Deel 2 noord west Schotland, de Hebriden en Glencoe. Sept. 2012: Ullapool en omgeving 2

Weer een heerlijke dag voor de boeg. Een rondrit ten noordwesten van Ullapool naar de kust over single track roads, wandelen, weer een stuk rijden over die smalle weggetjes en misschien wel weer wandelen. Lijkt eentonig, maar is het absoluut niet.

Voor de zekerheid de regenbroeken mee i.p.v. een paraplu, want ja die waait toch alle kanten uit met regen en wind.

Het was nog bewolkt, maar een klein zonnetje kwam er al snel door. Regelmatig gestopt voor uitzicht en foto’s en vooral de Summer Isles zagen er prachtig uit.

Een brievenbus midden in het niets is ook altijd leuk voor een kiekje.

Toen we begonnen aan de rondwandeling om de punt bij Achduart scheen de zon. Heerlijk. Een gemakkelijke wandeling maar wel heel veel uitzicht en dat is natuurlijk heel mooi meegenomen. Na 2 uurtjes waren we terug, niet eens moe.

Teruggereden  naar Altinbuie, want daar is een Piper School met café, wat me leuk leek. Het zag er ongezellig uit van buiten, maar binnen konden we heerlijk zitten met prachtig uitzicht op de zee, maar ook om musjes die elkaar aanvielen vanwege een voerkorf en hier heerlijke hot chocolate en stobroodjes gegeten. Wat een verwennerij!

Verder terug en toen weer via een heel smal weggetje naar Lochinver, waar we gisteren waren en terug naar de ‘grote’ weg.

De Bone Caves, waar we gisteren geen zin meer in hadden, waren nu aan de beurt. Het zonnetje scheen en dat werkt de wandellust op. Over een heel smal rotsig paadje naar boven langs een rivier, die gevormd werd door opborrelend water. Verder heel veel Cairns, die op mannetjes lijken. Heel grappig gezicht. De Caves, waar miljoenen jaren geleden al beesten en later ook mensen hebben geleefd, waren niet echt bijzonder, maar het zag er wel mooi uit, 3 van die holen naast elkaar. Prachtig uitzicht. Even wat langer gewacht, want het regende weer, maar later via het lager gelegen pad weer terug. Toen vonden we het wel mooi geweest. Lekker terug naar The Beach Hut, ons vakantiehuisje en aan de koffie.

 

Wordt vervolgd.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reis nieuws, Reisverslagen Schotland en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.