor off peak hours, die na 9.00 gelden en veel goedkoper zijn.

4. Bezoeken aan museums en bezienswaardigheden.

 • De standaard collecties in alle Nationale Museums in Groot-Brittannië zijn allemaal gratis te bezoeken. Voor speciale tijdelijke tentoonstellingen moet er wel een kaartje gekocht worden. U kunt ter plekke zelf bepalen of u dat wilt of het gewoon bij de standaard collectie houdt.
 • Voor musea en bezienswaardigheden waar wel kaartjes  gekocht moeten worden zijn er in de grotere steden Visitor cards te koop, waarmee u gratis naar binnen kunt, vaak gratis kunt reizen met de bussen/metro, boottochtjes kunt maken, deel kunt nemen aan begeleide wandelingen en …. u hoeft niet in de rij te staan, wat u ontzettend veel tijd en stress bespaart. Handig dus maar ook hier geldt dat ze  behoorlijk prijzig zijn, dus alleen aanschaffen als u zeker weet dat u er veel gebruik van gaat maken.
 • Als u voor vertrek al weet dat u naar een bepaalde attractie wilt, is vooraf on line boeken veel goedkoper dan een kaartje kopen bij de kassa en ook hier geldt dat u sneller binnen bent.

5. Gratis of hele goedkope activiteiten

 • Ga  naar de VVV of koop een What’s On krant en kijk of er  (gratis) evenementen/activiteiten zijn. U zult versteld  staan wat er allemaal te beleven is zonder dat het een vermogen kost of zelfs helemaal niets.
 • Er worden heel veel concerten gegeven in kerken/kathedralen door bezoekende koren of musici of door studenten van het conservatorium. De toegang is vrijwel altijd gratis en het wordt aan uzelf overgelaten of u na afloop een donatie wilt doen.
 • Tijdens festivals proberen de deelnemende artiesten mensen op straat enthousiast te maken en bieden dan vaak de mogelijkheid om een gratis try-out  of een  middagvoorstelling te bezoeken.
 • Organisaties met stadswandelingen in hun pakket bieden op bepaalde tijden gratis wandelingen met gids aan om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben.
 • Verenigingen (kunst, cultuur, geschiedenis, archeologie etc.) organiseren regelmatig bezoeken, lezingen over een bepaald onderwerp met gratis toegang voor belangstellenden.

Houd deze gouden tips in uw achterhoofd en u zult volop genieten van uw vakantie, zonder dat het u een vermogen kost. En met wat u bespaart hebt u dan meteen weer een beginkapitaaltje voor uw volgende reis naar een ander deel van dit geweldige land!

Klik hier voor nog meer Engelstalige reistips van Cultural Travel.

Hebt u zelf nog goede tips? Reageer en ik voeg uw tips toe aan deze lijst.

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s