Deel 3: TravellingWELL.nl op reis met kleine groep door noordwest Schotland

Zaterdagmorgen: het ziet er wat bewolkt uit, maar we hopen natuurlijk dat het lekker zonnig wordt. Om 9 uur op pad om over het super smalle weggetje naar Rua Reidh Lighthouse te rijden. Ging prima en prachtige uitzichten. Leuk was dat we gisteren in die snelle boot de zelfde kant uitgingen, maar nu uiteindelijk de vuurtoren vanaf land zagen. Kort gewandeld en van het uitzicht genoten, maar het woei behoorlijk en was daardoor vrij fris. In het bezoekerscentrumpje even geplast, want wind en water werkt op de waterhuishouding.

Terug over de zelfde weg en door het licht waren de bergen in de verte weer plaatjes! Allemaal verschillende kleuren en de vormen zijn heel bijzonder.

In Gairloch lekker even rondgescharreld bij een heel gek boekenwinkeltje The Hillliebillies en daarna weer over een mooie smalle weg langs zee naar Badachro. Aan het meer ligt Badachro Inn, waar we in de serre aan het water geluncht hebben. Heerlijk!

Door naar Red Point, duinen met rood zand en strand. Ook hier lekker even rondgescharreld op het zand en sommigen van ons ook op de rotsen.

Wat hebben we toch een heerlijk leven: lekker genieten, mooi weer, prachtig uitzicht en Liam onze chauffeur brengt ons steeds in het comfortabele Rabbie’s busje waar we moeten zijn.

Mooi op tijd terug, want we willen vanavond naar de Ceillidh: een muziek avond met Schotse zang en dans en ? Je krijgt niet zo vaak zo’n kans, dus die grijpen we aan. Ben heel benieuwd of we zelf ook mee moeten dansen. Na de ervaring op Orkney, dat die dansen heel moeilijk snel te leren zijn en ik ontzettend klooide, hoop ik niet dat we op de vloer moeten.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen Schotland en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.