TravellingWELL.nl op reis met groep in noordwesten van Schotland

Op maandag 3 september ben ik met mijn kleine groep gasten vertrokken vanuit Schiphol naar Edinburgh, waar het busje met chauffeur van Rabbie’s TRAILBURNERS al op ons stond te wachten.Lekker meteen op pad en we hadden de hele dag nog voor ons. De eerste bestemming was de kapel, die beroemd is geworden door Dan Brown’s Davinci Code: Rosslyn Chapel. Een juweeltje. Na een grondige beurt ziet het er weer schitterend uit: van boven tot onder van links tot rechts vol prachtig beeldhouwwerk met heel veel symboliek. De genen die mee wilden met de gids kregen een uitgebreide en enthousiaste uitleg, maar ook op je eentje was het meer dan de moeite waard. Je weet eigenlijk niet waar je het eerst en het laatst moet kijken, heel bijzonder. In het restaurantje of eigenlijk op het terras in de zon genoten van de lunch. Wat wil een mens nog meer!

Door naar Perthshire, eerst over de indrukwekkende bruggen over de Firth of Forth boven Edinburgh en na een heerlijke relaxte rit kwamen we om 15.00 bij het witte droomkasteeltje Blair Castle. Allemaal op eigen gelegenheid rond en ook nog tijd om de Hercules tuin en het bos met de kapel te bekijken.

Een heerlijke eerste dag! We zaten verspreid over 3 B&B’s vlak bij elkaar, waar de eigenaren erg hun best deden om het iedereen naar de zin te maken.

Samen naar het dorp waar we in een pub onze eerste echt Schotse fish and chips hebben verorberd.

Dinsdag reden we eerst naar Aviemore om bij een rendierkolonie te kijken. Geweldig leuk! Een wandeling omhoog tot we bij de kudde van zo’n 40 rendieren in alle maten en kleuren kwamen. Ze kwamen er meteen aanrennen, want ze weten natuurlijk dat ze ook gevoerd worden. Eén kleintje had zijn moeder verloren, dus die moest 3 x per dag met een fles gevoerd worden. Hij had er wel zin in.

Naast de rendieren was het uitzicht ook nog eens geweldig.

Op richting de lochs en naar het noorden. Helaas ook wij zagen Nessie niet, maar niet getreurd want aan al dat journaille hadden we toch geen zin. Bij de sluisjes gekeken in Fort Augustus en nog weer verder naar het noordwesten tot we bij de woeste kloof kwamen op de splitsing van de weg naar Ullapool en Gairloch. Lekker staan wiebelen op de brug!

Naar de kust en uiteindelijk waren na een woest en kaal landschap bij ons hotel voor de komende 5 nachten. Wat gebadderd en aan de maaltijd. Wat een keus. We wisten bijna niet wat we moesten kiezen, maar gelukkig mogen we er nog 4 avonden eten, dus we werken ons gewoon door alle lekkernijen.

Woensdag: nog steeds prachtig weer! In de volle zon naar het Heritage Museum waar enthousiaste vrijwilligers ons lieten zien hoe je boter maakt en visnetten boet. Maakt het toch altijd leuker!

Door naar de subtropische tuin in Inverewe. Ook in september staat alles nog volop in bloei en het uitzicht weer fantastisch. De ene helft van de groep bleef in de tuin en verkende hem met een tuiniervrouw en met de andere helft aan de wandel rond een meer aan de overkant.

Klimmen en klauteren, soms door zeer drassig terrein maar wat mooi! Helaas konden we het niet in de verwachte tijd halen, dus moesten de anderen een half uurtje in de bus met onze chauffeur Liam wachten, maar ze mopperden of sloegen ons niet, dus dat viel mee.

De kleinste whisky distilllery in Scotland in Aultbea was wel heel bijzonder. In een schuur was een soort grot gemaakt, waarin als bij tovenarij whisky gebrouwen werd. Niets grote vaten en allerlei machines, alles werd met de hand gedaan met gewoon keukengereedschap en de temperatuur werd gemeten met aquarium thermometers. Bijzonder!

Wordt vervolgd!

Advertenties

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid en groepsreizen voor kleine groepen, die ik dan zelf begeleid. De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen Schotland en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s